play

 

ထုိင္းေရာက္ ႏိုင္ငံျခားသားေတြအေနနဲ႔ ဗီဇာသက္တမ္း ေက်ာ္လြန္ၿပီး ေနထိုင္ရင္ ထိုင္းႏုိင္ငံအတြင္း ျပန္လည္ဝင္ေရာက္ခြင့္အတြက္ ပိတ္ပင္မွာျဖစ္ၿပီး ပိတ္ပင္မယ့္ ကာလကို ထုိင္းအစိုးရက သတ္မွတ္လိုက္ပါတယ္။

ပိတ္ပင္မယ့္ ကာလကို ၁ ႏွစ္မွ ၁၀ ႏွစ္အတြင္း သတ္မွတ္ထားတာပါ။ ထိုင္းအစိုးရဟာ ေ႐ႊ႕ေျပာင္းလုပ္သား ႏုိင္ငံျခားသားမ်ားရဲ႕ ဗီဇာနဲ႔ ဝင္ေရာက္လုပ္ကိုင္မႈအေပၚ လုံျခံဳေရး အေၾကာင္းျပခ်က္နဲ႔ အဆိုပါ သတ္မွတ္ခ်က္ကို ထုတ္ျပန္လိုက္တာျဖစ္တယ္လို႔လည္း သိရပါတယ္။

အဲ့ဒီ ထုတ္ျပန္ခ်က္မွာ ထိုင္းႏုိင္ငံအတြင္း ဗီဇာရက္ ၉၀ ေက်ာ္လြန္ေနထုိင္၍ သက္ဆုိင္ ရာဌာနသုိ႔ လာေရာက္အပ္ႏွံလွ်င္ အမိႏုိင္ငံသုိ႔ ျပန္ပို႔ၿပီးသည့္ေနာက္ တစ္ႏွစ္အတြင္း၊ ဗီဇာတစ္ႏွစ္ ေက်ာ္လြန္ေနထုိင္ပါက သံုးႏွစ္အတြင္း၊ ဗီဇာသံုးႏွစ္ေက်ာ္လြန္ေနထိုင္ပါက ငါးႏွစ္အတြင္း၊ ဗီဇာ ငါးႏွစ္ေက်ာ္လြန္ေနထိုင္ပါက ၁၀ ႏွစ္အတြင္းႏွင့္ ဗီဇာတစ္ႏွစ္အထက္ ေက်ာ္လြန္ေနထုိင္ၿပီး သက္ဆုိင္ရာဌာနကိုလည္း လာေရာက္ မအပ္ႏွံဘဲ တာ၀န္ရွိသူက ဖမ္းဆီးရမိပါက အမိႏိုင္ငံသုိ႔ ျပန္ပုိ႔ၿပီး ေနာက္ ၁၀ ႏွစ္အတြင္း ထိုင္းႏုိင္ငံသို႔ ျပန္၀င္ခြင့္မျပဳဘူးလို႔ ေဖာ္ျပထားပါတယ္။

Source : 7 Day

Photo : Mmbiztoday

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
Video