• Lifestyle
    တမူထူးတဲ့ ပုဇွန်တုပ်၊ဝက်အူချောင်းကင် နဲ့ သခွားသီးသုပ်
Phyo Min Thant
[Unicode Version]

article 18.jpg 

ကမ္ဘာကျော် သြစတြေးလျ Food Blogger ဘီလီလောရဲ့ ရိုးရိုးလေးနဲ့ဆန်းတဲ့ ပုဇွန်တုပ်၊ဝက်အူချောင်းကင် နဲ့ သခွားသီးသုပ် လုပ်နည်းလေးကိုပြောပြချင်ပါတယ်။ မိသားစုတွေပဲဖြစ်ဖြစ်၊သူငယ်ချင်းတွေနဲ့ပဲဖြစ်ဖြစ် အိမ်မှာအကင်လုပ်စားကြတဲ့အခါ တမူထူးခြားစေတဲ့နည်းလေးပါ။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

ပုဇွန်တုပ်၊ဝက်အူချောင်းကင် အတွက်

၁။ ပုဇွန်တုပ် - ၅၀၀ ဂရမ် ( အခွံခွာပြီး အမည်းတွေထုတ်ထားပါ)

၂။ ဝက်အူချောင်း - ၂ ချောင်း ( ခပ်ထူထူလှီးထားပါ)

၃။ ကြက်သွန်မြိတ် - ၂ ပင် (အောက်ခြေမှအဖြူရောင်ဥလေးတွေကို ပါးပါးလှီးထားပါ)

၄။ ကြက်သွန်ဖြူ - ၂ မြွှာ (နုပ်နုပ်စင်းထားပါ)

၅။ ငရုတ်သီးအနီ - ၁ တောင့် (နုပ်နုပ်စင်းထားပါ)

၆။ သံလွင်ဆီ - စားပွဲတင်ဇွန်း ၂ ဇွန်း

၇။ ဆား ၊ ငရုတ်ကောင်း

 

သခွားသီးသုပ်အတွက်

၁။ သခွားသီး - အနေတော် ၂ လုံး

၂။ ပူဒီနာရွက် - လက်တစ်ဆုပ်စာ

၃။ ဆား - အနည်းငယ်

SEE ALSO: 

 

ပြုလုပ်ပုံ

၁။ အကင်စတင်မပြုလုပ်မီ အကင်တုတ်တွေကို ရေထဲမှာ ၁၀ မိနစ်ခန့်စိမ်ထားပါ။ ခပ်ထူထူလှီးထားတဲ့ဝက်အူချောင်း တစ်ဖက်ကို ပုဇွန်တုပ်ရဲ့အလယ်အကွေးနေရာကိုထည့်ပါ။ အဲဒီနောက် အကင်တုတ်ကို ပုဇွန်တုပ်ရဲ့အမြီးဘက်ကနေ ထိုးသွင်းပါ။ ဝက်အူချောင်းနဲ့ပုဇွန်တုပ်တွဲလျက်ဖြစ်နေအောင်ထိုးသွင်းရမှာ ဖြစ်ပါတယ်။ ကျန်တဲ့ ပုဇွန်တုပ်နဲ့ဝက်အူချောင်း တွေကိုလည်း အဲဒီနည်းအတိုင်းအကင်တုတ်နဲ့တွဲထားပြီး ဗန်းတစ်ခုထဲထည့်ထားပါ။

၂။ ပန်းကန်လုံးခပ်ငယ်ငယ်တစ်ခုထဲကို နုပ်နုပ်စဉ်းထားတဲ့ ကြက်သွန်မြိတ်ဥ၊ ငရုတ်သီး၊ ကြည်သွန်ဖြူ ၊သံလွင်ဆီတို့ထည့်ပါ။ ဆားနဲ့ငရုတ်ကောင်းအနည်းငယ်ထည့်ပါ။ ပြီးရင်းသမအောင်မွှေပါ။ ပြီးရင် တုပ်ထိုးထားတဲ့ ပုဇွန်တုပ်နဲ့ဝက်အူချောင်းတွေ ပေါ်ကို ဆမ်းပါ။ ဆမ်းထားတဲ့အနှစ်တွေစိမ့်ဝင်သွားဖို့အတွက် မိနစ် ၂၀ လောက်ထားပြီးမှ ကင်ပါ။

၃။ အဲဒီလိုစိမ်ထားတဲ့အချိန်မှာ သခွားသီးသုပ်ဖို့ပြင်ဆင်ရပါမယ်။ သခွားသီးကိုအရှည်လိုက် လေးစိတ်စိတ်ပြီး သေးသေးရှည်ရှည်လေးတွေဖြစ်အောင် လှီးပါ။ လှီးထားတဲ့သခွားသီးတွေကို ပန်းကန်လုံးတစ်ခုထဲထည့်ပြီး ဆားအနည်းငယ်ထည့်ကာ နယ်ကာ ၁၀ မိနစ်လောက်နှပ်ထားပါ။ ထွက်လာတဲ့အရည်တွေကို စစ်ပစ်ပါ။ ပူဒီနာရွက်တွေကို လက်နဲ့ပဲသင်ပြီး သခွားသီးပန်းကန်ထဲထည့်ပါ။ အဲဒီနောက် ပန်းကန်ပြားတစ်ခုထဲထည့်ထားပါ။

၄။ အကင်တုတ်နဲ့ထိုးထားတဲ့ ပုဇွန်တုပ်နဲ့ဝက်အူချောင်းတွေကို မီးပြင်းပြင်းနဲ့ကင်ပါ။ တစ်မိနစ်ခြားတစ်ခါလောက် ဟိုဘက်ဒီဘက်လှည့်ပေးပါ။ ကိုယ့်အကြိုက်အနေအထားလောက်ကျတ်သွားပြီဆိုရင် သခွားသီးသုပ်ပန်းကန်ပြားထဲကို ထည့်ပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

ဒီပုဇွန်တုပ်၊ဝက်အူချောင်းကင်နဲ့သခွားသီးသုပ် ကို Jacob’s Creek Classic Chardonnay ဝိုင်နဲ့တွဲဖက်သုံးဆောင်လိုက်ရင် တော့ ပျော်စရာကောင်းပြီး အရသာရှိတဲ့ညချမ်းလေးတစ်ခုကို ပိုင်ဆိုင်နိုင်မှာပဲ ဖြစ်ပါတယ်။

[Zawgyi Version]

ကမၻာေက်ာ္ ၾသစေၾတးလ် Food Blogger ဘီလီေလာရဲ႕ ရိုးရိုးေလးနဲ႔ဆန္းတဲ့ ပုဇြန္တုပ္၊ဝက္အူေခ်ာင္းကင္ နဲ႔ သခြားသီးသုပ္ လုပ္နည္းေလးကိုေျပာျပခ်င္ပါတယ္။ မိသားစုေတြပဲျဖစ္ျဖစ္၊သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ပဲျဖစ္ျဖစ္ အိမ္မွာအကင္လုပ္စားၾကတဲ့အခါ တမူထူးျခားေစတဲ့နည္းေလးပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ပုဇြန္တုပ္၊ဝက္အူေခ်ာင္းကင္ အတြက္

၁။ ပုဇြန္တုပ္ - ၅၀၀ ဂရမ္ ( အခြံခြာျပီး အမည္းေတြထုတ္ထားပါ)

၂။ ဝက္အူေခ်ာင္း - ၂ ေခ်ာင္း ( ခပ္ထူထူလွီးထားပါ)

၃။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ - ၂ ပင္ (ေအာက္ေျခမွအျဖဴေရာင္ဥေလးေတြကို ပါးပါးလွီးထားပါ)

၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ျမႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စင္းထားပါ)

၅။ ငရုတ္သီးအနီ - ၁ ေတာင့္ (ႏုပ္ႏုပ္စင္းထားပါ)

၆။ သံလြင္ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း

၇။ ဆား ၊ ငရုတ္ေကာင္း

 

သခြားသီးသုပ္အတြက္

၁။ သခြားသီး - အေနေတာ္ ၂ လံုး

၂။ ပူဒီနာရြက္ - လက္တစ္ဆုပ္စာ

၃။ ဆား - အနည္းငယ္

SEE ALSO: 

 

ျပဳလုပ္ပံု

၁။ အကင္စတင္မျပဳလုပ္မီ အကင္တုတ္ေတြကို ေရထဲမွာ ၁၀ မိနစ္ခန္႔စိမ္ထားပါ။ ခပ္ထူထူလွီးထားတဲ့ဝက္အူေခ်ာင္း တစ္ဖက္ကို ပုဇြန္တုပ္ရဲ႕အလယ္အေကြးေနရာကိုထည့္ပါ။ အဲဒီေနာက္ အကင္တုတ္ကို ပုဇြန္တုပ္ရဲ႕အျမီးဘက္ကေန ထိုးသြင္းပါ။ ဝက္အူေခ်ာင္းနဲ႔ပုဇြန္တုပ္တြဲလ်က္ျဖစ္ေနေအာင္ထုိးသြင္းရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ က်န္တဲ့ ပုဇြန္တုပ္နဲ႔ဝက္အူေခ်ာင္း ေတြကိုလည္း အဲဒီနည္းအတိုင္းအကင္တုတ္နဲ႔တြဲထားျပီး ဗန္းတစ္ခုထဲထည့္ထားပါ။

၂။ ပန္းကန္လံုးခပ္ငယ္ငယ္တစ္ခုထဲကို ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျမိတ္ဥ၊ ငရုတ္သီး၊ ၾကည္သြန္ျဖဴ ၊သံလြင္ဆီတို႔ထည့္ပါ။ ဆားနဲ႔ငရုတ္ေကာင္းအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ ျပီးရင္းသမေအာင္ေမႊပါ။ ျပီးရင္ တုပ္ထိုးထားတဲ့ ပုဇြန္တုပ္နဲ႔ဝက္အူေခ်ာင္းေတြ ေပၚကုိ ဆမ္းပါ။ ဆမ္းထားတဲ့အႏွစ္ေတြစိမ့္ဝင္သြားဖို႔အတြက္ မိနစ္ ၂၀ ေလာက္ထားျပီးမွ ကင္ပါ။

၃။ အဲဒီလိုစိမ္ထားတဲ့အခ်ိန္မွာ သခြားသီးသုပ္ဖို႔ျပင္ဆင္ရပါမယ္။ သခြားသီးကိုအရွည္လိုက္ ေလးစိတ္စိတ္ျပီး ေသးေသးရွည္ရွည္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးပါ။ လွီးထားတဲ့သခြားသီးေတြကို ပန္းကန္လံုးတစ္ခုထဲထည့္ျပီး ဆားအနည္းငယ္ထည့္ကာ နယ္ကာ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ႏွပ္ထားပါ။ ထြက္လာတဲ့အရည္ေတြကို စစ္ပစ္ပါ။ ပူဒီနာရြက္ေတြကို လက္နဲ႔ပဲသင္ျပီး သခြားသီးပန္းကန္ထဲထည့္ပါ။ အဲဒီေနာက္ ပန္းကန္ျပားတစ္ခုထဲထည့္ထားပါ။

၄။ အကင္တုတ္နဲ႔ထိုးထားတဲ့ ပုဇြန္တုပ္နဲ႔ဝက္အူေခ်ာင္းေတြကို မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ကင္ပါ။ တစ္မိနစ္ျခားတစ္ခါေလာက္ ဟိုဘက္ဒီဘက္လွည့္ေပးပါ။ ကိုယ့္အၾကိဳက္အေနအထားေလာက္က်တ္သြားျပီဆုိရင္ သခြားသီးသုပ္ပန္းကန္ျပားထဲကို ထည့္ျပီး သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ။

ဒီပုဇြန္တုပ္၊ဝက္အူေခ်ာင္းကင္နဲ႔သခြားသီးသုပ္ ကို Jacob’s Creek Classic Chardonnay ဝိုင္နဲ႔တြဲဖက္သံုးေဆာင္လိုက္ရင္ ေတာ့ ေပ်ာ္စရာေကာင္းျပီး အရသာရွိတဲ့ညခ်မ္းေလးတစ္ခုကို ပိုင္ဆိုင္ႏုိင္မွာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs