AD
AD
AD

play

 

ျမန္မာေတြအၾကိဳက္ဟင္းလ်ာတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ဝက္သံုးထပ္သားဟင္းကို ပံုမွန္ျမန္မာခ်က္မဟုတ္ဘဲ နာမည္ေက်ာ္ ၾသစေၾတးလ် Food Blogger နဲ႔စားဖိုမွဴးတစ္ဦးျဖစ္တဲ့ ဘီလီေလာရဲ႕နည္းအတိုင္းခ်က္ျပီး ထူးျခားတဲ့ဟင္းလ်ာ တစ္ခြက္အျဖစ္ ဖန္တီးႏိုင္ေစဖို႔ ေဖာ္ျပေပးခ်င္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ေရ - ၂ လီတာ

ဝက္သားသံုးထပ္သား - ၁ ကီလိုဂရမ္ ( ၃ စင္တီမီတာအရြယ္ခန္႔ အတုံးေလးေတြတံုးထားပါ)

ဂ်င္း - လက္ ၂ ဆစ္(အခြံႏႊာထားပါ)

 ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁ ဥ ( ပါးပါးလွီးထားပါ)

စမုန္စပါး - အနည္းငယ္

ငရုတ္သီးအၾကမ္းဖက္ - လဘက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

ပဲငံျပာရည္(အက်ဲ) - ၁၀၀ မီလီလီတာ

သၾကား - ၁၅၀ ဂရမ္

ၾကက္ဥျပဳ - ၆ လံုး (အခြံႏႊာထားပါ)

 

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ ေၾကြ၊ သို႔မဟုတ္ ေျမအုိးထဲသို႔ ေရထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ပါ။

၂။ တည္ထားတဲ့ေရေႏြးထဲကို ဝက္သံုးထပ္သားထည့္ပါ။ ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ စမုန္စပါး တုိ႔ထည့္ပါ။ ေရပြက္ပြက္ဆူ ေအာင္ျပန္တည္ပါ။

၃။ အပူခ်ိန္ကိုျပန္ေလွ်ာ့ျပီး ေႏြးရံုေလးႏွပ္ထားပါ။ ငရုတ္သီးအၾကမ္းဖက္၊ ရွာလကာရည္၊ ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္၊ အက်ဲနဲ႔ သၾကားတို႔ ထည့္ပါ။ သၾကားေတြေပ်ာ္တဲ့ထိ ေမႊေပးပါ။ အဲဒီေနာက္ ျပဳတ္ထားျပီးသားၾကက္ဥေတြထည့္ပါ။ အဲဒီေနာက္ အဖံုးအုပ္ျပီး ၂ နာရီခန္႔၊ ဒါမွမဟုတ္ ဝက္သားေတြႏူးတဲ့အထိ ႏွပ္ထားပါ။ အဲဒီလိုႏွပ္ထားတဲ့အခ်ိန္မွာ အိုးကို မၾကာ၊မၾကာ ေမႊေပးပါ။ ဟင္းအႏွစ္ပ်စ္လာတဲ့အခါ ျမည္းၾကည့္ျပီး အေပ့ါ၊အငံ လိုအပ္သလို ျပင္ဆင္ႏုိင္ပါတယ္။ ျပီးရင္ေတာ့ ထမင္းနဲ႔တြဲစားဖို႔ ပံုမွန္နဲ႔မတူ ထူးျခားတဲ့ဝက္သံုးထပ္သားဟင္းတစ္ခြက္ကို ရရွိပါျပီ။

ဒီဝက္သံုးထပ္သားဟင္းကို Jacob’s Creek Reserve Barossa Shiraz ဝိုင္နဲ႔တြဲဖက္သံုးေဆာင္လိုက္မယ္ဆုိရင္ ေဆြမ်ိဳးေမ့သြားေလာက္ေအာင္ အရသာရွိသြားမွာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
More From

Lifestyle


AD