ဆးထိုးခံထားရတဲ့ကြက်ဆိုတော့ စားလို့လည်းမကောင်းဘူး၊ ကျန်းမာရေးအတွက်လည်းမကောင်းဘူး။

အစားအသောက်ကောင်းမှ ကျန်းမာရေးကောင်းမှာနော်။ ကိုယ်စားနေတဲ့ အစားအသောက်တွေက ကျန်းမာရေးနဲ့ ညီညွတ်ရဲ့လား။ လတ်ဆတ်ရဲ့လား။ မဝယ်ခင်တည်းက သေသေချာချာလေး စစ်ဆေးနိုင်အောင် အလွယ်ဆုံးနည်းတွေ ပြောပြလိုက်ပါတယ်။

၁။ ကြက်သား

14833760-27851610-0-10ImageCollage-N--0-1497510641-0-1497597524-0-1497863338-1497863342-650-1-1497863342-650-bdf73a0ffe-1498461510.jpg 

ကြက်ရင်ပုံသားကောင်းကောင်းရချင်ရင် အဆီလွှာတွေနဲ့ အသားပေါ်က အဆီလွှာနဲ့ အဖြူကြောင်းတွေကိုကြည့်ပါ။ အဆီထူနေမယ်၊ အဖြူကြောင်းတွေ များနေမယ်ဆိုရင်တော့ ဒီကြက်ဟာ ကြီးထွားစေတဲ့ဟော်မုန်းတွေ ထိုးခံထားရလို့ပါ။ မြန်မြန်ဆန်ဆန် အလေးချိန်စီးလာအောင် ဆေးထိုးခံထားရတဲ့ကြက်ဆိုတော့ စားလို့လည်းမကောင်းဘူး၊ ကျန်းမာရေးအတွက်လည်းမကောင်းဘူး။ ကြက်သားရဲ့အရောင်က အဝါရောင်သမ်းနေရင်တော့ မလတ်လို့ပါ။ လတ်ဆတ်တဲ့ကြက်သားက ပန်းရောင်သမ်းနေပြီး အရမ်းမနူးညံ့ဘူး။

၂။ ပျားရည်

14833860-27280110-2-10ImageCollage-N--0-1497517346-1497517351-650-1-1497517351-650-e8077be1b0-1498461510.jpg 

ပျားရည်စစ်၊ မစစ် စမ်းတဲ့နည်းတွေကတော့ အများကြီးရှိလိမ့်မယ်။ ဒီနည်းကတော့ အလွယ်ဆုံးပဲ။ ပျားရည်ကို ကြမ်းပြင် (ညီညာပြန့်ပြူးတဲ့ပန်းကန်)ပေါ်ကို ဖြည်းဖြည်းချင်း လောင်းချလိုက်။ ပျားရည်တွေက ချက်ခြင်းပျံ့မသွားဘဲ အပုံလိုက်လေးဖြစ်ပြီးမှ ပျံ့သွားရင် အစစ်။

၃။ ငါး

14834010-27322510-5-10ImageCollage-N--0-1497524758-1497524763-650-1-1497524763-650-abf727c2e7-1498461510.jpg 

ငါး လတ်၊ မလတ် သိချင်ရင် ငါးရဲ့မျက်လုံးကိုကြည့်ကြည့်ပါ။ မျက်လုံးနဲ့ ပါးဟက်တွေက အနီရောင်တောက်တောက်လေး ဖြစ်နေရမယ်။ ကြေးခွံတွေကလည်း ကိုယ်လုံးမှာ တင်းတင်းကျပ်ကျပ် ကပ်နေရမယ်။

၄။ အသား

14834060-27844010-6-10ImageCollage-N--0-1497531911-0-1497597185-0-1497862002-1497862007-650-1-1497862007-650-349364b9a2-1498461510.jpg 

အသားရွေးမယ်ဆို လက်ညှိုးလေးနဲ့ဖိကြည့်။ အသားလတ်ရင် ချိုင့်ဝင်မသွားဘူး။ တင်းတင်းရင်းရင်းရှိတယ်။ လက်နဲ့ဖိလိုက်လို့ ချိုင့်ဝင်ပြီး တော်တော်နဲ့ပြန်ပြည့်မလာဘူးဆို မလတ်လို့။

၅။ ရေခဲမုန့်

14834210-27849210-8-10ImageCollage-N--0-1497538656-0-1497597408-0-1497862698-1497862704-650-1-1497862704-650-8575124969-1498461510.jpg 

ပါဝင်ပစ္စည်းတွေက ကျန်းမာရေးနဲ့ညီညွတ်အောင် သုံးထားရဲ့လားဆိုတာ သိချင်ရင်တော့ တစ်ခွက်စာလောက် ရင်းရမယ်။ ရေခဲမုန့်ကို အခန်းအပူချိန်မှာပဲ ပျော်သွားအောင်ထားလိုက်ပါ။ လွယ်လွယ်နဲ့မပျော်ဘူး၊ ပျော်သွားရင်လည်း အရည်တွေဖြစ်ကုန်တယ်ဆိုရင် ဟင်းသီးဟင်းရွက်ဆီတွေကို သုံးထားလို့ဖြစ်ပါတယ်။ စားမကောင်းဘူးပေါ့။ အီတယ်။ ကွာလတီကောင်းတဲ့ ရေခဲမုန့်ဆိုတာ ပျော်ကျသွားရင် ဖြူဖြူပျစ်ပျစ် (ခရင်မ်)လို ဖြစ်သွားရော။

Source : Bright Side

Share

Loading Next Article...
က္က