play

 

သင့္ရဲ႕ညစာကို ဥေရာပဆန္ဆန္တမူထူးျခားသြားေစမယ့္ အီတလီဝက္အူေခ်ာင္းၾကက္ဥေခါက္ဆြဲကို ၾသစေၾတးလ်ရဲ႕ နာမည္ေက်ာ္ စားဖိုမွဴးနဲ႔ Food Blogger ဘီလီေလာရဲ႕နည္းအတုိင္းအိမ္မွာလုပ္စားႏုိင္ေစဖို႔ ေဖာ္ျပေပးခ်င္ပါတယ္။ အခုေဖာ္ျပေပးမွာက အီတလီဝက္အူေခ်ာင္းၾကက္ဥေခါက္ဆြဲကလုပ္နည္း လူ ၄ ေယာက္စာအတြက္ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲ - ၁ ထုပ္(၂၅၀ ဂရမ္)

သံလြင္ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း

ဝက္ဆားနယ္ေျခာက္ - ၂ ခု(ပါးပါးလွီးထားပါ)

ဝက္အူေခ်ာင္း - ၂၅၀ ဂရမ္ (ခပ္ထူထူလွီးထားပါ)

ၾကက္သြန္ျမိတ္ - ၁ ပင္(ဥ ခ်ည္းသက္သက္)

ၾကက္သြန္နီ - ၁ ဥ (ေလးေထာင့္တုံးေသးေသးေလးေတြတုံးထားပါ)

ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄ မႊာ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္း

ပါးပါးျခစ္ထားတဲ့ခ်ိစ္ - ခြက္တစ္ဝက္စာ ( ျပီးသြားတဲ့အခါ အေပၚကေနခ်ိစ္ျဖဴးခ်င္ရင္ အနည္းငယ္အပိုထားထားပါ)

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ အုိးၾကီးၾကီးထဲကို ေရထည့္ျပီး မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ပြက္ေအာင္တည္ပါ။ ပြက္ေနတဲ့ေရထဲကို ဆားအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ အဲဒီေနာက္ ေခါက္ဆြဲလက္တစ္ဆုပ္စာကို ေရေႏြးထဲျဖန္႔ျပီးထည့္ကာ ၁၀ - ၁၅ မိနစ္ေလာက္ျပဳတ္ပါ။

၂။ တစ္ခ်ိန္တည္းမွာပဲ ဒယ္အိုးျပား (ဒယ္အိုးေစာက္) တစ္ခုကိုအပူေပးျပီး သံလြင္ဆီ ၊ ဝက္ေပါင္ေျခာက္၊ ဝက္အူေခ်ာင္းတို႔ထည့္ကာဆီေတြထြက္ျပီး အနားေတြညိဳလာေအာင္ မိနစ္အနည္းငယ္ေမႊပါ။ အဲဒီေနာက္ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ တို႔ထည့္ျပီး ၾကက္သြန္နီေတြႏူးလာတဲ့အထိ မိနစ္အနည္းငယ္ထပ္ေမႊပါ။

 

၃။ ေခါက္ဆြဲက်တ္သြားျပီဆိုရင္ ဆယ္ျပီးေရစစ္ပါ။ ေရတစ္ခြက္စာအသင့္ထားပါ။ ေခါက္ဆြဲကိုဝက္ေပါင္ေျခာက္၊ ဝက္အူေခ်ာင္းတို႔ရွိတဲ့ဒယ္အိုးျပားထဲထည့္ျပီး ႏွံ႔သြားေအာင္နယ္ေပးပါ။ ဆားနဲ႔ငရုတ္ေကာင္းအနည္းငယ္ျဖဴးပါ။ ျပီးရင္ မီးပိတ္ထားပါ။ ၄။ ခ်ိစ္ထဲကို ၾကက္ဥ ၃ လံုးေလာက္ေဖာက္ထည့္ျပီး ေမႊပါ။ ၾကက္ဥနဲ႔ခ်ိစ္အႏွစ္ကို ေခါက္ဆြဲအားလံုးအေပၚအုပ္မိတဲ့အထိ အေပၚကေနေလာင္းထည့္ပါ။ ေခါက္ဆြဲေတြကေျခာက္ေနတဲ့ပံုေပၚရင္ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ေရအနည္းငယ္ေလာင္းထည့္လို႔ ရပါတယ္။ၾကိဳက္တတ္ရင္ ျခစ္ထားတဲ့ ခ်ိစ္အေခ်ာင္းေလးေတြကို အေပၚကေနျဖဴးႏိုင္ပါတယ္။

ဒါဆိုရင္ အရသာရွိတဲ့ အီတလီဝက္အူေခ်ာင္းၾကက္ဥေခါက္ဆြဲကိုရပါျပီ။ Jacob's Creek Reserve Adelaide Hills Chardonnay ဝိုင္နဲ႔တြဲဖက္သံုးေဆာင္လုိက္ရင္ေတာ့ တကယ့္ကို ဗိုလ္ဆန္တဲ့ ညစာအရသာကို ရရွိမွာပဲျဖစ္ပါတယ္။

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
Video