• Lifestyle
    အမဲနံရိုးသား နဲ့ အာလူးကင် ကို နာမည်ကျော်စားဖိုမှူး Billy Law ရဲ့နည်းအတိုင်း လုပ်ကြည့်မယ်
Phyo Min Thant
[Unicode Version]

article 21rib steak (1).jpg 

အစားအသောက်ဆိုတာ ထူးထူးဆန်းဆန်း၊ရှုပ်ရှုပ်ထွေးထွေးတွေလုပ်မှ အရသာကောင်းတာမဟုတ်ပါဘူး။ တစ်ချို့ အရသာထူးခြားတဲ့ ဟင်းလျာတွေကို ရိုးရိုးရှင်းရှင်းနဲ့ ချက်ပြုတ်ဖန်တီးလို့ရနိုင်ပါတယ်။ သြစတြေးလျနာမည်ကျော် Food Blogger နဲ့ စားဖိုမှူး Billy Law ကတော့ ရိုးရိုးလေးနဲ့ကောင်းအောင်လုပ်ရတာကို ပိုပြီးနှစ်သက်သူပါ။ သူ့ရဲ့နာမည်ကျော် Menu တွေထဲမှာ အမဲနံရိုးသားနဲ့ အာလူးကင်လုပ်နည်းလေးကို ဖော်ပြပေးချင်ပါတယ်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

အမဲနံရိုးသားကင် အတွက်

၁။ အမဲနံရိုးသား - အတုံးကြီး ၂ တုံး

၂။ ပဲစိမ်း   - ၅၀၀ ဂရမ်

၃။ ဆား နဲ့ ငရုတ်ကောင်း

၄။ ဆီအနည်းငယ်

အာလူးကင်အတွက်

၁။ အာလူးအသေး - ၁ ကီလိုဂရမ်

၂။ ရှာလကာရည်  - စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း

၃။ မုန့်ဖုတ်ဆော်ဒါမှုန့် - စားပွဲတင်ဇွန်း ၁ ဇွန်း

၄။ ဆား နဲ့ ငရုတ်ကောင်း

၅။ ဆီ  - ၂ ဇွန်း

article 21 rib steak(2).jpg 

ပြုလုပ်ပုံ

၁။ အာလူးတွေကို အိုးထဲသို့ ဆား၊ ရှာလကာရည်၊ ဆော်ဒါမှုန့်တို့နဲ့အတူထည့်ပြီး ပြုတ်ပါ။ ခရင်းနဲ့ထိုးကြည့်ပါက အလွယ်တကူ ဝင်သွားတဲ့အထိ နူးသွားအောင်ပြုတ်ရပါမယ်။ ပြီးရင် အိုးထဲကဆယ်ပြီး ဓါးနဲ့ နှစ်ခြမ်းခြမ်းပါ။ အာလူးတွေက အရမ်းပူနေနိုင်တာကြောင့် ကိုင်တဲ့အခါ သတိထားပါ။ ပြီးရင် အာလူးခြမ်းတွေကို အကင်ဗန်းပေါ်မှာတင်ပြီး ဆား၊ငရုတ်ကောင်းဖြူးကာ ဆီအနည်းငယ်သုတ်ပေးပါ။ ပြီးရင် နှံ့သွားအောင် လက်နဲ့ပဲညင်ညင်သာသာနယ်ပေးပါ။ ပြီးရင်တော့ မီးဖိုပေါ်တင်ပြီး ရွှေညိုရောင်သမ်းကာ ကြွပ်သွားတဲ့အထိ ကင်ပေးပါ။

၂။ အမဲနံရိုးသားတွေကို ဆားနဲ့ငရုတ်ကောင်းတို့နှံ့အောင်ဖြူးပြီး ဆီအနည်းငယ်သုတ်ပါ။ ပြီးရင် မီးဖိုပေါ်တင်ပြီး ကိုယ့်အကြိုက်အနေအထား (မကျတ်၊ မကျတ်တကျတ်၊ အကျတ်) ရအောင်ကင်ပါ။ စိတ်ကြိုက်အခြေအနေရပြီဆိုရင် အကင်ဗန်းပေါ်တင်ပြီး အအေးခံထားပါ။

၃။ အမဲနံရိုးသားကင်ကို အအေးခံထားတဲ့အချိန်မှာ အိုးထဲထည့်ပြီး ပြုတ်ပါ။ ရေပွက်ပွက်ဆူထဲမှာ ၂ မိနစ်လောက်ပြုတ် ရင်ရပါပြီ။ ပြီးရင်ဆယ်ပြီး ပန်းကန်ပြားထဲထည့်ပါ။ ဆီ၊ဆား၊ ငရုတ်ကောင်းတွေဖြူးပေးပါ။ အဲဒီနောက် အာလူးကင်၊ အမဲနံရိုးသားကင်တို့ကိုပါ အတူထည့်ပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

ဒီအမဲနံရိုးသားကင်နဲ့ အာလူးကင်ကို Jacob's Creek Double Barrel Shiraz ဝိုင်နဲ့တွဲဖက်သုံးဆောင်မယ်ဆိုရင်တော့ တကယ့်ကို လိုက်ဖက်ပြီးထူးကဲတဲ့အရသာကို ခံစားရရှိနိုင်မှာပဲ ဖြစ်ပါတယ်။

