News: Jacob's Creek ရဲ႕ Chardonnay ဝိုင္နဲ႔ လိုက္ဖက္တဲ့ ဗီယက္နမ္ပုဇြန္သုပ္ကို ကိုယ္တုိင္ လုပ္မယ္

, updated

ဒီဝိုင္နဲ႔လိုက္ဖက္တဲ့အစားအစာေတြ အေတာ္မ်ားမ်ားရွိတဲ့အထဲကမွ အလိုက္ဖက္ဆံုးအစားအစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ဗီယက္နမ္ပုဇြန္သုပ္လုပ္နည္းကို ေဖာ္ျပေပး ခ်င္ပါတယ္။

 

play

 

ဝက္သစ္ခ်နံ႔ေရာတဲ့ မက္မြန္သီး၊ သခြားမာသီးတုိ႔ရဲ႕ေခ်ာေမြ႕တဲ့အရသာနဲ႔ Jacob's Creek ရဲ႕ Chardonnay ဝိုင္ဟာ ႏူးညံ့ေခ်ာေမြ႕တဲ့အရသာႏွစ္သက္သူေတြအတြက္ အေရြးမမွားႏိုင္တဲ့ဝိုင္တစ္မ်ိဳးပါ။ ဒီဝိုင္နဲ႔လိုက္ဖက္တဲ့အစားအစာေတြ အေတာ္မ်ားမ်ားရွိတဲ့အထဲကမွ အလိုက္ဖက္ဆံုးအစားအစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ဗီယက္နမ္ပုဇြန္သုပ္လုပ္နည္းကို ေဖာ္ျပေပးခ်င္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ေရႊပဲ - ၁၂၅ ဂရမ္

အခြံႏႊာျပီးစိတ္ထားသည့္သရက္သီး (ဝမ္းပ်ဥ္း) - ၂ လံုး

ပူဒီနာ၊ပင္စိမ္းစသည့္ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္အရြက္ - လက္တစ္ဆုပ္စာ

ဟင္းသီးဟင္းရြက္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း

ပါးပါးလွီးထားတဲ့ၾကက္သြန္နီ - ၃ ဥ

အခြံႏႊာျပီးလွီးထားတဲ့ ဂ်င္း - လက္တစ္ဆစ္

ပုဇြန္ထုပ္အစိမ္း (အျမီးခ်န္ျပီးအခြံခြ်တ္) - ၄၅၀ ဂရမ္

သံပရာသီး - ၂ လံုး (အရည္ညွစ္ျပီး)

 

 ျပဳလုပ္နည္း

လက္ကိုင္ဒယ္ထဲေရထည့္ျပီး ပြက္ေအာင္တည္ပါ။ ေရႊပဲထည့္ျပီး ၁ မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ပါ။ ေရသြန္ျပီး ေရေအးထည့္ျပီး စိမ္ပါ။ ျပီးရင္ေရေအးကိုလည္း သြန္ပါ။

ေရႊပဲကို တစ္လက္မအရြယ္ေလာက္စီလွီးျပီး အသုပ္နယ္မယ့္ပန္းကန္ထဲထည့္ပါ။ သရက္သီးထည့္ပါ။ ဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ရြက္ေတြကို အေပၚကျဖဴးဖို႔နည္းနည္းခ်န္ျပီး က်န္တာအားလံုးထည့္ပါ။ ပန္းကန္ထဲမွာပဲ နယ္ထားပါ။ ဆားနဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ကို သီးျခားခနဖယ္ထားပါ။

ဒယ္အိုးေစာက္ကို မီးအရမ္းမပူ၊ အရမ္းမေအးတဲ့အေနေလာက္နဲ႔ အပူေပးပါ။

ဆီ၊ၾကက္သြန္နီ နဲ႔ ဂ်င္းတုိ႔ကိုထည့္ျပီး ၃ မိနစ္ေလာက္ ဆီသပ္ပါ။ ျပီးရင္ ပုဇြန္ထည့္ျပီး ၂ မိနစ္ေလာက္ေက်ာ္ပါ။ ဒါမွမဟုတ္ က်က္တဲ့အထိေက်ာ္ပါ။ သံပရာရည္စမ္းျပီး ေမႊေပးပါ။ ျပီးမွ ဆားနဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းအေနေတာ္ေလာက္ျဖဴးျပီး ေမႊပါ။

အဲဒီေနာက္ ခ်က္ထားတဲ့ပုဇြန္ကို အျခားပါဝင္ပစၥည္းေတြထည့္နယ္ထားတဲ့ ပန္းကန္ထဲကိုထည့္ပါ။ ပုဇြန္ေက်ာ္ထားတဲ့ ဆီအႏွစ္ကိုအေပၚကထပ္ဆမ္းျပီး သမေအာင္နယ္ပါ။ ျပီးျပီဆုိရင္ ထည့္စားမယ့္ပုဂံထဲကိုေျပာင္းထည့္ႏုိင္ပါျပီ။

ဒါဆိုရင္ေတာ့ Chardonnay ဝိုင္နဲ႔ျမည္းဖို႔ ဗီယက္နမ္ပုဇြန္သုပ္ကို ရရွိျပီပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား