• Food & Recipe
    အာလူးကိုချက်ပြုတ်ရာမှာ ပြုလုပ်နေမိကြတဲ့ အမှား (၄) ခု
Su Yee Moe
[Unicode Version]

soups-and-stews.jpg 

အာလူးကို ဟင်းအဖြစ်နဲ့ အမျိုးမျိုး ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ပြီး စားလေ့ရှိပါတယ်။ ကြော်စားတာ၊ ချက်စားတာအပြင် အရသာမှုန့်နဲ့နယ်ပြီး ကင်စားရင်လည်း အရမ်းကောင်းပါတယ်။ စွပ်ပြုတ်အနေနဲ့လည်း လုပ်စားလို့ရသေးတယ်။ အာလူးကြော်ကတော့ အကြိုက်ဆံုံးပေါ့။ ကစီဓာတ်လည်းကြွယ်ဝတဲ့ အာလူးဟာ ထမင်းလျှော့စားလိုသူတွေအတွက် အဓိကရွေးချယ်စရာလည်း ဖြစ်ပါတယ်။ အာလူးကို ချက်ပြုတ်ရာမှာ လုပ်နေမိတဲ့အမှားတွေ ရှိပါတယ်။ ဒါတွေကိုသာ ပြင်ဆင်လိုက်မယ်ဆို အာလူးရဲ့အာဟာရဓာတ်ကို အပြည့်အဝ ရရှိမှာဖြစ်ကာ အရသာလည်းပိုကဲလာပါလိမ့်မယ်။

၁။ အာလူးထောင်း လုပ်စားမယ်ဆို စေးတဲ့အာလူးကိုရွေးပါ။ အာလူးပြုတ်တဲ့အခါ ရေထဲကိုဆားလေးနည်းနည်း ထည့်ပြုတ်ရင် ပိုစားကောင်းပါတယ်။

baked-potatoes.jpg 

၂။ အလုံးလိုက်ကင်စားလို့လည်း အရသာရှိပါတယ်။ မိုက်ခရိုဝေ့ဗ်မီးဖိုထဲမှာ ထည့်ကင်မယ်ဆို အာလူးကိုရေစင်အောင်ဆေးပြီး အခွံကိုခြောက်အောင်သုတ်ပါ။ တကယ်လို့ အခွံက စိုနေရင် အာလူးကင်မဖြစ်ဘဲ အာလူးပေါင်းဖြစ်သွားပါလိမ့်မယ်။

၃။ အာလူးချောင်းကြော် ပြုလုပ်မယ်ဆို အာလူးကို ရေခဲရေထဲမှာ မိနစ် ၃၀ ကြာ နှစ်ကြိမ်လောက် စိမ်ပေးရပါမယ်။ ပြီးတော့မှ ခြောက်အောင်သုတ်ပြီး ကြော်ရပါတယ်။ ဒီအဆင့်က အရမ်းအရေးပါပါတယ်။ ဒါမှသာ ကြော်ရင် အာလူးတွေညိုမသွားမှာပါ။

french-fries.jpg 

၄။ အာလူးကို စွပ်ပြုတ်မှာထည့်ပြီးတော့လည်း ပြုတ်စားကြပါတယ်။ အာလူးစွပ်ပြုတ်လည်း လုပ်စားကြတယ်လေ။ အဲ့ဒီအခါမှာ အာလူးကို အိုးထဲကိုစောစောထည့်ထားတာမျိုး မလုပ်ပါနဲ့။ စွပ်ပြုတ်ဆိုတာမျိုးက မီးအေးအေးနဲ့ အချိန်ကြာကြာချက်မှအရသာရှိတာလေ။ အာလူးကို စောစောထည့်ထားရင် ပျော့ပြဲသွားနိုင်ပါတယ်။ မီးပေါ်ကချခါနီး တစ်နာရီလောက်အလိုမှ အာလူးတွေကိုထည့်ပါ။ နူးလည်းနူး၊ ပုံစံလည်းမပျက်တော့ဘူး။

Source : Mash

[Zawgyi Version]

