AD
AD
AD

play

 

သင့္ရဲ႕ညစာကို ဥေရာပဆန္ဆန္တမူထူးျခားသြားေစမယ့္ အီတလီဝက္အူေခ်ာင္းၾကက္ဥေခါက္ဆြဲကို ၾသစေၾတးလ်ရဲ႕ နာမည္ေက်ာ္ စားဖိုမွဴးနဲ႔ Food Blogger ဘီလီေလာရဲ႕နည္းအတုိင္းအိမ္မွာလုပ္စားႏုိင္ေစဖို႔ ေဖာ္ျပေပးခ်င္ပါတယ္။ အခုေဖာ္ျပေပးမွာက အီတလီဝက္အူေခ်ာင္းၾကက္ဥေခါက္ဆြဲကလုပ္နည္း လူ ၄ ေယာက္စာအတြက္ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲ - ၁ ထုပ္(၂၅၀ ဂရမ္)

သံလြင္ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း

ဝက္ဆားနယ္ေျခာက္ - ၂ ခု(ပါးပါးလွီးထားပါ)

ဝက္အူေခ်ာင္း - ၂၅၀ ဂရမ္ (ခပ္ထူထူလွီးထားပါ)

ၾကက္သြန္ျမိတ္ - ၁ ပင္(ဥ ခ်ည္းသက္သက္)

ၾကက္သြန္နီ - ၁ ဥ (ေလးေထာင့္တုံးေသးေသးေလးေတြတုံးထားပါ)

ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄ မႊာ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္း

ပါးပါးျခစ္ထားတဲ့ခ်ိစ္ - ခြက္တစ္ဝက္စာ ( ျပီးသြားတဲ့အခါ အေပၚကေနခ်ိစ္ျဖဴးခ်င္ရင္ အနည္းငယ္အပိုထားထားပါ)

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ အုိးၾကီးၾကီးထဲကို ေရထည့္ျပီး မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ပြက္ေအာင္တည္ပါ။ ပြက္ေနတဲ့ေရထဲကို ဆားအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ အဲဒီေနာက္ ေခါက္ဆြဲလက္တစ္ဆုပ္စာကို ေရေႏြးထဲျဖန္႔ျပီးထည့္ကာ ၁၀ - ၁၅ မိနစ္ေလာက္ျပဳတ္ပါ။

၂။ တစ္ခ်ိန္တည္းမွာပဲ ဒယ္အိုးျပား (ဒယ္အိုးေစာက္) တစ္ခုကိုအပူေပးျပီး သံလြင္ဆီ ၊ ဝက္ေပါင္ေျခာက္၊ ဝက္အူေခ်ာင္းတို႔ထည့္ကာဆီေတြထြက္ျပီး အနားေတြညိဳလာေအာင္ မိနစ္အနည္းငယ္ေမႊပါ။ အဲဒီေနာက္ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ တို႔ထည့္ျပီး ၾကက္သြန္နီေတြႏူးလာတဲ့အထိ မိနစ္အနည္းငယ္ထပ္ေမႊပါ။

 

၃။ ေခါက္ဆြဲက်တ္သြားျပီဆိုရင္ ဆယ္ျပီးေရစစ္ပါ။ ေရတစ္ခြက္စာအသင့္ထားပါ။ ေခါက္ဆြဲကိုဝက္ေပါင္ေျခာက္၊ ဝက္အူေခ်ာင္းတို႔ရွိတဲ့ဒယ္အိုးျပားထဲထည့္ျပီး ႏွံ႔သြားေအာင္နယ္ေပးပါ။ ဆားနဲ႔ငရုတ္ေကာင္းအနည္းငယ္ျဖဴးပါ။ ျပီးရင္ မီးပိတ္ထားပါ။ ၄။ ခ်ိစ္ထဲကို ၾကက္ဥ ၃ လံုးေလာက္ေဖာက္ထည့္ျပီး ေမႊပါ။ ၾကက္ဥနဲ႔ခ်ိစ္အႏွစ္ကို ေခါက္ဆြဲအားလံုးအေပၚအုပ္မိတဲ့အထိ အေပၚကေနေလာင္းထည့္ပါ။ ေခါက္ဆြဲေတြကေျခာက္ေနတဲ့ပံုေပၚရင္ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ေရအနည္းငယ္ေလာင္းထည့္လို႔ ရပါတယ္။ၾကိဳက္တတ္ရင္ ျခစ္ထားတဲ့ ခ်ိစ္အေခ်ာင္းေလးေတြကို အေပၚကေနျဖဴးႏိုင္ပါတယ္။

ဒါဆိုရင္ အရသာရွိတဲ့ အီတလီဝက္အူေခ်ာင္းၾကက္ဥေခါက္ဆြဲကိုရပါျပီ။ Jacob's Creek Reserve Adelaide Hills Chardonnay ဝိုင္နဲ႔တြဲဖက္သံုးေဆာင္လုိက္ရင္ေတာ့ တကယ့္ကို ဗိုလ္ဆန္တဲ့ ညစာအရသာကို ရရွိမွာပဲျဖစ္ပါတယ္။

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
More From

Lifestyle


AD