AD
AD
AD
play

 

သိုးသားဟာႏူးညံ့ျပီးက်က္လြယ္တာေၾကာင့္ သူ႔ခ်ည္းပဲေၾကာ္ရင္ တူးသြားတတ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ အမႈန္႔တစ္မ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔အေပၚကအုပ္ျပီးေၾကာ္တာကပိုအဆင္ေျပမွာပါ။ ဒီလိုေၾကာ္မယ္ဆုိရင္ အရသားထူးထူးျခားျခားေလးျဖစ္ သြားေစမယ့္ ကမၻာေက်ာ္ၾသစေၾတးလ်စားဖိုမွဴး ဘီလီေလာရဲ႕ အီဂ်စ္သိုးသားလႊာေၾကာ္နည္းကို ေဖာ္ျပေပးခ်င္ပါတယ္။ အီဂ်စ္ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္တစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ဒတ္ခါ(dukkah) နဲ႔ကပ္ျပီးေၾကာ္တဲ့နည္းျဖစ္ပါတယ္။ ဒတ္ခါ ဆိုတာက အေမႊးအၾကိဳင္ရြက္၊အခြံမာသီး၊ အျခားအေမႊးအၾကိဳင္ေတြေရာေႏွာထားတဲ့ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္တစ္မ်ိဳးပါ။ ဆူပါမားကတ္ေတြမွာရွာေဖြဝယ္ယူလို႔ရႏုိင္ပါတယ္။ ဒတ္ခါအေၾကာင္းျပီးတဲ့ေနာက္ ဘီလီေလာရဲ႕ အီဂ်စ္သိုးသား လႊာေၾကာ္နည္းကိုဆက္လက္ ေဖာ္ျပရရင္ေတာ့ -

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

၁။ သိုးသားလႊာ - ၁၂ ခု

၂။ ၾကက္ဥ  - ၁ လံုး (အနည္းငယ္ခေလာက္ထားပါ)

၃။ ဂ်ံမႈန္႔  - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ခြက္အေသးႏွင့္ ၁ ခြက္

၄။ ဒတ္ခါ  - ၁  ခြက္

၅။ ဆား ႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္း

၆။ ဆီ - ၂ ဇြန္း

၇။ ပူဒီနာရြက္ - လက္တစ္ဆုပ္စာ

၈။ ပဲစိမ္းေစ့ - ၅၀၀ ဂရမ္

၉။ ဒိန္ခဲခ်ိစ္  - ၁၀၀ ဂရမ္

 

 

ျပဳလုပ္ပံု

၁။ ၾကက္ဥ ၊ ဂ်ံဳမႈန္႔ ႏွင့္ ဒတ္ခါ တို႔ကို ပန္းကန္လံုးတစ္ခုစီတြင္ သီးျခားစီထည့္ထားပါ။

၂။ ပထမဆံုး သိုးသားလႊာကို ဂ်ံဳမႈန္႔ပန္းကန္ထဲႏွစ္ျပီး အနည္းငယ္ျပန္ခါေပးပါ။ ျပီးေနာက္ ၾကက္ဥထဲႏွစ္ပါ၊ေနာက္ဆံုးမွာ ဒတ္ခါမႈန္႔ထဲႏွစ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ လင္ပန္း၊ဒါမွမဟုတ္ ပန္းကန္ျပားတစ္ခုေပၚတင္ထားပါ။ က်န္သိုးသားလႊာေတြကိုလည္း အဲဒီ နည္းအတိုင္းတစ္ခုစီလုပ္ပါ။

၃။ ဒယ္အိုးျပားတစ္ခုထဲဆီထည့္ျပီး မီးအေနေတာ္ေပးပါ။ တစ္ၾကိမ္ကို သိုးသားလႊာ ၂ ခု၊ ၃ ခုေလာက္သာထည့္ျပီးေၾကာ္ပါ။ ၂ မိနစ္၊ ၃ မိနစ္ေလာက္ေၾကာ္ျပီးရင္ ဟိုဘက္၊ဒီဘက္လွန္ေပးပါ။ ျပီးရင္ဆီစုပ္မယ့္စကၠဴေပၚတင္ထားလိုက္ပါ။

၄။ အိုးထဲေရထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ပါ။ ပဲစိမ္းေစ့ေတြကို ေရေႏြးထဲထည့္ျပီး ၂ မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ပါ။ ျပီးရင္ ပဲစိမ္းေစ့ေတြကို ဆယ္ကာေရစစ္ျပီး ပန္းကန္လံုးတစ္ခုထဲထည့္ပါ။ ပူဒီနာရြက္ေတြကို ေသးသြားေအာင္သင္ျပီး ပဲစိမ္းေစ့ထည့္ထားတဲ့ ပန္းကန္လံုးထဲထည့္ပါ။ ခ်ိစ္ကိုအတံုးေသးေသးေလးေတြတံုးျပီး ပန္းကန္လံုးထဲထည့္ပါ။ ဆီအနည္းငယ္ေလာင္းထည့္ပါ။ အဲဒီေနာက္သမေအာင္ေမႊေပးပါ။

၅။ ပဲေစ့၊ပူဒီနာရြက္တို႔ေရာနယ္ထားတဲ့ အႏွစ္ကိုပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲထည့္ျပီး အေပၚကေနသိုးသားလႊာေၾကာ္ေတြကို တင္လိုက္ရင္ေတာ့ နာမည္ေက်ာ္စားဖိုမွဴး ဘီလီေလာရဲ႕ အီဂ်စ္သိုးသားလႊာေၾကာ္ကိုရပါျပီ။ ဒီဟင္းလ်ာကို Jacob’s Creek Reserve Shiraz ဝိုင္နဲ႔တြဲဖက္သံုးေဆာင္လိုက္ရင္ေတာ့ တကယ့္ကိုလိုက္ဖက္ျပီးလွ်ာလည္သြားမွာ အေသအခ်ာပါပဲ။

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
More From

Lifestyle


AD