 

အာလူးကို ဟင္းအျဖစ္နဲဲ႔ အမ်ိဳးမ်ိဳး ခ်က္ျပဳတ္ျပင္ဆင္ၿပီး စားေလ့႐ွိပါတယ္။ ေၾကာ္စားတာ၊ ခ်က္စားတာအျပင္ အရသာမႈန္႔နဲ႔နယ္ၿပီး ကင္စားရင္လည္း အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ စြပ္ျပဳတ္အေနနဲ႔လည္း လုပ္စားလို႔ရေသးတယ္။ အာလူးေၾကာ္ကေတာ့ အႀကိဳက္ဆံံုးေပါ့။ ကစီဓာတ္လည္းၾကြယ္ဝတဲ့ အာလူးဟာ ထမင္းေလွ်ာ့စားလိုသူေတြအတြက္ အဓိကေရြးခ်ယ္စရာလည္း ျဖစ္ပါတယ္။ အာလူးကို ခ်က္ျပဳတ္ရာမွာ လုပ္ေနမိတဲ့အမွားေတြ ႐ွိပါတယ္။ ဒါေတြကိုသာ ျပင္ဆင္လိုက္မယ္ဆုိ အာလူးရဲ႕အာဟာရဓာတ္ကို အျပည့္အဝ ရရွိမွာျဖစ္ကာ အရသာလည္းပိုကဲလာပါလိမ့္မယ္။

၁။ အာလူးေထာင္း လုပ္စားမယ္ဆုိ ေစးတဲ့အာလူးကိုေရြးပါ။ အာလူးျပဳတ္တဲဲ့အခါ ေရထဲကိုဆားေလးနည္းနည္း ထည့္ျပဳတ္ရင္ ပိုစားေကာင္းပါတယ္။

 

၂။ အလံုးလိုက္ကင္စားလို႔လည္း အရသာရွိပါတယ္။ မိုက္ခ႐ိုေဝ့ဗ္မီးဖုိထဲဲမွာ ထည့္ကင္မယ္ဆို အာလူးကိုေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး အခြံကိုေျခာက္ေအာင္သုတ္ပါ။ တကယ္လို႔ အခြံက စိုေနရင္ အာလူးကင္မျဖစ္ဘဲ အာလူးေပါင္းျဖစ္သြားပါလိမ့္မယ္။

၃။ အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္ ျပဳလုပ္မယ္ဆို အာလူးကို ေရခဲေရထဲမွာ မိနစ္ ၃၀ ၾကာ ႏွစ္ႀကိမ္ေလာက္ စိမ္ေပးရပါမယ္။ ၿပီးေတာ့မွ ေျခာက္ေအာင္သုတ္ၿပီး ေၾကာ္ရပါတယ္။ ဒီအဆင့္က အရမ္းအေရးပါပါတယ္။ ဒါမွသာ ေၾကာ္ရင္ အာလူးေတြညိဳမသြားမွာပါ။

 

၄။ အာလူးကို စြပ္ျပဳတ္မွာထည့္ၿပီးေတာ့လည္း ျပဳတ္စားၾကပါတယ္။ အာလူးစြပ္ျပဳတ္လည္း လုပ္စားၾကတယ္ေလ။ အဲ့ဒီအခါမွာ အာလူးကို အိုးထဲကိုေစာေစာထည့္ထားတာမ်ိဳး မလုပ္ပါနဲ႔။ စြပ္ျပဳတ္ဆုိတာမ်ိဳးက မီးေအးေအးနဲ႔ အခ်ိန္ၾကာၾကာခ်က္မွအရသာရွိတာေလ။ အာလူးကို ေစာေစာထည့္ထားရင္ ေပ်ာ့ၿပဲသြားႏုိင္ပါတယ္။ မီးေပၚကခ်ခါနီး တစ္နာရီေလာက္အလိုမွ အာလူးေတြကိုထည့္ပါ။ ႏူးလည္းႏူး၊ ပံုစံလည္းမပ်က္ေတာ့ဘူး။

Source : Mash


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs