• Food & Recipe
    မနက်စာစားတဲ့အခါ ဒါတွေကို ထည့်မစားသင့်ဘူး
Su Yee Moe
[Unicode Version]

gettyimages-531930358store-bought-lauri-patterson.jpg 

၁။ ဆီနဲ့အငံများတဲ့ အသားတွေ

မနက်စာမှာ အသားဓာတ်ကို ထည့်စားတဲ့အခါ တစ်နေ့တာ လှုပ်ရှားဆောင်ရွက်မှုတွေကို ကောင်းမွန်စွာပြုလုပ်နိုင်ဖို့ ခွန်အားကို ပေးပါတယ်။ ဒါပေမဲ့ အေးခဲထားတဲ့ အသားတွေကို ဆီများများ၊ ဆားများများနဲ့ ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ထားတဲ့ အစားအစာတွေကိုတော့ မစားသင့်ပါဘူး။ ဥပမာပြောရရင် ချိစ်များများပါတဲ့ ဝက်ပေါင်ခြောက်ဟာ သင့်ကိုပေးနိုင်မယ့်အာဟာရထက် ကျန်းမာရေးဆိုးကျိုးဆီကို ဦးတည်သွားနိုင်ပါတယ်။

gettyimages-667764857-greenjuice-dominic_rehn.jpg 

၂။ အစိမ်းရောင်ဖျော်ရည်

အထူးသဖြင့် အရွက်တွေကို ဖျော်တာပေါ့။ ဟင်းသီးဟင်းရွက်တွေမှာ ဗီတာမင်နဲ့ သတ္တုဓာတ်တွေ ပါဝင်ပြီး လူကိုကျန်းမာစေပါတယ်။ သတိထားရမှာကတော့ အစိမ်းရောင်အရွက်တွေကို ဖျော်ရာမှာ ထည့်သွင်းရတဲ့ သကြားပါပဲ။ အရွက်တွေရဲ့အရသာက ဒီတိုင်းစားလို့မကောင်းတော့ သကြားတွေ၊ အချိုတွေ ပိုထည့်မိသွားရောလေ။ သစ်သီးတွေကို ဖျော်သောက်ခြင်းကသာ အကောင်းဆုံးပါ။

 

၃။ ပေါင်မုန့်မီးကင် ထောပတ်သုတ်

ပေါင်မုန့်က ကျန်းမာရေးအတွက် ကောင်းပါတယ်။ အာဟာရလည်းဖြစ်စေတယ်လေ။ ဒါပေမဲ့ မီးကင်ထားတဲ့ပေါင်မုန့်ကိုမှ ထောပတ်တွေသုတ်ပြီး စားမယ်ဆိုရင် အာဟာာရတန်ဖိုးက ထင်သလောက်မရတော့ပါဘူး။ ထောပတ်ကလည်း ကိုလက်စထရောတွေ ပါဝင်လို့ နှလုံးရောဂါနဲ့ ဆီးချိုရောဂါတွေ ဖြစ်စေနိုင်ပါတယ်။ ပေါင်မုန့်ချည်းပဲ စားတာ ဒါမှမဟုတ် ကြက်ဥကြော်လေးနဲ့စားတာက ပိုကောင်းပါတယ်။

Source : Women Health

[Zawgyi Version]

၁။ ဆီနဲ႔အငံမ်ားတဲ့ အသားေတြ

မနက္စာမွာ အသားဓာတ္ကို ထည့္စားတဲ့အခါ တစ္ေန႔တာ လႈပ္ရွားေဆာင္႐ြက္မႈေတြကို ေကာင္းမြန္စြာျပဳလုပ္ႏိုင္ဖုိ႔ ခြန္အားကို ေပးပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ေအးခဲထားတဲ့ အသားေတြကို ဆီမ်ားမ်ား၊ ဆားမ်ားမ်ားနဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္ျပင္ဆင္ထားတဲဲ့ အစားအစာေတြကိုေတာ့ မစားသင့္ပါဘူး။ ဥပမာေျပာရရင္ ခ်ိစ္မ်ားမ်ားပါတဲ့ ဝက္ေပါင္ေျခာက္ဟာ သင့္ကိုေပးႏိုင္မယ့္အာဟာရထက္ က်န္းမာေရးဆိုးက်ိဳးဆီကို ဦးတည္သြားႏိုင္ပါတယ္။

၂။ အစိမ္းေရာင္ေဖ်ာ္ရည္

အထူးသျဖင့္ အ႐ြက္ေတြကို ေဖ်ာ္တာေပါ့။ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ေတြမွာ ဗီတာမင္နဲ႔ သတၱဳဓာတ္ေတြ ပါဝင္ၿပီး လူကိုက်န္းမာေစပါတယ္။ သတိထားရမွာကေတာ့ အစိမ္းေရာင္အရြက္ေတြကို ေဖ်ာ္ရာမွာ ထည့္သြင္းရတဲ့ သၾကားပါပဲ။ အရြက္ေတြရဲ႕အရသာက ဒီတုိင္းစားလို႔မေကာင္းေတာ့ သၾကားေတြ၊ အခ်ိဳေတြ ပိုထည့္မိသြားေရာေလ။ သစ္သီးေတြကို ေဖ်ာ္ေသာက္ျခင္းကသာ အေကာင္းဆံုးပါ။

 

၃။ ေပါင္မုန္႔မီးကင္ ေထာပတ္သုတ္

ေပါင္မုန္႔က က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းပါတယ္။ အာဟာရလည္းျဖစ္ေစတယ္ေလ။ ဒါေပမဲ့ မီးကင္ထားတဲ့ေပါင္မုန္႔ကိုမွ ေထာပတ္ေတြသုတ္ၿပီး စားမယ္ဆုိရင္ အာဟာာရတန္ဖိုးက ထင္သေလာက္မရေတာ့ပါဘူး။ ေထာပတ္ကလည္း ကိုလက္စထေရာေတြ ပါဝင္လို႔ ႏွလံုးေရာဂါနဲ႔ ဆီးခ်ိဳေရာဂါေတြ ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။ ေပါင္မုန္႔ခ်ည္းပဲ စားတာ ဒါမွမဟုတ္ ၾကက္ဥေၾကာ္ေလးနဲ႔စားတာက ပိုေကာင္းပါတယ္။

Source : Women Health


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs