play

 

ဟင္းအေနနဲ႔ခ်က္စားဖို႔ပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ အားလပ္ရက္အိမ္မွာ မိသားစုဝင္ေတြစံုတုန္း အေပ်ာ္လုပ္စားဖို႔ျဖစ္ျဖစ္ သင့္ေလ်ာ္တဲ့ ဝက္သားကင္ ကတ္တလိတ္လုပ္နည္းကို ေဖာ္ျပေပးခ်င္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

၁။ ခန္႔မွန္းေခ် ၁ ကီလိုဂရမ္ ရွိ ဝက္နံရိုး အတုံးၾကီး ၂ တံုး (အေမႊးအမွ်င္ဖယ္ရွားထားပါ)

၂။ ဆား

၃။ ရွာလကာရည္

၄။ စမုန္နက္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း

၅။ ဆီ ၁၂၀ မီလီ

၆။ မုန္လာဥနီ ၈ ဥ ( အခြံႏႊာထားပါ)

၇။ အာလူး ၈၀၀ ဂရမ္ (အခြံႏႊာျပီး ထက္ျခမ္းျခမ္းထားပါ)

၈။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ ဥ (တစ္မႊာစီႏႊာထားပါ)

၉။ ရို႕စ္မယ္ရီ ၅ ပင္ (အျခား ႏွစ္သက္ရာဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ပင္ထည့္လည္းရပါတယ္)

၁၁။ ပန္းေဂၚဖီ ၁ ထုပ္ (ပန္းေဂၚဖီပြင့္တစ္ပြင့္စီ သင္ထားပါ)

၁၂။ တရုတ္နံနံ (သင္ထားပါ)

၁၃။ Dijon ဟင္းအႏွစ္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း

 

ျပဳလုပ္ပံု

ဝက္နံရိုးသားအတံုးေတြကို သန္႔ရွင္းေအာင္ေဆးထားတဲ့ လက္ေဆးကန္ထဲထည့္ျပီး အေပၚကေန ပြက္ပြက္ဆူထားတဲ့ ေရေႏြးနဲ႔ေလာင္းေပးပါ။ အဲဒီေနာက္ သန္႔ရွင္းတဲ့မီးဖိုေခ်ာင္သံုးအဝတ္စနဲ႔ေျခာက္ေအာင္သုတ္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲ ၂ နာရီေလာက္ထည့္ျပီး အေအးခံထားရပါမယ္။

အေအးခံထားတဲ့ ဝက္နံရိုးသားအတံုးေတြကို ဆားနယ္ျပီး ရွာလကာရည္ဆမ္းပါ။ စမုန္နက္သင့္ရံုနဲ႔ ဆီ ၁၂၀ မီလီရဲ႕ တစ္ဝက္ကိုလည္း ထည့္ျပီး ႏွံ႔ေအာင္နယ္ေပးပါ။

ျပီးရင္ အပူ ၂၂၀ ဒီဂရီဆဲလ္စီးယက္စ္နဲ႔ မိနစ္ ၂၀ ခန္႔ကင္ပါ။ မိနစ္ ၂၀ ကင္ျပီးတဲ့ေနာက္မွာ အပူခ်ိန္ကို ၁၈၀ ဒီဂရီေလာက္ကိုေလွ်ာ့ခ်ျပီး မိနစ္ ၄၀ ၊ ၄၅ မိနစ္ေလာက္ဆက္ကင္ပါ။ ကင္ေနတုန္းမွာ အက်တ္ညီေအာင္ လွည့္ေပးေနဖို႔ လိုပါတယ္။ ကင္ျပီးတဲ့ေနာက္မွာ ခဲစကၠဴနဲ႔ပတ္ျပီး မိနစ္ ၂၀ ေလာက္အေအးခံထားပါ။

အဲဒီအခ်ိ္န္မွာ မုန္႔လာဥနီ၊ အာလူး၊ ပန္းေဂၚဖီ နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴတုိ႔ကို အကင္ဗန္းထဲျဖန္႔ထည့္ပါ။ က်န္တဲ့ဆီနဲ႔ ရို႕စ္ေမရီ (ဒါမွမဟုတ္ တျခားဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္အရြက္တစ္မ်ိဳးမ်ိဳး) တို႕ကို အေပၚက ျဖဴးျပီး အပူခ်ိန္ ၁၈၀ ဒီဂရီေလာက္နဲ႔ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ကင္ပါ။ အသီးအရြက္ေတြ ေရႊညိဳေရာင္သမ္းလာျပီဆိုရင္ မီးဖိုေပၚကခ်လို႔ရပါျပီ။ အေပါ့၊အငန္ နဲ႔ ဆီကို လိုအပ္သလို ထပ္မံျပဳျပင္ႏုိင္ပါတယ္။

အဲဒီေနာက္မွာေတာ့ ဝက္နံရိုးသားကို ခဲပတ္စကၠဴျဖည္ျပီး အတံုးေလးေတြလွီးကာ ပန္းကန္ျပားထဲမွာ အသီးအရြက္ေတြနဲ႔ အတူတူထည့္လုိ႔ သံုးေဆာင္ႏုိင္ျပီပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ဒီ ဝက္သားကင္ကတ္သလိတ္ကို ႏွစ္သက္ရာ Jacob's Creek ဝိုင္တစ္မ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔တြဲဖက္သံုးေဆာင္မယ္ဆုိရင္ေတာ့ အထူးလိုက္ဖက္တဲ့အရသာကို ခံစားရမွာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
Video