AD
AD
AD
play

 

သင္စားမယ့္ ၾကက္ဥေတြဟာ သင့္အတြက္ အာဟာရျဖစ္မျဖစ္ကို စစ္ေဆးဖုိ႔အတြက္ လြယ္ကူတဲ့ နည္းလမ္းတစ္ခုပါ။

အဲဒါကေတာ့ ၾကက္ဥအႏွစ္ရဲ႕အေရာင္ကို ၾကည့္ရမွာပါ။

ေယဘုယ်အားျဖင္ေတာ့ ၾကက္ဥအႏွစ္ရဲ႕အေရာင္ ရင့္ျခင္းက ၾကက္ဥကို ဥတဲ့ ၾကက္မရဲ႕ ေပ်ာ္ရႊင္မႈနဲ႔ သူစားတဲ့ အစားအစာ ေကာင္းမြန္မႈတို႔ကို ျပတယ္လို႔ဆိုပါတယ္။

play

 

ၾကက္မက ပိုေပ်ာ္ေလ၊ သူစားတဲ့ အစားအစာေကာင္းမြန္ေလ သူ ဥလုိက္တဲ့ ၾကက္ဥက ပိုမိုေကာင္းမြန္ၿပီး ၾကက္ဥအႏွစ္ရဲ႕အေရာင္ကလည္း ပိုရင့္ေလဆုိတဲ ့အဓိပၸာယ္ပါ။

ဒါေပမဲ့ ၾကက္ဥက အေရာင္ေဖ်ာ့တဲ့အတြက္ မေကာင္းဘူး၊ လိုအပ္တဲ့ အာဟာရေတြ မပါဘူးလို႔ေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။

play

 

"ပံုမွန္အရေတာ့ ၾကက္ဥအႏွစ္ရဲ႕အေရာင္ ေဖ်ာ့တာဟာ ၾကက္မက မက်န္းမာတဲ့ ဒါမွမဟုတ္ အာဟာရမျပည့္တဲ့ လကၡဏာပါ။ ဒါေပမဲ့ အျမဲတမ္းေတာ့ အဲဒီလုိ မဟုတ္ပါဘူး။ အာဖရိကန္ႏုိင္ငံေတြမွာ ေျပာင္းဖူးအျဖဴကို ေကၽြးတဲ့အတြက္ ၾကက္မက က်န္းမာေပမဲ့ ၾကက္ဥအႏွစ္ရဲ႕အေရာင္က ျဖဴေဖ်ာ့ေနတတ္ပါတယ္" လို႔ လယ္သမားတစ္ဦးက ဆုိပါတယ္။

Source & Photos : Mirror

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD