AD
AD
AD
play

 

Mulled Wine ဆိုတာက ဝိုင္ကိုအေမႊးအၾကိဳင္ေတြ၊ အသီးအႏွံေတြထည့္ျပီး အပူေပးထားတာျဖစ္ျပီး အေနာက္ႏုိင္ငံေတြမွာ ေဆာင္းတြင္းဘက္ ရာသီဥတုေအးတဲ့အခ်ိန္မွာေသာက္ေလ့ရွိပါတယ္။ ျမန္မာႏုိင္ငံမွာဆုိရင္လည္း ရာသီဥတုေအးတဲ့အခ်ိန္ နဲ႔လိုက္ဖက္မွာျဖစ္ျပီး မိသားစုဝင္ေတြအားလံုးေပ်ာ္ေပ်ာ္ပါးပါးေသာက္ႏုိင္မွာျဖစ္လို႔ လုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးခ်င္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

၁။ ဝိုင္ (အနီ၊ သို႔မဟုတ္ အျဖဴ)

၂။ လိေမၼာ္သီး (အခြံ ႏွင့္ အသီးဖက္ ႏွစ္ခုလံုး)

၃။ သံပုရာခြံ

၄။ သစ္ၾကံပိုးေခါက္

play

 

ျပဳလုပ္ပံု

၁။ လိေမၼာ္ခြံ၊သံပုရာခြံ ၊ သစ္ၾကံပိုးေခါက္ နဲ႔ သၾကားတို႔ကို အိုးတစ္လံုးထဲထည့္ပါ။

၂။ ပါဝင္ပစၥည္းေတြျမဳပ္ရံုေလာက္ ဝိုင္ကိုေလာင္းထည့္ပါ။ ဝိုင္အားလံုးကုန္ေအာင္မထည့္လုိက္ပါနဲ႔ဦး။ ျပီးရင္ အနည္းငယ္ေလာက္ပြက္တဲ့အထိအပူေပးပါ။

၃။ အနည္းငယ္ပြက္ျပီး ပါဝင္ပစၥည္းေတြလည္း ႏူးျပီး သမသြားျပီဆုိရင္ မီးအပူခ်ိန္ကိုေလွ်ာ့ျပီး က်န္တဲ့ဝိုင္အားလံုးထည့္ပါ။

၄။ အပူခ်ိန္အနည္းငယ္သာေပးျပီး ေမႊေပးေနပါ။ မပြက္ပါေစနဲ႔။

၅။ လိေမၼာ္သီးဖက္ေတြကို အရည္ညွစ္ထားတဲ့လိေမၼာ္ရည္အပါအဝင္ကိုယ္ႏွစ္သက္ရာ တျခားေဖ်ာ္ရည္၊သစ္သီးတို႔ကိုလည္း ထပ္ထည့္လုိ႔ရပါတယ္။

၆။ ခပ္ေႏြးေႏြးအေနအထားနဲ႔ ပါဝင္ပစၥည္းေတြ သမသြားျပီဆိုရင္ သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီ။

Mulled Wine လုပ္ဖို႔အသင့္ေလ်ာ္ဆံုးဝိုင္ကေတာ့ မက္မြန္သီးရနံ႔နဲ႔ Jacob’s Creek Classic Shiraz နဲ႔ ခ်ယ္ရီရနံ႔နဲ႔ Jacob’s Creek Reserve Pinot Noir ဝိုင္တုိ႔ပါပဲ။

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
More From

Lifestyle

AD