[Zawgyi Version]

အစားအေသာက္ဆိုတာ ထူးထူးဆန္းဆန္း၊ရႈပ္ရႈပ္ေထြးေထြးေတြလုပ္မွ အရသာေကာင္းတာမဟုတ္ပါဘူး။ တစ္ခ်ိဳ႕ အရသာထူးျခားတဲ့ ဟင္းလ်ာေတြကို ရိုးရိုးရွင္းရွင္းနဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္ဖန္တီးလို႔ရႏုိင္ပါတယ္။ ၾသစေၾတးလ်နာမည္ေက်ာ္ Food Blogger နဲ႔ စားဖိုမွဴး Billy Law ကေတာ့ ရိုးရိုးေလးနဲ႔ေကာင္းေအာင္လုပ္ရတာကို ပိုျပီးႏွစ္သက္သူပါ။ သူ႔ရဲ႕နာမည္ေက်ာ္ Menu ေတြထဲမွာ အမဲနံရိုးသားနဲ႔ အာလူးကင္လုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးခ်င္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

အမဲနံရိုးသားကင္ အတြက္

၁။ အမဲနံရိုးသား - အတံုးၾကီး ၂ တံုး

၂။ ပဲစိမ္း   - ၅၀၀ ဂရမ္

၃။ ဆား နဲ႔ ငရုတ္ေကာင္း

၄။ ဆီအနည္းငယ္

အာလူးကင္အတြက္

၁။ အာလူးအေသး - ၁ ကီလိုဂရမ္

၂။ ရွာလကာရည္  - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

၃။ မုန္႔ဖုတ္ေဆာ္ဒါမႈန္႔ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း

၄။ ဆား နဲ႔ ငရုတ္ေကာင္း

၅။ ဆီ  - ၂ ဇြန္း

ျပဳလုပ္ပံု

၁။ အာလူးေတြကို အိုးထဲသို႔ ဆား၊ ရွာလကာရည္၊ ေဆာ္ဒါမႈန္႔တုိ႔နဲ႔အတူထည့္ျပီး ျပဳတ္ပါ။ ခရင္းနဲ႔ထိုးၾကည့္ပါက အလြယ္တကူ ဝင္သြားတဲ့အထိ ႏူးသြားေအာင္ျပဳတ္ရပါမယ္။ ျပီးရင္ အိုးထဲကဆယ္ျပီး ဓါးနဲ႔ ႏွစ္ျခမ္းျခမ္းပါ။ အာလူးေတြက အရမ္းပူေနႏုိင္တာေၾကာင့္ ကိုင္တဲ့အခါ သတိထားပါ။ ျပီးရင္ အာလူးျခမ္းေတြကုိ အကင္ဗန္းေပၚမွာတင္ျပီး ဆား၊ငရုတ္ေကာင္းျဖဴးကာ ဆီအနည္းငယ္သုတ္ေပးပါ။ ျပီးရင္ ႏွံ႔သြားေအာင္ လက္နဲ႔ပဲညင္ညင္သာသာနယ္ေပးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ မီးဖိုေပၚတင္ျပီး ေရႊညိဳေရာင္သမ္းကာ ၾကြပ္သြားတဲ့အထိ ကင္ေပးပါ။

၂။ အမဲနံရိုးသားေတြကို ဆားနဲ႔ငရုတ္ေကာင္းတုိ႔ႏွံ႔ေအာင္ျဖဴးျပီး ဆီအနည္းငယ္သုတ္ပါ။ ျပီးရင္ မီးဖိုေပၚတင္ျပီး ကိုယ့္အၾကိဳက္အေနအထား (မက်တ္၊ မက်တ္တက်တ္၊ အက်တ္) ရေအာင္ကင္ပါ။ စိတ္ၾကိဳက္အေျခအေနရျပီဆုိရင္ အကင္ဗန္းေပၚတင္ျပီး အေအးခံထားပါ။

၃။ အမဲနံရိုးသားကင္ကို အေအးခံထားတဲ့အခ်ိန္မွာ အိုးထဲထည့္ျပီး ျပဳတ္ပါ။ ေရပြက္ပြက္ဆူထဲမွာ ၂ မိနစ္ေလာက္ျပဳတ္ ရင္ရပါျပီ။ ျပီးရင္ဆယ္ျပီး ပန္းကန္ျပားထဲထည့္ပါ။ ဆီ၊ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းေတြျဖဴးေပးပါ။ အဲဒီေနာက္ အာလူးကင္၊ အမဲနံရိုးသားကင္တုိ႔ကိုပါ အတူထည့္ျပီး သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ။

ဒီအမဲနံရိုးသားကင္နဲ႔ အာလူးကင္ကို Jacob's Creek Double Barrel Shiraz ဝိုင္နဲ႔တြဲဖက္သံုးေဆာင္မယ္ဆုိရင္ေတာ့ တကယ့္ကို လိုက္ဖက္ျပီးထူးကဲတဲ့အရသာကို ခံစားရရွိႏုိင္မွာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs