AD
AD
AD

play

 

ကမၻာေက်ာ္ ၾသစေၾတးလ် Food Blogger ဘီလီေလာရဲ႕ ရိုးရိုးေလးနဲ႔ဆန္းတဲ့ ပုဇြန္တုပ္၊ဝက္အူေခ်ာင္းကင္ နဲ႔ သခြားသီးသုပ္ လုပ္နည္းေလးကိုေျပာျပခ်င္ပါတယ္။ မိသားစုေတြပဲျဖစ္ျဖစ္၊သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ပဲျဖစ္ျဖစ္ အိမ္မွာအကင္လုပ္စားၾကတဲ့အခါ တမူထူးျခားေစတဲ့နည္းေလးပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ပုဇြန္တုပ္၊ဝက္အူေခ်ာင္းကင္ အတြက္

၁။ ပုဇြန္တုပ္ - ၅၀၀ ဂရမ္ ( အခြံခြာျပီး အမည္းေတြထုတ္ထားပါ)

၂။ ဝက္အူေခ်ာင္း - ၂ ေခ်ာင္း ( ခပ္ထူထူလွီးထားပါ)

၃။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ - ၂ ပင္ (ေအာက္ေျခမွအျဖဴေရာင္ဥေလးေတြကို ပါးပါးလွီးထားပါ)

၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ျမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စင္းထားပါ)

၅။ ငရုတ္သီးအနီ - ၁ ေတာင့္ (ႏုပ္ႏုပ္စင္းထားပါ)

၆။ သံလြင္ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း

၇။ ဆား ၊ ငရုတ္ေကာင္း

 

သခြားသီးသုပ္အတြက္

၁။ သခြားသီး - အေနေတာ္ ၂ လံုး

၂။ ပူဒီနာရြက္ - လက္တစ္ဆုပ္စာ

၃။ ဆား - အနည္းငယ္

 

 

ျပဳလုပ္ပံု

၁။ အကင္စတင္မျပဳလုပ္မီ အကင္တုတ္ေတြကို ေရထဲမွာ ၁၀ မိနစ္ခန္႔စိမ္ထားပါ။ ခပ္ထူထူလွီးထားတဲ့ဝက္အူေခ်ာင္း တစ္ဖက္ကို ပုဇြန္တုပ္ရဲ႕အလယ္အေကြးေနရာကိုထည့္ပါ။ အဲဒီေနာက္ အကင္တုတ္ကို ပုဇြန္တုပ္ရဲ႕အျမီးဘက္ကေန ထိုးသြင္းပါ။ ဝက္အူေခ်ာင္းနဲ႔ပုဇြန္တုပ္တြဲလ်က္ျဖစ္ေနေအာင္ထုိးသြင္းရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ က်န္တဲ့ ပုဇြန္တုပ္နဲ႔ဝက္အူေခ်ာင္း ေတြကိုလည္း အဲဒီနည္းအတိုင္းအကင္တုတ္နဲ႔တြဲထားျပီး ဗန္းတစ္ခုထဲထည့္ထားပါ။

၂။ ပန္းကန္လံုးခပ္ငယ္ငယ္တစ္ခုထဲကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျမိတ္ဥ၊ ငရုတ္သီး၊ ၾကည္သြန္ျဖဴ ၊သံလြင္ဆီတို႔ထည့္ပါ။ ဆားနဲ႔ငရုတ္ေကာင္းအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ျပီးရင္းသမေအာင္ေမႊပါ။ ျပီးရင္ တုပ္ထိုးထားတဲ့ ပုဇြန္တုပ္နဲ႔ဝက္အူေခ်ာင္းေတြ ေပၚကုိ ဆမ္းပါ။ ဆမ္းထားတဲ့အႏွစ္ေတြစိမ့္ဝင္သြားဖို႔အတြက္ မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ထားျပီးမွ ကင္ပါ။

၃။ အဲဒီလိုစိမ္ထားတဲ့အခ်ိန္မွာ သခြားသီးသုပ္ဖို႔ျပင္ဆင္ရပါမယ္။ သခြားသီးကိုအရွည္လိုက္ ေလးစိတ္စိတ္ျပီး ေသးေသးရွည္ရွည္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးပါ။ လွီးထားတဲ့သခြားသီးေတြကို ပန္းကန္လံုးတစ္ခုထဲထည့္ျပီး ဆားအနည္းငယ္ထည့္ကာ နယ္ကာ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ႏွပ္ထားပါ။ ထြက္လာတဲ့အရည္ေတြကို စစ္ပစ္ပါ။ ပူဒီနာရြက္ေတြကို လက္နဲ႔ပဲသင္ျပီး သခြားသီးပန္းကန္ထဲထည့္ပါ။ အဲဒီေနာက္ ပန္းကန္ျပားတစ္ခုထဲထည့္ထားပါ။

၄။ အကင္တုတ္နဲ႔ထိုးထားတဲ့ ပုဇြန္တုပ္နဲ႔ဝက္အူေခ်ာင္းေတြကို မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ကင္ပါ။ တစ္မိနစ္ျခားတစ္ခါေလာက္ ဟိုဘက္ဒီဘက္လွည့္ေပးပါ။ ကိုယ့္အၾကိဳက္အေနအထားေလာက္က်တ္သြားျပီဆုိရင္ သခြားသီးသုပ္ပန္းကန္ျပားထဲကို ထည့္ျပီး သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ။

ဒီပုဇြန္တုပ္၊ဝက္အူေခ်ာင္းကင္နဲ႔သခြားသီးသုပ္ ကို Jacob’s Creek Classic Chardonnay ဝိုင္နဲ႔တြဲဖက္သံုးေဆာင္လိုက္ရင္ ေတာ့ ေပ်ာ္စရာေကာင္းျပီး အရသာရွိတဲ့ညခ်မ္းေလးတစ္ခုကို ပိုင္ဆိုင္ႏုိင္မွာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
More From

Lifestyle


AD