play

 

ယေန႔ေခတ္မွာ အျဖစ္မ်ားလာတဲ့ အဆုတ္ကင္ဆာ ေရာဂါအတြက္ မီးဖိုေခ်ာင္တိုင္းမွာရွိတဲ့ ဟင္းခ်က္ပစၥည္းႏွစ္မ်ိဳးဟာ အေကာင္းဆံုး ေဆးဝါးျဖစ္ေၾကာင္း ပညာရွင္ေတြက ေတြ႔ရွိခဲ့ပါတယ္။

ဟင္းခ်က္ရာမွာ လူေတြေန႔စဥ္ အသံုးျပဳၾကတဲ့ င႐ုပ္သီးနဲ႔ ဂ်င္းမွာ ပါဝင္တဲ့ ဓာတ္ပစၥည္းေတြဟာ အနာဂတ္မွာ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ပြားႏုိင္ေခ်ရွိတာေတြကို ကာကြယ္ေပးတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ အေမရိကန္ဓာတုေဗဒအသင္းက သိပၸံပညာရွင္ေတြက ဒီအခ်က္ကို ေတြ႔ရွိခဲ့တာျဖစ္ပါတယ္။

play

 

င႐ုတ္သီးနဲ႔ ဂ်င္းကို တြဲဖက္စားသံုးလိုက္တဲ့အခါ ကင္ဆာကို ကာကြယ္ႏုိင္မႈဟာ ပိုၿပီးထိေရာက္မႈ ရွိလာတာျဖစ္ပါတယ္။ ဂ်င္းမွာ ပါဝင္တဲ့ အနံ႔ျပင္းျပင္းဓာတ္၊ 6-ginergol ဓာတ္ေတြဟာ ကင္ဆာျဖစ္လာႏုိင္ေခ်ရွိျခင္းကို ကာကြယ္တိုက္ဖ်က္ေပးတာပါ။ င႐ုပ္႐ွည္ေတာင့္မွာ ပါဝင္္တဲ့ capsaicin ကလည္း ဒီလိုအစြမ္းသတၱိမ်ိဳးရွိၿပီး ဒီဓာတ္ႏွစ္ခု ေပါင္းစပ္သြားတဲ့အခါ အဆုတ္ကင္ဆာကုိ ကာကြယ္ေပးတဲ့ အက်ိဳးေက်းဇူး ရလာတာ ျဖစ္ပါတယ္။

သိပၸံပာရွင္ေတြဟာ ၾကြက္ေတြနဲ႔ စမ္းသပ္ခဲ့မႈအရ င႐ုပ္ရွည္ေတာင့္မွာ ပါဝင္တဲ့ capsaicin ဓာတ္တစ္မ်ိဳးတည္း စားသံုးမယ္ဆိုရင္ေတာ့ အဆုတ္ကင္ဆာဆဲလ္ေတြကို ပိုၿပီးပြားမ်ားလာေစႏုိင္တာကို ေတြ႔ခဲ့ရပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ အဲဒီဓာတ္ဟာ ဂ်င္းနဲ႔ ေပါင္းစပ္လိုက္ရင္ေတာ့ ဆန္႔က်င္ဘက္ ဓာတ္သတၱိထြက္လာၿပီး ကင္ဆာကို တိုက္ဖ်က္ေပးတာ ျဖစ္ပါတယ္။

play

 

သုေတသီေတြ င႐ုတ္သီးနဲ႔ ဂ်င္းေပါင္းစပ္ရင္ ရလာမယ့္ ဒီအက်ိဳးေက်းဇူးကုိ စိုက္ပ်ိဳးေမြးျမဴေရးနဲ႔ အစားအေသာက္ဂ်ာနယ္ မွာ ေဖာ္ျပခဲ့တာျဖစ္ပါတယ္။

Source : The Sun

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
Video