ဆီးခ်ိဳေရာဂါဆိုတာ ေသြးတြင္းအခ်ိဳဓာတ္ မ်ားျပားမႈေၾကာင္႔ ျဖစ္တဲ႔ေရာဂါတစ္မ်ိဳးပါ။ လူ႔ခႏၶာကိုယ္က အင္ဆူလင္အလံုအေလာက္ မထုတ္ေပးႏိုင္တဲ႔အခ်ိန္မွာလည္း ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ အင္ဆူလင္ (insulin) ဆိုတာကေတာ႔ အစားအစာေတြမွာ ပါရွိတဲ႔ဂလူးကို႔စ္ကို ခႏၶာကိုယ္ဆဲလ္ေတြမွာ စြမ္းအင္အျဖစ္ အသံုးျပဳႏိုင္ေအာင္ စီစဥ္ေပးတဲ႔ ေဟာ္မုန္းတစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ ဂလူးကို႔စ္ဓာတ္ဟာ ဆဲလ္ေတြဆီကို မေရာက္ရွိႏိုင္တဲ႔အခါ ေသြးထဲမွာပဲေနၿပီး ေသြးတြင္းအခ်ိဳဓာတ္ကို ျမင္႔တက္ေစပါေတာ႔တယ္။

play

 

အဲဒီအခ်ိဳဓာတ္ေတြ၊ ကစီဓာတ္ေတြကို ခႏၶာကိုယ္က စြမ္းအင္အျဖစ္ မသံုးႏိုင္ေတာ႔တဲ႔အခါ ဆီးကေနတဆင္႔ ျပန္လည္စြန္႕ထုတ္ ရပါေတာ႔တယ္။ ဒီလိုနဲ႔ ေၾကာက္စရာေကာင္းတဲ႔ ဆီးခ်ိဳေရာဂါျဖစ္လာရတာပါ။ ပ်ားရည္ကေတာ႔ သဘာဝအခ်ိဳရည္တစ္မ်ိဳး ျဖစ္တဲ႔အတြက္ အာဟာရဓာတ္ေတြ၊ အမိုင္ႏိုအက္ဆစ္ေတြ ၾကြယ္ဝၿပီး ဇီဝကမၼလုပ္ေဆာင္မႈေတြ ပံုမွန္ျဖစ္ေအာင္ ထိန္းသိမ္းေပး ႏိုင္ပါတယ္။ ဆီးခ်ိဳသမားေတြအတြက္ ပ်ားရည္သံုးနည္း (၃) နည္းကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

၁။ ပ်ားရည္နဲ႔ သစ္ၾကံပိုးေခါက္မႈန္႕

play
 

လူသိမ်ားတဲ႔ ဒီေဆးၿမီးတိုေလးကေတာ႔ ဆီးခ်ိဳသမားေတြအတြက္ တစ္ခ်က္ခုတ္၊ သံုးခ်က္ျပတ္ ေဆးၿမီးတိုေလးျဖစ္ပါတယ္။ ဒီေဆးၿမီးတိုေလးက ေသြးတြင္းအခ်ိဳဓာတ က်ဆင္းေစရံုသာမက ဇီဝကမၼလုပ္ေဆာင္မႈ ေတြကိုလည္း ပိုမိုျမန္ဆန္ ေစပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး ကိုလက္စ္ထေရာေတြကိုလည္း က်ဆင္းေစလို႔ ဝိတ္လည္းက်ေစပါတယ္။

လိုအပ္တဲ႔ ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ႔ ပ်ားရည္စစ္စစ္ (၁) ဇြန္းရယ္၊ သစ္ၾကံပိုးေခါက္မႈန္႔ (၁) ဇြန္းရယ္၊ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူ (၂၅၀) မီလီလီတာတို႔႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ အရင္ဆံုး သစ္ၾကံပိုးေခါက္မႈန္႕ကို ေရေႏြး (၂၅၀) မီလီ လီတာပါဝင္တဲ႔ ေရေႏြးခြက္ထဲကို ထည္႔လိုက္ပါ။ သစ္ၾကံပိုးေခါက္မႈန္႔ လံုးဝေပ်ာ္ဝင္သြားေအာင္ အဖံုးဖံုးၿပီး နာရီဝက္ေလာက္ ဒီတုိင္းထားေပးလိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ မလိုလားအပ္တဲ႔ အမႈန္အမႊားေတြကို ဖယ္ရွားဖို႔ ရလာတဲ႔ေပ်ာ္ရည္ကို ဇကာခံၿပီး စစ္ထုတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ႔ ပ်ားရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္းစာ ေလာက္ထည္႔ၿပီး ေရာေမႊေပးလိုက္ပါဦး။ ဒီေဖ်ာ္ရည္ကိုလည္း မနက္တိုင္း မနက္စာမစားရေသးခင္ (၂) ပတ္ေလာက္ ဆက္တိုက္ေသာက္ေပးပါ။ သတိျပဳရမွာတစ္ခုက မနက္စာစားခ်ိန္နဲ႔ ဒီေဖ်ာ္ရည္ေသာက္ခ်ိန္ကို အနည္းဆံုး နာရီဝက္ေလာက္ျခားထားေပးပါ။

 

၂။ ပ်ားရည္၊ ဂ်င္းနဲ႔ သံပုရာ လက္ဖက္ရည္

play
 

ပ်ားရည္နဲ႔ ဂ်င္းလက္ဖက္ရည္ထဲမွာ သံပုရာသီးေလးတစ္စိတ္ေလာက္ ညွစ္ထည္႔ထားတဲ႔ လက္ဖက္ရည္တစ္ခြက္ဟာ ၿပီးျပည္႔စံုတဲ႔ မနက္ခင္းေလး ျဖစ္ဖို႔အတြက္ေတာ႔ အေကာင္းဆံုးပါပဲ။

လိုအပ္တဲ႔ ပစၥည္းေတြကေတာ႔ (၂) လက္မအရြယ္ ဂ်င္းတစ္ေတာင္႔၊ သံပုရာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္းစာခန္႕၊ ပ်ားရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္းစာခန္႕၊ လက္ဖက္ရြက္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁/၂) ခန္႔၊ ေရ (၄) ခြက္စာခန္႕တို႔႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္္။ အရင္ဆံုး ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဂ်င္းရယ္၊ လက္ဖက္ရြက္ရယ္၊ ေရရယ္ကို ေရာထည္႔လိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ မီးဖိုေပၚမွာ (၁၅) မိနစ္ကေန မိနစ္ (၂၀) ၾကား အပူေပးလိုက္ပါ။ အခ်ိန္ေစ႔ရင္ေတာ႔ မီးပိတ္ၿပီး သံပုရာရည္ထည္႔ေပးလိုက္ပါ။ ေရေႏြးထဲမွာ သံပုရာရည္လံုးဝေပ်ာ္ဝင္သြားသည္အထိ ေကာင္းေကာင္းေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ခဏႏွပ္ထားေပးၿပီး ခြက္ေတြထဲကို ေျပာင္းထည္႔လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ႔ ပ်ားရည္ထည္႔ၿပီး မနက္ခင္းအခ်ိန္မွာေသာက္သံုးေပးႏိုင္ပါၿပီ။

၃။ ပ်ားရည္နဲ႔ဒိန္ခ်ဥ္

play
 

မနက္အေစာပိုင္းအခ်ိန္မွာ ဒိန္ခ်ဥ္ကို ပ်ားရည္စစ္စစ္နဲ႔ေရာစားေပးမယ္ဆိုရင္ ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ကို ပံုမွန္ျဖစ္ေအာင္ ထိန္းထားေပးႏိုင္ပါတယ္။ အဲဒီအတြက္ လိုအပ္တာကေတာ႔ ပ်ားရည္စစ္စစ္ (၁/၂) ဇြန္း၊ ဒိန္ခ်ဥ္ (၁) ဇြန္းတို႔ပဲဲ ျဖစ္ပါတယ္။ အရင္ဆံုး ပ်ားရည္နဲ႔ ဒိန္ခ်ဥ္ကို ေရာသမေမႊေပးလိုက္ပါ။ ရလာတဲ႔ပ်ားရည္ ဒိန္ခ်ဥ္ေလးကို ဘာမွမစားရေသးတဲ႔အခ်ိန္ မနက္အေစာပိုင္းမွာ စားေပးလိုက္ပါ။ တစ္လေလာက္ ေန႕တိုင္းလုပ္ေပးမယ္ဆိုရင္ ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ ေလ်ာ႔နည္းလာတာကို ေတြ႕ရွိရမွာပါ။

Source: DIYremedies

Postby

 

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
Video