AD
AD
AD

တြန္းလွည္းသည္ေလး ေမာင္းေလးတေနာင္ေနာင္ေခါက္ၿပီး လာေရာင္းတဲ့ ေဂြးသီးေရခဲစိမ္ေလးကို င႐ုပ္သီးမႈန္႔၊ ေဆးသၾကား၊ ဆားတို႔နဲ႔နယ္ဖတ္ၿပီး တုတ္ေခ်ာင္းေလးထိုးမစားဖူးတဲ့ မိန္းကေလး႐ွိရင္ေတာင္ ေတာ္ေတာ္႐ွားမွာပါ။ ေဂြးသီးဟာ အခ်ဥ္သီး တစ္လံုးျဖစ္ၿပီး အိပ္ငိုက္ေနတဲ့အခ်ိန္ ေဂြးသီးေလးစားလိုက္ရရင္ အိပ္ခ်င္ေျပၿပီး ခႏၶာကိုယ္အတြက္ လိုေနတဲ့ ဗိုက္တာမင္စီကိုလည္း ျပည့္ဝေစမွာပါ။ အေ႐ွ႕ေတာင္အာ႐ွႏိုင္ငံတိုင္းလိုလုိမွာ ေပါက္ေရာက္ႏိုင္ၿပီး စက္တင္ဘာလမွ ဇန္နဝါရီလအတြင္းကေတာ့ ေဂြးသီးေတြ ေဖာေဖာသီသီ သီးတဲ့ရာသီပါ။

play

 

မ်ားေသာအားျဖင့္ ေဂြးသီးကို အစိမ္းစားၾကတယ္ဆိုေပမယ့္ အမွည့္စားလို႔လည္း ရပါတယ္။ ေဂြးသီးစိမ္းကို ငါးပိခ်က္ခ်က္စားလို႔ ေကာင္းသလို တို႔စရာလုပ္စားလို႔လည္း ရပါတယ္။ ေဂြးသီးစားရင္ အရသာ႐ွိတာ တစ္ခုတည္းမဟုတ္ဘဲ က်န္းမာေရးအက်ိဳးေက်းဇူး ေတြကိုလည္း ရ႐ွိေစႏိုင္ပါေသးတယ္။ အဲဒါေတြကေတာ့...

၁။ ကိုယ္ခံအားပိုေကာင္းေစမယ္

play
 

လူ႔ခႏၶာကိုယ္ရဲ႕ ကိုယ္ခံအားစနစ္ဟာ ဘက္ထရီလိုပဲ အားျပန္သြင္းေပးဖို႔ လိုပါတယ္။ ေဂြးသီးထဲမွာ အထူးၾကြယ္ဝစြာပါဝင္တဲ့ ဗိုက္တာမင္စီက လူ႔ခႏၶာကိုယ္ရဲ႕ ကိုယ္ခံအားစနစ္ကို ျမင့္တက္ေစႏိုင္ပါတယ္။ ေဂြးသီးဟာ collagen ဆိုတဲ့ေဟာ္မုန္းတစ္မ်ိဳးကိုလည္း ထြက္လာေစႏိုင္ၿပီး အနာေတြကို ပိုၿပီးက်က္လြယ္ေစႏိုင္ပါတယ္။ ေဂြးသီးထဲမွာ antioxidant ၾကြယ္ဝတဲ့အတြက္ ခႏၶာကိုယ္ထဲက free radical ဒဏ္ေတြကို တိုက္ဖ်က္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

၂။ အသားအေရလွေစတယ္

play
 

ေဂြးသီးႀကိဳက္တဲ့ မိန္းကေလးေတြအတြက္ေတာ့ ဝမ္းသာစရာပါပဲ။ ေဂြးသီးထဲက ဗိုက္တာမင္စီဟာ တစ္႐ွဴးေတြကို ျပန္လည္ျပင္ဆင္ေပးႏိုင္ၿပီး အေရျပားကိုလည္း ေရဓာတ္နဲ႔ အာဟာရျပည့္ဝ ေစပါတယ္။ ေဂြးသီးစားေပးရင္ မိန္းကေလးေတြအတြက္ အသားအေရလွပေစတဲ့ ေဟာ္မုန္းေတြလည္း ထြက္လာေစႏိုင္ၿပီး အသားအေရကို ေခ်ာေမြ႕ႏူးညံ့ေစႏိုင္ပါတယ္။ ေဂြးသီးပင္ရဲ႕အ႐ြက္ေတြကို အရည္က်ိဳၿပီး ရလာတဲ့အရည္ကို ေဘာ္ဒီလိုး႐ွင္းနဲ႔ moisturizer ေတြမွာ ထည့္သြင္းအသံုးျပဳလို႔ရပါတယ္။

၃။ ေခ်ာင္းဆိုးေပ်ာက္ေစတယ္

play
 

ေဂြးသီးပင္ရဲ႕အရြက္ကုိ အရည္ညွစ္ၿပီး ေသာက္ေပးမယ္ဆိုရင္ အေအးမိေခ်ာင္းဆိုးျခင္းကိုလည္း ေပ်ာက္ကင္းေစႏိုင္ပါတယ္။ ေဂြးသီးရြက္ (၃) (၄) ႐ြက္ခန္႔ကို ေရ (၂) ခြက္မွာ ႀကိဳၿပီး မိနစ္အနည္းငယ္ၾကာေအာင္ ျပဳတ္လို႔ရလာတဲ့ ျပဳတ္ရည္ကို ပ်ားရည္နဲ႔ေရာၿပီး ေသာက္ေပးမယ္ဆိုရင္ ေခ်ာင္းဆိုးေရာဂါကို ေပ်ာက္ကင္းေစႏိုင္ပါတယ္။ ဒါမွမဟုတ္ ေဂြးသီးကို သစ္သီးေဖ်ာ္စက္ထဲ ထည့္ႀကိတ္ၿပီး ရလာတဲ့အရည္ကို ဆားနည္းနည္းခတ္ၿပီး တစ္ေန႔ (၂) ႀကိမ္ေသာက္ေပးမယ္ဆိုရင္လည္း ေခ်ာင္းဆိုးေပ်ာက္ေစႏိုင္ပါတယ္။

၄။ အစာအိမ္ေဝဒနာေတြကို သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစတယ္

play
 

ေဂြးသီးက အမွ်င္ဓာတ္ၾကြယ္ဝတဲ့ အသီးတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့အတြက္ အစာေျချခင္းကို အေထာက္အကူေပးၿပီး အူလမ္းေၾကာင္းတေလွ်ာက္ ႐ွင္းလင္းေအာင္လည္း ကူညီေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ေဂြးသီးစားျခင္းက ဝမ္းေလွ်ာျခင္းနဲ႔ ဝမ္းခ်ဳပ္ျခင္းတို႔လို ဝမ္းမမွန္တဲ့ေရာဂါေတြကို မျဖစ္ေစႏိုင္ပါဘူး။ ေနာက္ၿပီး ေဂြးသီးဟာ ေရဓာတ္လည္း ၾကြယ္ဝတဲ့အတြက္ ေရဓာတ္မျပည့္ဝျခင္း (dehydration) ကိုလည္း ျဖစ္ေစမွာမဟုတ္ပါဘူးေနာ္။

၅။ မ်က္စိအားေကာင္းေစတယ္

play
 

ေဂြးသီးဟာ ဗိုက္တာမင္ေအ ၾကြယ္ဝတဲ့အသီးတစ္မ်ိဳး ျဖစ္တဲ့အတြက္ စကၡဳအာ႐ံုေကာင္းမြန္ေရးမွာ အလြန္အေရးပါတဲ့ အခန္းက႑တစ္ရပ္က ပါဝင္ေနပါတယ္။ ဘာေၾကာင့္လဲဆိုေတာ့ ဗိုက္တာမင္ေအထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ retinol ဆိုတဲ့ ျဒပ္ေပါင္းတစ္မ်ိဳးက မ်က္စိ မ်က္ၾကည္လႊာက လက္ခံတဲ့ ပံုရိပ္ေတြကို ပိုမို႐ွင္းလင္းျပတ္သားေအာင္ ကူညီေပးႏိုင္ပါတယ္။ မ်က္စိနာရင္လည္း ေဂြးသီးျပဳတ္ရည္နဲ႔ ေဆးေပးရင္ ေဝဒနာသက္သာႏိုင္ပါတယ္။

Source: Medindia

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
AD