• Food & Recipe
    ဝက်ခြံတွေကို ပိုဆိုးသွားစေနိုင်တဲ့ အစားအစာ (၃) မျိုး
Su Yee Moe
[Unicode Version]

ဝက်ခြံပေါက်ချိန်တိုင်းမှာ မျက်နှာအလှပျက်ရုံသာမက နေထိုင်ရလည်း ခက်လှပါတယ်။ မြန်မြန်ပျောက်ချင်ရင်တော့ အစားအသောက် အနေအထိုင် ဆင်ခြင်ရပါတယ်။ အသားအရေနဲ့ အလှအပရေးရာ ကျွမ်းကျင်သူတွေကတော့ ဝက်ခြံထွက်နေချိန်မှာ ဒါတွေမစားသင့်ဘူးလို့ဆိုတယ်။

WorstFoodsBlackheads3.jpg 

၁။ သစ်သီးဖျော်ရည်

သစ်သီးတွေစားတာက အသားအရေကို ကြည်လင်စိုပြေစေပါတယ်။ ဖျော်သောက်တဲ့အခါမှာတော့ သကြားတွေကဲထားလို့ သွေးတွင်းအချိုဓာတ်ကို မြင့်တက်သွားစေတာကြောင့် ဝက်ခြံကပိုမိုရောင်ရမ်းလာရပါတယ်။

WorstFoodsBlackheads2.jpg 

၂။ နို့ထွက်ပစ္စည်း

နို့ကနေထုတ်လုပ်ထားတဲ့ စားစရာ သောက်စရာတွေက ဝက်ခြံတွေကို ပိုဆိုးလာစေပါတယ်။ နို့ထွက်ပစ္စည်းမှာပါဝင်တဲ့ ဘယ်အရာကြောင့်များ ပိုဆိုးလာရသလဲဆိုတာတော့ တိတိကျကျ မရှာနိုင်သေးပါဘူး။ ဒါပေမဲ့ ပရိုတိန်းဓာတ်ဖြည့်ထားတဲ့ အဆီမပါနွားနို့တွေဆိုရင် ဝက်ခြံကို သိသိသာသာ ဆိုးလာတာတော့ အမှန်ပါ။

WorstFoodsBlackheads4.jpg 

၃။ နို့ချောကလက်

ချောကလက်ကိုမှ နို့အရသာ ကဲထားတာတွေကို ဝက်ခြံပေါက်နေချိန်မှာ မစားသင့်ပါဘူး။ များသောအားဖြင့်တော့ နို့ချောကလက်တွေဟာ ပုံစံပြောင်းထားတဲ့အဆီတွေနဲ့ ပြုလုပ်ထားတာမို့လို့ပါ။ ချောကလက်စားချင်ရင် ချောကလက်နက် (ကိုကိုး ၇၀ ရာခိုင်နှုန်းပါဝင်တဲ့ ချောကလက်စစ်စစ်)ကို စားလို့ရပါတယ်။

Source : She Finds

[Zawgyi Version]

ဝက္ျခံေပါက္ခ်ိန္တုိင္းမွာ မ်က္နွာအလွပ်က္ရံုသာမက ေနထိုင္ရလည္း ခက္လွပါတယ္။ ျမန္ျမန္ေပ်ာက္ခ်င္ရင္ေတာ့ အစားအေသာက္ အေနအထိုင္ ဆင္ျခင္ရပါတယ္။ အသားအေရနဲ႔ အလွအပေရးရာ ကၽြမ္းက်င္သူေတြကေတာ့ ဝက္ျခံထြက္ေနခ်ိန္မွာ ဒါေတြမစားသင့္ဘူးလို႔ဆုိတယ္။

 

၁။ သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္

သစ္သီးေတြစားတာက အသားအေရကို ၾကည္လင္စိုေျပေစပါတယ္။ ေဖ်ာ္ေသာက္တဲ့အခါမွာေတာ့ သၾကားေတြကဲထားလို႔ ေသြးတြင္းအခ်ိဳဓာတ္ကို ျမင့္တက္သြားေစတာေၾကာင့္ ဝက္ျခံကပိုမိုေရာင္ရမ္းလာရပါတယ္။

 

၂။ ႏို႔ထြက္ပစၥည္း

ႏို႔ကေနထုတ္လုပ္ထားတဲ့ စားစရာ ေသာက္စရာေတြက ဝက္ျခံေတြကို ပိုဆုိးလာေစပါတယ္။ ႏုိ႔ထြက္ပစၥည္းမွာပါဝင္တဲ့ ဘယ္အရာေၾကာင့္မ်ား ပိုဆုိးလာရသလဲဆုိတာေတာ့ တိတိက်က် မရွာႏိုင္ေသးပါဘူး။ ဒါေပမဲ့ ပ႐ိုတိန္းဓာတ္ျဖည့္ထားတဲ့ အဆီမပါႏြားႏို႔ေတြဆုိရင္ ဝက္ျခံကို သိသိသာသာ ဆိုးလာတာေတာ့ အမွန္ပါ။

 

၃။ ႏို႔ေခ်ာကလက္

ေခ်ာကလက္ကိုမွ ႏို႔အရသာ ကဲထားတာေတြကို ဝက္ျခံေပါက္ေနခ်ိန္မွာ မစားသင့္ပါဘူး။ မ်ားေသာအားျဖင့္ေတာ့ နုိ႔ေခ်ာကလက္ေတြဟာ ပံုစံေျပာင္းထားတဲဲ့အဆီေတြနဲ႔ ျပဳလုပ္ထားတာမုိ႔လို႔ပါ။ ေခ်ာကလက္စားခ်င္ရင္ ေခ်ာကလက္နက္ (ကိုကိုး ၇၀ ရာခိုင္ႏႈန္းပါဝင္တဲ့ ေခ်ာကလက္စစ္စစ္)ကို စားလို႔ရပါတယ္။

Source : She Finds


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs