• Food & Recipe
    ဂွေးသီးစားခြင်းရဲ့ ကျန်းမာရေးရလဒ်ကောင်း (၄) ခု
Su Yee Moe
[Unicode Version]

0.jpg 

ငယ်ငယ်တုန်းက အချဉ်ပေါင်းသည်ဆီမှာ ဝယ်မယ်ဆို ဒီအသီးနာမည်ကို ပါးစပ်ကရွတ်ဖို့ ရှက်ကိုးရှက်ကန်းဖြစ်ခဲ့ရတယ်။ စားလို့ကတော့ ကောင်းသလားမမေးနဲ့။ ငံပြာရည်နဲ့နယ်ထားတာမြင်ရုံနဲ့တင် သွားရည်ယိုလာရော။ ဂွေးသီးရဲ့အရသာက ချဉ်၊ချို၊ဖန် ရှိပါတယ်။ သူ့ကိုစားရင် ကျန်းမာရေးအတွက် ကောင်းကျိုးပေးနိုင်ပါတယ်။ ဘယ်လိုကောင်းကျိုးတွေရှိသလဲဆိုတာ သိပါသလား?

4P257_Spon-dulc_RR_GM2_MXa.jpg 

၁။ ကယ်လ်ဆီယံပါဝင်လို့ နှလုံးကြွက်သားတွေကို ကောင်းမွန်အောင် ထောက်ပံ့ပေးနိုင်ပါတယ်။ ပုံမှန်စားရင် နှလုံးကြွက်သားနဲ့ဆိုင်တဲ့ရောဂါ ဖြစ်နိုင်ခြေ လျော့နည်းသွားပါတယ်။ အရိုးနဲ့သွားတွေကိုလည်း ကျန်းမာစေပါတယ်။

၂။ ဂွေးသီးမှာ မျက်စိအားကောင်းစေတဲ့ ဗီတာမင် A ပါဝင်ပါသေးတယ်။ အဓိကအားဖြင့် အမြင်အာရုံကို ကြည်လင်စေပါတယ်။

၃။ ဗီတာမင် C ပါဝင်တယ်ဆိုတာကတော့ အချဉ်ဓာတ်ကို ခံစားမိရင် သိနိုင်မှာပါ။ ပြင်ပလေထုရဲ့ ညစ်ညမ်းမှုကြောင့် ဖြစ်လာနိုင်မယ့် ဆိုးကျိုးတွေကို တန်ပြန်တိုက်ထုတ်ပေးနိုင်ပါသတဲ့။ အနာကျက်တာလည်း မြန်စေပါတယ်။

 

၄။ ဒီအချက်ကိုပြောရရင် မိန်းကလေးတွေက ဂွေးသီးကို ပိုပြီးစားချင်လာတော့မှာပဲ။ ဘာလို့လဲဆိုတော့ ဂွေးသီး ၁၀၀ ဂရမ်မှာ သံဓာတ် ၃၀ မီလီဂရမ် ပါဝင်တယ်လေ။ သွေးနီဥဆဲလ်တွေ တိုးပွားစေပြီး သွေးအားနည်းခြင်းကို သက်သာစေပါတယ်။ ဗီတာမင် B1 လည်း ပါဝင်ပါတယ်။ ဒီဗီတာမင်က ခန္ဓာကိုယ်တွင်းက အောက်ဆီဂျင်လှည့်ပတ်စီးဆင်းမှုကို အထောက်အကူဖြစ်စေလို့ သွေးနီဥဆဲလ်တွေ ပိုမိုပွားများစေပါတယ်။

Source : Vege Fruits

[Zawgyi Version]

 

ငယ္ငယ္တုန္းက အခ်ဥ္ေပါင္းသည္ဆီမွာ ဝယ္မယ္ဆို ဒီအသီးနာမည္ကို ပါးစပ္က႐ြတ္ဖို႔ ႐ွက္ကိုး႐ွက္ကန္းျဖစ္ခဲ့ရတယ္။ စားလို႔ကေတာ့ ေကာင္းသလားမေမးနဲ႔။ ငံျပာရည္နဲ႔နယ္ထားတာျမင္႐ံုနဲ႔တင္ သြားရည္ယိုလာေရာ။ ေဂြးသီးရဲ႕အရသာက ခ်ဥ္၊ခ်ိဳ၊ဖန္ ႐ွိပါတယ္။ သူ႔ကိုစားရင္ က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းက်ိဳးေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဘယ္လိုေကာင္းက်ိဳးေတြ႐ွိသလဲဆုိတာ သိပါသလား?

 

၁။ ကယ္လ္ဆီယံပါဝင္လို႔ ႏွလံုးၾကြက္သားေတြကို ေကာင္းမြန္ေအာင္ ေထာက္ပံ့ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ပံုမွန္စားရင္ ႏွလံုးၾကြက္သားနဲ႔ဆိုင္တဲ့ေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ေလ်ာ့နည္းသြားပါတယ္။ အ႐ိုးနဲ႔သြားေတြကိုလည္း က်န္းမာေစပါတယ္။

၂။ ေဂြးသီးမွာ မ်က္စိအားေကာင္းေစတဲ့ ဗီတာမင္ A ပါဝင္္ပါေသးတယ္။ အဓိကအားျဖင့္ အျမင္အာ႐ံုကို ၾကည္လင္ေစပါတယ္။

၃။ ဗီတာမင္ C ပါဝင္တယ္ဆုိတာကေတာ့ အခ်ဥ္ဓာတ္ကို ခံစားမိရင္ သိႏိုင္မွာပါ။ ျပင္ပေလထုရဲ႕ ညစ္ညမ္းမႈေၾကာင့္ ျဖစ္လာႏိုင္မယ့္ ဆိုးက်ိဳးေတြကို တန္ျပန္တိုက္ထုတ္ေပးႏုိင္ပါသတဲ့။ အနာက်က္တာလည္း ျမန္ေစပါတယ္။

 

၄။ ဒီအခ်က္ကိုေျပာရရင္ မိန္းကေလးေတြက ေဂြးသီးကို ပိုၿပီးစားခ်င္လာေတာ့မွာပဲ။ ဘာလို႔လဲဆုိေတာ့ ေဂြးသီး ၁၀၀ ဂရမ္မွာ သံဓာတ္ ၃၀ မီလီဂရမ္ ပါဝင္တယ္ေလ။ ေသြးနီဥဆဲလ္ေတြ တိုးပြားေစၿပီး ေသြးအားနည္းျခင္းကို သက္သာေစပါတယ္။ ဗီတာမင္ B1 လည္း ပါဝင္ပါတယ္။ ဒီဗီတာမင္က ခႏၶာကိုယ္တြင္းက ေအာက္ဆီဂ်င္လွည့္ပတ္စီးဆင္းမႈကို အေထာက္အကူျဖစ္ေစလို႔ ေသြးနီဥဆဲလ္ေတြ ပိုမိုပြားမ်ားေစပါတယ္။

Source : Vege Fruits


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs