• Food & Recipe
    စားပြီးရင် ထပ်သွားစားနေမှာ သေချာတဲ့ Loi Sam Sip
Aung Moe Oo
[Unicode Version]

17800306_732317466948355_5605051492681112778_n.jpg

ကိုုယ်အရမ်းသဘောကျတဲ့ ဆိုုင်ဆိုုရင် တိတ်တိတ်ကလေး သိမ်းထားချင်နေမိတယ်။ လူတွေများကြီးသွားစားရင် ဆားဗစ်မနိုုင်တာ များလိုု့လေ။ သိုု့ပေမဲ့လည်း ဒီဆိုုင်က ဆိုုင်ရှင် ညီမလေး ချောချောလေးနဲ့ စကားပြောပြီးတဲ့အခါမှတော့ သူရဲ့ ဆားဗစ်ပိုုင်းကိုု အလေးထားမှုက အတော် သဘောကျမိတာရယ်၊ ကိုုယ်က ကောင်းတယ်ဆိုုတာ မပြောမိရင် တာဝန်မကျေဘူး ခံစားရလိုု့ ဒီဆိုုင်လေးကိုု ရေးလိုုက်ပါတယ်။ ဒီဆိုုင်က စားလိုု့ကောင်းလိုု့ရယ် ၁၀၀ ရာခိုုင်နှုန်းသဘောကျလိုု့ ရေးလိုုက်တာပါ။ ဒါပေမဲ့ ချီလီက ရှမ်းမ မဟုုတ်လိုု့ ရှမ်းအရသာ စစ်မစစ်ကတော့ ရှမ်းကိုုကိုု မမများသာ သွားစားရင်း ဆုံုးဖြတ်ပေးပါ။

17800328_732317470281688_2733300399757825957_n.jpg

ဒီနေ့ ဒီဆိုုင်ကိုု နေ့လည်စာစားဖိုု့မမျှော်လင့်ဘဲ ရောက်ခဲ့တယ်။ ဘာစားရမလဲစဉ်းစားလိုုက်တော့ စားရမှာတွေ များတာနဲ့ခေါင်းလည်း မစားချင်တာနဲ့ Dinner Set (သုံုးယောက်စာ အသေး) ကိုု စားခဲ့တယ်။ သူ့မှာ ခြောက်ယောက်စာ အကြီးလည်း ရှိပါတယ်။ သုံုးယောက်စာဆိုုပေမဲ့လည်း အမျိုး (၁၁) မျိုး ပါတဲ့အပြင် ရှမ်းအရက် (နဲ့) ဆန်ချိုအေး (တစ်အိုုးစီ) ပါသေးတယ်။ ဒီမှာ ပြောပြချင်တာက တိုုင်းရင်းသားအစားအစာတွေကိုု ဘာစားရမလဲ၊ ဘာမှာရမလဲ မသိရင် တွဲစပ်ပြီးသား Set Menu ကိုုသာ မှာစေချင်တယ်။ ဘာလိုု့လဲဆိုုတော့ သူတိုု့တွဲစပ်ပြီးသားတွေက လိုုက်ဖက်ပြီးသားမိုု့ ကိုုယ့်ရဲ့ အရသာကိုု ပိုုမိုုလေးနက်စေတာပေါ့။



ကဲ ဘာတွေ ပါလဲတစ်ချက်ကြည့်ရအောင်။

၁) ပုုစွန်ကင် - ပုုစွန်ကင်မွှေးမွှေးလေး နှစ်ကောင်ပါပါတယ်။ ဒါကိုုရောက်ရောက်ချင်း ပူပူလေး စားစေချင်တယ်။

17757566_732317510281684_8828378261241071860_n.jpg

၂) မုုန်ညင်းပေါင်း၊ မှိုပေါင်း၊ ငါးအုံုး - ရှမ်းအစားအစာမှာ မစားမဖြစ်ဖြစ်တဲ့ မုုန်ညင်းပေါင်း၊ မှိုပေါင်း၊ ငါးအုံုးတိုု့ထည့်ပေးထားပါတယ်။ သဘောကျတာကတော့ မှိုပေါင်းစားရင်မှိုလေးတွေ တထုုတ်ထုုတ်နဲ့ စားကောင်းတယ်။ ရှိသမျှအစားအသောက် ကုုန်ကြမ်းတွေကိုု ဒီမှာတင် လုုပ်ပါတယ်တဲ့။

17796005_732317536948348_6528734063601479926_n.jpg

၃) အာလူးထောင်း - ဒီအာလူးထောင်းက သူများနဲ့မတူတာက ခရမ်းချဉ်သီးလေးပါတော့ အရောင်လေးနဲ့ပါ။ အစပ်ကြိုက်တဲ့ကိုုယ့်အတွက် ရှမ်းငရုုတ်သီးကြော်လေးပါတော့ တွဲစားလိုုက်တာပေါ့။

17796466_732317740281661_3168982248645170002_n.jpg

၄) ရှမ်းဆန်ခေါပုုတ် - ရှမ်းခေါပုုတ်ဆိုု အတော်များများ အညိုပဲ မြင်ဖူးကြတယ်။ တကယ်တော့ အဖြူလဲ စားကောင်းတယ်ဆိုုတာ ဒီနေ့တွေ့ခဲ့ရတယ်။ သူကတော့ အရမ်း စီးစီးကြီး မဟုတ်ဘဲ စားကောင်းပါတယ်။



၅) တိုဟူးကြော် - ကိုုယ်တိုုင် ကြိုထားတဲ့ တိုုဟူးဆိုုတာ စားလိုုက်တာနဲ့ကိုု သိသာတာပါ။ ပြောရင်အပိုုဖြစ်မှာစိုုးလိုု့ ကိုုယ်တိုုင်သွားစားလိုုက်ပါ။

17634719_732317713614997_6670091756705085116_n.jpg

၆) တိုုဟူးခြောက်ကြော် - တိုုဟူးခြောက်ကြော်လေးကလည်း ပါးပါးလေးနဲ့ကိုု ကောင်းတာ။ ဆီကိုု သေချာစစ်ထားပေးတယ်။ မပြောတော့ဘူးကွယ်။ စားသာကြည့်ပါ။ သူ့ကိုတော့ မကျည်းသီးချဉ်လေးနဲ့ စားရမှာပါ။

17799941_732317593615009_8991624456511548787_n.jpg

၇) ကြက်သားထုုပ် - ကြက်သားကိုု ကြော်ပြီး ဆူးမွှေးရွက်နဲ့ ထုုပ်ထားတာပါ။ ရှမ်းအစားအစာဆိုုတာနဲ့ ဒီဟာကလည်း စားကိုု စားရမှာနော်။ ဒါပေမဲ့ ဒီနေ့ ကိုုယ်တွေ စားရတဲ့ပွဲများပြီး အဲဒါကိုု စားဖိုု့ မေ့သွားတယ်။ ဟီး စားပြီး ပြန်ပြောနော်။

17796493_732317653615003_6435202556806050426_n.jpg

၈) ဆိတ်သားထောင်း - ဆိတ်သားကိုုခြောက်ခြောက်ကလေးနဲ့ ထောင်းထားတာပါ။ ကိုုယ်တွေ ကုုန်အောင် စားခဲ့တယ်။



၉ ) ဝက်သုံုးထပ်သားစွန်တန်ကြော် - စွန်တန်ဆိုုတာနဲ့ ကိုုယ်တွေသိတာ စွန်တန်ဟင်းချိုပါ။ ဒီမှာကတော့ အဆန်းကလေးပါ။ စွန်တန်ခြောက်ကိုု ဝက်သားသုံုးထပ်သားနဲ့ ချက်ထားတော့ အအီပြေလေးပါ။

17523188_732317590281676_1025035870608855945_n.jpg

၁၀) အော်စွန်းသုုပ် - အားလုံုးရဲ့ အအီတွေကိုု ပြန်ပြေအောင် အော်စွန်းသုုတ်လေး ထည့်ထားပေးသေးတယ်။ အအီလေးစားလိုုက် အသုုတ်လေး စားလိုုက်နဲ့ ကိုုယ်တွေ သာယာခဲ့တယ်။

17523209_732317750281660_9057612589113323724_n.jpg

၁၁) ဟင်းရည် - သူက ကြက်သားဟင်းရည်စပ်စပ်လေး လုုပ်ထားပေးတယ်။ အစပ်ပါမှ စားတတ်တဲ့ ကိုုယ်တွေနဲ့ အကိုုက်ပေါ့။ အရသာလေးက တုုန်ယမ်းပုံုစံလေးလိုုပါ။



