AD
AD
AD
play

 

ကိုယ္တုိင္စားဖို႔ပဲျဖစ္ျဖစ္ မိတ္ေဆြ၊သူငယ္ခ်င္းေတြ မိသားစုဝင္ေတြကိုလုပ္ေကြ်းဖို႔ပဲျဖစ္ျဖစ္ အေျပာင္းအလဲအေနနဲ႔ အေနာက္တိုင္းမုန္႔တစ္မ်ိဳးမ်ိဳးလုပ္စားၾကည့္ခ်င္သူေတြအတြက္ ခ်ိစ္ပက္ဖ္လုပ္နည္းေလးေဖာ္ျပေပးခ်င္ပါတယ္။ ခ်ိစ္ပက္ဖ္လုပ္နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳးရွိတဲ့ထဲကမွ အခုေဖာ္ျပေပးမယ့္နည္းကေတာ့ နာမည္ေက်ာ္ၾသစေၾတးလ်စားဖိုမွဴး ဘီလီေလာရဲ႕နည္းပဲျဖစ္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ခ်ိစ္အေပ်ာ့စား (double brie cheese)           - ​၁ ဗူး

ပက္ဖ္လုပ္သည့္မုန္႔အကာ (Puff Pastry )        - ၁ လိပ္ (ေပ်ာ့ေအာင္ထားထားပါ)

အက္ပရီေကာ့ယို                                       - လဘက္ရည္ဇြန္း  ၁ ဇြန္း

သစ္ၾကားသီး                                            - လက္တစ္ဆုပ္စာ (အနည္းငယ္ထုေခ်ထားပါ)

ႏို႔ခရင္မ္                                                  - လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

 

play

 

ျပဳလုပ္ပံုအဆင့္ဆင့္

၁။ မီးဖိုကို အပူခ်ိန္ ၂၀၀ ဒီဂရီဆဲလ္စီးယက္စ္ခန္႔ျဖင့္ အပူေပးထားပါ။ မုန္႔ဖုတ္ဗန္းေပၚမွာ မုန္႔ဖုတ္စကၠဴခင္းထားပါ။

၂။ မုန္႔အကာ(Pastry) လိပ္ကို ဗန္းေပၚမွာျဖန္႔ခင္းပါ။ ဓါးတစ္ေခ်ာင္းျဖင့္ မုန္႔အကာရဲ႕ေထာင့္ေတြကိုလွီးပစ္ျပီး ခပ္ဝိုင္းဝိုင္းပံု ရေအာင္လုပ္ပါ။

၃။ မုန္႔အကာရဲ႕အလယ္မွာခ်ိစ္တံုးကိုထည့္ပါ။ ခ်ိစ္တံုးအေပၚမွာ အက္ပရီေကာ့ယိုတင္ပါ။ ယိုအေပၚကေနမွ သစ္ၾကားသီး ကိုျဖဴးပါ။

၄။ မုန္႔အကာျပားကို ခ်ိစ္၊ ယို နဲ႔သစ္ၾကားသီးေတြအုပ္မိေအာင္ ထုပ္ပါ။ ေအာက္ကေန အေပၚဘက္ကိုပင့္ေခါက္ျပီးထုပ္ ရမွာပါ။

၅။ အဲဒီလိုထုပ္ျပီးတဲ့ေနာက္မွာ အေပၚအလယ္တည့္တည့္က မုန္႔အကာျပားအနည္းငယ္ကို ဓါးနဲ႔ျပန္လွီးျပီး အေပါက္ေသးေသးတစ္ခုဖြင့္ေပးပါ။ မုန္႔ဖုတ္ေနတုန္းမေပါက္ကြဲေစဖို႔ျဖစ္ပါတယ္။

၆။ မုန္႔အကာကို ႏုိ႔အနည္းငယ္သုတ္ေပးျပီး မီးဖိုထဲမွာ မိနစ္ ၃၀ ခန္႔ဖုတ္ပါ။ မုန္႔အကာေကာင္းေကာင္းက်တ္ျပီး ေရႊညိဳေရာင္သမ္းလာတဲ့ထိ ဖုတ္ရမွာျဖစ္ပါတယ္။

၇။ အဲဒီအေနအထား အထိက်တ္ျပီဆုိရင္ မီးဖိုထဲကထုတ္ျပီး မိနစ္ ၂၀ ခန္႔ အေအးခံထားပါ။

ျပီးရင္ေတာ့ အစိတ္ေလးေတြစိတ္ျပီး သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီ။ Jacob’s Creek ရဲ႕ Sparkling Chardonnay Pinot Noir ဝိုင္နဲ႔တြဲဖက္သံုးေဆာင္မယ္ဆုိရင္ေတာ့ တကယ့္ကိုေဆြမ်ိဳးေမ့ေလာက္စရာအရသာကိုခံစားရမွာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

 

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
More From

Lifestyle


AD