Local News: စီးပြားေရး ဗီဇာသက္တမ္း တစ္ႏွစ္အထိ ခြင့္ျပဳၿပီ

သက္ဆိုင္ရာသံရံုးေတြမွာ တစ္ႏွစ္အထိတိုးျမွင့္ေလွ်ာက္ထားႏိုင္ၿပီလို႔ ဆိုပါတယ္။

play

 

ျမန္မာႏိုင္ငံကုိ စီးပြားေရး ဗီဇာနဲ႔လာေရာက္လုပ္ကုိင္တဲ့ ႏိုင္ငံျခားသားေတြအတြက္ ဗီဇာသက္တမ္းကုိ သက္ဆိုင္ရာသံရံုးေတြမွာ တစ္ႏွစ္အထိတိုးျမွင့္ေလွ်ာက္ထားခြင့္ျပဳလိုက္တယ္လို႔ လူဝင္မႈႀကီးၾကပ္ေရးနဲ႔ အမ်ိဳးသားမွတ္ပံုတင္ေရး ဦးစီးဌာနကေန သိရပါတယ္။

“သက္ဆိုင္ရာ သံ႐ံုးေတြက သံုးလေန အႀကိမ္ႀကိမ္ဝင္ထြက္ခြင့္၊ ေျခာက္လေန အႀကိမ္ႀကိမ္ဝင္ထြက္ခြင့္၊ တစ္ႏွစ္ေန အႀကိမ္ႀကိမ္ ဝင္ထြက္ခြင့္ဗီဇာအမ်ိဳးမ်ိဳး ေလွ်ာက္ထားမႈကိုေပးႏိုင္ၿပီ။ အရင္က ဗီဇာသက္တမ္း ရက္ ၇၀ ပဲ ေပးႏိုင္တယ္။ အခုသံုးမ်ိဳးေပးႏိုင္တယ္"လို႔ လူဝင္မႈႀကီးၾကပ္ေရးနဲ႔ အမ်ိဳးသားမွတ္ပံုတင္ေရး ဦးစီးဌာန တာ၀န္ရွိသူတစ္ဦးက ေျပာပါတယ္။

play

 

အရင္တုန္းကေတာ့ စီးပြားေရး ဗီဇာေတြကိုသက္ဆိုင္ရာ သံ႐ံုးေတြမွာ ရက္ေပါင္းခုနစ္ဆယ္ပဲေလွ်ာက္ထားခြင့္ေပးထားတာျဖစ္ေပမဲ့ ျမန္မာႏိုင္ငံကို လာေရာက္လုပ္ကိုင္တဲ့ စီးပြားေရးလုပ္ငန္းရွင္ေတြကို ဝင္ေရာက္ခြင့္အတြက္ ဒီဇင္ဘာလကစတင္ၿပီး ေျဖေလွ်ာ့ခြင့္ျပဳလုိက္တာျဖစ္ၿပီး ျမန္မာႏိုင္ငံကုိ ပထမဦးဆံုး၀င္ေရာက္မယ့္သူေတြကုိပဲ ကန္႔သတ္ထားတယ္လုိ႔ ဆိုပါတယ္။

ျမန္မာႏိုင္ငံကို စီးပြားေရးလုပ္ငန္းဗီဇာနဲ႔ ႏိုင္ငံေပါင္း ၅၀ ကိုဝင္ေရာက္ခြင့္ျပဳထားၿပီး အြန္လိုင္းက တစ္ဆင့္ေလွ်ာက္ထားႏိုင္ကာ ျမန္မာႏိုင္ငံမွာ ေနခြင့္ကာလ ရက္ေပါင္း ခုနစ္ဆယ္အတြက္ အေမရိကန္ေဒၚလာ ၅၀၊ ေနခြင့္ကာလ သံုးလအတြက္ အေမရိကန္ေဒၚလာ ၂၀ဝ၊ ေနခြင့္ကာလ ေျခာက္လအတြက္ အေမရိကန္ေဒၚလာ ၄၀ဝ၊ ေနခြင့္ကာလ တစ္ႏွစ္အတြက္ အေမရိကန္ေဒၚလာ ၆၀ဝ ေကာက္ခံေနတယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။

Source : The Voice

Photos : Consult Myanmar

ဤအေႀကာင္းအရာကို သင္ဘယ္လိုထင္ပါသလဲ။

ေနာက္ဆံုးရ သတင္းမ်ား