AD
AD
AD
play

 

ကေမၻာဒီးယားႏုိင္ငံမွာ ေသြးအားနည္းေရာဂါကို ခံစားရသူေတြ မ်ားျပားေနပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ အာဟာရျပည့္ဝေအာင္ စားေသာက္ဖုိ႔ မတတ္ႏိုင္ၾကလို႔ပါပဲ။

ေသြးအားနည္းေရာဂါဟာ သံဓာတ္ခ်ိဳ႕တဲ့လို႔ ျဖစ္ရတာပါ။ သံဓာတ္ အားျဖည့္ေပးဖို႔အတြက္ သူတုိ႔က ဟင္းခ်က္တဲ့အခါ သံငါးကို ထည့္ခ်က္ၾကပါတယ္။ Lucky Iron Fish လို႔ နာမည္ေပးထားတဲ့ ငါးကို သံနဲ႔ျပဳလုပ္ထားၿပီး အဲ့ဒီငါးကို ဟင္းထဲ ထည့္ခ်က္တဲ့အခါ သံဓာတ္ေတြ ေပ်ာ္ဝင္သြားပါတယ္။

play

 

ဟင္းခ်က္တဲ့အခါ သံငါးကိုထည့္ခ်က္ရင္ သံဓာတ္အားျဖည့္ေပးႏိုင္လုိ႔ ေသြးအားနည္းေရာဂါကို ရင္ဆင္ရမယ့္ အေရးကေန သက္သာေလ်ာ့ပါးေစမယ္လို႔လည္း သံငါးကို တီထြင္ခဲ့သူက ေျပာပါတယ္။

play

 

အဲ့ဒီ သံငါးကို ကေနဒါႏိုင္ငံသား ခရစၥတုိဖာ ခ်ားလ္စ္က ဖန္တီးခဲ့ၿပီး သူ႔ရဲ႕ သုေတသနအရ သံငါးကို ဟင္းထဲထည့္ခ်က္ျခင္းေၾကာင့္ ေသြးအားနည္းေရာဂါ ျဖစ္ပြားႏိုင္ေျခ ၅၀% အထိ ေလ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ၿပီး ဆိုးက်ိဳးမ႐ွိဘူးလို႔လည္း သိရပါတယ္။


Source & Photo : NPR

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။
AD
People's Pick
More From

News


AD