ၾကက္ဟင္းခါးသီးဟာ ခါးသက္တဲ့အရသာေၾကာင့္ ထင္႐ွားၿပီး ပုစြန္ေျခာက္ေလးေရာၿပီး ေၾကာ္စားလိုက္မယ္ဆိုရင္ ဆိမ့္တိမ့္တိမ့္နဲ႔ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ တခ်ိဳ႕ေတြက ၾကက္ဟင္းခါးသီးရဲ႕ ခါးသက္တဲ့ အရသာကို မႏွစ္သက္ၾကသလို တခ်ိဳ႕ကေတာ့ ခါးသက္တဲ့အရသာေၾကာင့္ပဲ အလြန္ႏွစ္သက္ၾကပါတယ္။

play

 

ႀကိဳက္သည္ျဖစ္ေစ၊ မႀကိဳက္သည္ျဖစ္ေစ ၾကက္ဟင္းခါးသီးဟာ ေန႔စဥ္အစားအေသာက္ထဲမွာ မျဖစ္မေန ထည့္သြင္းသင့္တဲ့ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္တစ္မ်ိဳးပါ။ အထူးသျဖင့္ ဗိုက္ထဲမွာ ရင္ေသြးေလးေတြကို လြယ္ထားရတဲ့ မိခင္ေလာင္းေတြအေနနဲ႔ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ပိုစားေပးသင့္ပါတယ္။

၁။ ဖိုလိတ္ထ္ဓာတ္ ၾကြယ္ဝတယ္

play
 

ဖိုလိတ္ထ္ဓာတ္ဟာ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္အမ်ိဳးသမီးေတြအတြက္ မ႐ွိမျဖစ္လိုအပ္ခ်က္ တစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ ဒီသတၳဳဓာတ္ဟာ မိခင္ေလာင္းေတြရဲ႕ ဗိုက္ထဲကရင္ေသြးေလးေတြကို neural tube defect လို႔ေခၚတဲ့ အာ႐ံုေၾကာခ်ိဳ႕ယြင္းမႈ ေဝဒနာေဘးမွ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

အဲဒီေဝဒနာဟာ မိခင္ေလာင္းေတြ ကိုယ္ဝန္လြယ္ထားရၿပီး (၁) လမွ (၃) လအတြင္းမွာ ေတြ႕ရတတ္ၿပီး ကေလးရဲ႕ ဦးေႏွာက္နဲ႔ အာ႐ံုေၾကာ၊ ခါး႐ိုးနဲ႔ ခါး႐ိုးနာ့ဗ္ေၾကာမႀကီးတို႔ကို သားအိမ္ထဲမွာ ႐ွိေနခ်ိန္ကတည္းက ထိခိုက္ေစႏိုင္တဲ့ ေရာဂါေဝဒနာ တစ္မ်ိဳးလည္း ျဖစ္ပါတယ္။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးထဲမွာေတာ့ ဖိုလိတ္ထ္ပမာဏ ျမင့္မားစြာ ပါဝင္ၿပီး ကိုယ္ဝန္ေဆာင္မိခင္ေတြ ေန႔စဥ္လိုအပ္တဲ့ အာဟာရဓာတ္ (၄) ပံု (၁) ပံုကို ျဖည့္ဆည္းေပးႏိုင္ပါတယ္။

၂။ အမွ်င္ဓာတ္ၾကြယ္ဝတယ္

ၾကက္ဟင္းခါးသီးထဲမွာ အမွ်င္ဓာတ္ ၾကြယ္ဝစြာပါဝင္ၿပီး စိတ္ေက်နပ္မႈကိုလည္း ေပးစြမ္းႏိုင္ပါတယ္။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးနဲ႔ ထမင္းစားထားရင္ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ခ်ိန္မွာ ခ်င္ျခင္းတက္တတ္တဲ့ အဆီမ်ားတဲ့ အစားအစာေတြ၊ ကယ္လိုရီမ်ားျပားတဲ့ အစားအစာေတြနဲ႔ အျမန္ရအစားအစာေတြကို တပ္မက္စိတ္ကို ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္ပါတယ္။ ေနာက္ပိုင္းေတာ့ မိန္းကေလးအမ်ားစု လိုလားၾကတဲ့ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ေနခ်ိန္ အဆီပိုေတြနဲ႔ ပံုပ်က္ပန္းပ်က္ႏိုင္မႈကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးၿပီး သြယ္လ်လွပေစပါတယ္။

၃။ အစာေျခလမ္းေၾကာင္းကို ႐ွင္းလင္းေပးတယ္

play
 

ကမၻာတဝွမ္းလံုးက ကိုယ္ဝန္ေဆာင္မိခင္ေတြ အမ်ားဆံုးၾကံဳေတြ႕ရတဲ့ ျပႆနာတစ္ခုကေတာ့ ဝမ္းခ်ဳပ္ေရာဂါနဲ႔ စအုိနဲ႔ တင္ပါးတဝိုက္မွာ ယားယံေရာင္ရမ္းမႈ ေဝဒနာ (haemorrhoids) တို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ၾကက္သီးခါးသီးထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ အမွ်င္ဓာတ္က ဒီျပႆနာေတြကို နည္းသည္ထက္နည္းပါးေအာင္ ကူညီေပးပါလိမ့္မယ္။

၄။ ဆီးခ်ိဳကာကြယ္ေပးတယ္

ၾကက္ဟင္းခါးသီးရဲ႕ အရသာကိုက အခါးဓာတ္နဲ႔ အဆိမ့္ဓာတ္ကဲတဲ့အတြက္ ေသြးတြင္းအခ်ိဳဓာတ္ ျမင့္မားမႈကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ၿပီး ဆီးခ်ိဳေရာဂါကို သဘာဝအေလ်ာက္ ကာကြယ္ၿပီးသား ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဆီးခ်ိဳေရာဂါကို ကာကြယ္ခ်င္ရင္ ကိုယ္ဝန္ေဆာင္မိခင္ေတြအေနနဲ႔ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ေန႔စဥ္စားေပးသင့္ပါတယ္။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ charantin နဲ႔ polypeptide-P တို႔ကလည္း ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ခ်ိန္မွာ ျဖစ္တတ္္တဲ့ ဆီးခ်ိဳအႏၱရာယ္ကို ကာကြယ္ႏိုင္ပါတယ္။

၅။ antioxidant ၾကြယ္ဝတယ္

play
 

ၾကက္ဟင္းခါးသီးထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ ဗိုက္တာမင္စီဟာ antioxidant တစ္မ်ိဳးျဖစ္ၿပီး ကိုယ္ဝန္ေဆာင္အမ်ိဳးသမီးေတြကို အႏၱရာယ္႐ွိတဲ့ ဘက္တီးရီးယားေတြရဲ႕ အႏၱရာယ္မွ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ မိခင္ေလာင္းေတြရဲ႕ ခႏၶာကုိယ္မွာ ကိုယ္ခံအားျမင့္တက္လာေစဖို႔အတြက္လည္း ကူညီေပးႏိုင္ပါတယ္။

Source: Stylecraze

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
Video