၁၂) ဆန်ချိုအေး နှင့် ရှမ်းအရက် (တစ်အိုုးစီ) - ရှမ်းအရက်တော့ မသောက်ခဲ့ပေမဲ့ ဆန်ချိုအေးလေး သောက်ခဲ့တယ်။ ဆန်ချိုအေးဆိုုတာ မူးစေတဲ့အရည်မဟုုတ်ပါဘူး။ ဒီလိုု နွေပူပူမှာ မန်ကျည်းရေသောက်တဲ့ ကိုုယ်တွေ အောက်ပြည်က လူတွေ အတိုုင်း ရှမ်းပြည်က လူတွေကတော့ ဆန်ချိုအေးကိုု သောက်လေ့ရှိပါတယ်။ ဝမ်းအေးစေတဲ့ ဆန်ချိုအေးပေါ့နော်။



အားလုံုးခြုံပြောရရင် ကြိုက်တယ်။ ထပ်သွားဦးမှာပါပဲ။ ဒီဆိုုင်မှာ မနက်စာလည်း ရပါတယ်။ အခုု ချီလီစားခဲ့တဲ့ သုံုးယောက်စာ ကတော့ (၃၅၀၀၀) ကျပ်ပါ။ ညနေ (၅) နာရီကျော် မှာရင်တော့ (၁၀) ရာခိုုင်နှုန်း လျှော့ပေးပါတယ်တဲ့။

လိပ်စာကတော့ ရှင်စောပုုလမ်း၊ မြေနီကုုန်း Hotel Winsor ဘေးပါ။ ကဲ အားလုံုး စားနိုုင် ဝနိုုင်ကြပါစေကွာ။

(ဤဆောင်းပါးသည် Food Review အကောင်းဆုံးပေးနိုင်သည့် Go With Me ဖေ့စ်ဘွတ်ပေ့ချ်မှ ဖြစ်သည်။)

[Zawgyi Version]



ကိုုယ္အရမ္းသေဘာက်တဲ့ ဆိုုင္ဆိုုရင္ တိတ္တိတ္ကေလး သိမ္းထားခ်င္ေနမိတယ္။ လူေတြမ်ားႀကီးသြားစားရင္ ဆားဗစ္မႏိုုင္တာ မ်ားလိုု႔ေလ။ သိုု႔ေပမဲ့လည္း ဒီဆိုုင္က ဆိုုင္ရွင္ ညီမေလး ေခ်ာေခ်ာေလးနဲ႔ စကားေျပာၿပီးတဲ့အခါမွေတာ့ သူရဲ႕ ဆားဗစ္ပိုုင္းကိုု အေလးထားမႈက အေတာ္ သေဘာက်မိတာရယ္၊ ကိုုယ္က ေကာင္းတယ္ဆိုုတာ မေျပာမိရင္ တာဝန္မေက်ဘူး ခံစားရလိုု႔ ဒီဆိုုင္ေလးကိုု ေရးလိုုက္ပါတယ္။ ဒီဆိုုင္က စားလိုု႔ေကာင္းလိုု႔ရယ္ ၁၀၀ ရာခိုုင္ႏႈန္းသေဘာက်လိုု႔ ေရးလိုုက္တာပါ။ ဒါေပမဲ့ ခ်ီလီက ရွမ္းမ မဟုုတ္လိုု႔ ရွမ္းအရသာ စစ္မစစ္ကေတာ့ ရွမ္းကိုုကိုု မမမ်ားသာ သြားစားရင္း ဆံုုးျဖတ္ေပးပါ။



ဒီေန႔ ဒီဆိုုင္ကိုု ေန႔လည္စာစားဖိုု႔မေမွ်ာ္လင့္ဘဲ ေရာက္ခဲ့တယ္။ ဘာစားရမလဲစဥ္းစားလိုုက္ေတာ့ စားရမွာေတြ မ်ားတာနဲ႔ေခါင္းလည္း မစားခ်င္တာနဲ႔ Dinner Set (သံုုးေယာက္စာ အေသး) ကိုု စားခဲ့တယ္။ သူ႔မွာ ေျခာက္ေယာက္စာ အၾကီးလည္း ရိွပါတယ္။ သံုုးေယာက္စာဆိုုေပမဲ့လည္း အမ်ိဳး (၁၁) မ်ိဳး ပါတဲ့အျပင္ ရွမ္းအရက္ (နဲ႔) ဆန္ခ်ိဳေအး (တစ္အိုုးစီ) ပါေသးတယ္။ ဒီမွာ ေျပာျပခ်င္တာက တိုုင္းရင္းသားအစားအစာေတြကိုု ဘာစားရမလဲ၊ ဘာမွာရမလဲ မသိရင္ တြဲစပ္ၿပီးသား Set Menu ကိုုသာ မွာေစခ်င္တယ္။ ဘာလိုု႔လဲဆိုုေတာ့ သူတိုု႔တြဲစပ္ၿပီးသားေတြက လိုုက္ဖက္ၿပီးသားမိုု႔ ကိုုယ့္ရဲ႕ အရသာကိုု ပိုုမိုုေလးနက္ေစတာေပါ့။



ကဲ ဘာေတြ ပါလဲတစ္ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္။

၁) ပုုစြန္ကင္ - ပုုစြန္ကင္ေမႊးေမႊးေလး ႏွစ္ေကာင္ပါပါတယ္။ ဒါကိုုေရာက္ေရာက္ခ်င္း ပူပူေလး စားေစခ်င္တယ္။



၂) မုုန္ညင္းေပါင္း၊ မိႈေပါင္း၊ ငါးအံုုး - ရွမ္းအစားအစာမွာ မစားမျဖစ္ျဖစ္တဲ့ မုုန္ညင္းေပါင္း၊ မိႈေပါင္း၊ ငါးအံုုးတိုု႕ထည့္ေပးထားပါတယ္။ သေဘာက်တာကေတာ့ မိႈေပါင္းစားရင္မိႈေလးေတြ တထုုတ္ထုုတ္နဲ႔ စားေကာင္းတယ္။ ရိွသမွ်အစားအေသာက္ ကုုန္ၾကမ္းေတြကိုု ဒီမွာတင္ လုုပ္ပါတယ္တဲ့။



၃) အာလူးေထာင္း - ဒီအာလူးေထာင္းက သူမ်ားနဲ႔မတူတာက ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးပါေတာ့ အေရာင္ေလးနဲ႔ပါ။ အစပ္ၾကိဳက္တဲ့ကိုုယ့္အတြက္ ရွမ္းငရုုတ္သီးေၾကာ္ေလးပါေတာ့ တြဲစားလိုုက္တာေပါ့။



၄) ရွမ္းဆန္ေခါပုုတ္ - ရွမ္းေခါပုုတ္ဆိုု အေတာ္မ်ားမ်ား အညိဳပဲ ျမင္ဖူးၾကတယ္။ တကယ္ေတာ့ အျဖဴလဲ စားေကာင္းတယ္ဆိုုတာ ဒီေန႔ေတြ႕ခဲ့ရတယ္။ သူကေတာ့ အရမ္း စီးစီးႀကီး မဟုတ္ဘဲ စားေကာင္းပါတယ္။



၅) တိုဟူးေၾကာ္ - ကိုုယ္တိုုင္ ႀကိဳထားတဲ့ တိုုဟူးဆိုုတာ စားလိုုက္တာနဲ႔ကိုု သိသာတာပါ။ ေျပာရင္အပိုုျဖစ္မွာစိုုးလိုု႔ ကိုုယ္တိုုင္သြားစားလိုုက္ပါ။



၆) တိုုဟူးေျခာက္ေၾကာ္ - တိုုဟူးေျခာက္ေၾကာ္ေလးကလည္း ပါးပါးေလးနဲ႔ကိုု ေကာင္းတာ။ ဆီကိုု ေသခ်ာစစ္ထားေပးတယ္။ မေျပာေတာ့ဘူးကြယ္။ စားသာၾကည့္ပါ။ သူ႕ကိုေတာ့ မက်ည္းသီးခ်ဥ္ေလးနဲ႔ စားရမွာပါ။



၇) ၾကက္သားထုုပ္ - ၾကက္သားကိုု ေၾကာ္ၿပီး ဆူးေမႊးရြက္နဲ႔ ထုုပ္ထားတာပါ။ ရွမ္းအစားအစာဆိုုတာနဲ႔ ဒီဟာကလည္း စားကိုု စားရမွာေနာ္။ ဒါေပမဲ့ ဒီေန႔ ကိုုယ္ေတြ စားရတဲ့ပြဲမ်ားၿပီး အဲဒါကိုု စားဖိုု႔ ေမ့သြားတယ္။ ဟီး စားၿပီး ျပန္ေျပာေနာ္။



၈) ဆိတ္သားေထာင္း - ဆိတ္သားကိုုေျခာက္ေျခာက္ကေလးနဲ႔ ေထာင္းထားတာပါ။ ကိုုယ္ေတြ ကုုန္ေအာင္ စားခဲ့တယ္။



၉ ) ဝက္သံုုးထပ္သားစြန္တန္ေၾကာ္ - စြန္တန္ဆိုုတာနဲ႔ ကိုုယ္ေတြသိတာ စြန္တန္ဟင္းခ်ိဳပါ။ ဒီမွာကေတာ့ အဆန္းကေလးပါ။ စြန္တန္ေျခာက္ကိုု ဝက္သားသံုုးထပ္သားနဲ႔ ခ်က္ထားေတာ့ အအီေျပေလးပါ။



၁၀) ေအာ္စြန္းသုုပ္ - အားလံုုးရဲ႕ အအီေတြကိုု ျပန္ေျပေအာင္ ေအာ္စြန္းသုုတ္ေလး ထည့္ထားေပးေသးတယ္။ အအီေလးစားလိုုက္ အသုုတ္ေလး စားလိုုက္နဲ႔ ကိုုယ္ေတြ သာယာခဲ့တယ္။



၁၁) ဟင္းရည္ - သူက ၾကက္သားဟင္းရည္စပ္စပ္ေလး လုုပ္ထားေပးတယ္။ အစပ္ပါမွ စားတတ္တဲ့ ကိုုယ္ေတြနဲ႔ အကိုုက္ေပါ့။ အရသာေလးက တုုန္ယမ္းပံုုစံေလးလိုုပါ။



၁၂) ဆန္ခ်ိဳေအး ႏွင့္ ရွမ္းအရက္ (တစ္အိုုးစီ) - ရွမ္းအရက္ေတာ့ မေသာက္ခဲ့ေပမဲ့ ဆန္ခ်ိဳေအးေလး ေသာက္ခဲ့တယ္။ ဆန္ခ်ိဳေအးဆိုုတာ မူးေစတဲ့အရည္မဟုုတ္ပါဘူး။ ဒီလိုု ေႏြပူပူမွာ မန္က်ည္းေရေသာက္တဲ့ ကိုုယ္ေတြ ေအာက္ျပည္က လူေတြ အတိုုင္း ရွမ္းျပည္က လူေတြကေတာ့ ဆန္ခ်ိဳေအးကိုု ေသာက္ေလ့ရိွပါတယ္။ ဝမ္းေအးေစတဲ့ ဆန္ခ်ိဳေအးေပါ့ေနာ္။



အားလံုုးျခံဳေျပာရရင္ ႀကိဳက္တယ္။ ထပ္သြားဦးမွာပါပဲ။ ဒီဆုုိင္မွာ မနက္စာလည္း ရပါတယ္။ အခုု ခ်ီလီစားခဲ့တဲ့ သံုုးေယာက္စာ ကေတာ့ (၃၅၀၀၀) က်ပ္ပါ။ ညေန (၅) နာရီေက်ာ္ မွာရင္ေတာ့ (၁၀) ရာခိုုင္ႏႈန္း ေလွ်ာ့ေပးပါတယ္တဲ့။

လိပ္စာကေတာ့ ရွင္ေစာပုုလမ္း၊ ေျမနီကုုန္း Hotel Winsor ေဘးပါ။ ကဲ အားလံုုး စားႏိုုင္ ဝႏိုုင္ၾကပါေစကြာ။

(ဤေဆာင္းပါးသည္ Food Review အေကာင္းဆံုးေပးႏိုင္သည့္ Go With Me ေဖ့စ္ဘြတ္ေပ့ခ်္မွ ျဖစ္သည္။)


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs