• Food & Recipe
    ဆန်နဲ့ကြက်သား ရောနှောထားတဲ့ အာဟာရပူတင်း
Su Yee Moe
[Unicode Version]

2017-04-25_151408.jpg 

ဈေးသွားလို့ အသားဝယ်မယ်ဆို ကြက်သား၊ ဝက်သား၊ အမဲသားတို့ကိုပဲ ဝယ်ဖြစ်နေလို့ စားရတာ ငြီးငွေ့နေပြီလား။ ဆိတ်သားကျတော့လည်း ညှီနံ့ပျောက်အောင် ကြာကြာဆေးရတယ်၊ ဟင်းခတ်အမွှေးအကြိုင် များများထည့်ရတယ်လေ။ ဒါနဲ့ပဲ ဝယ်ရလွယ်၊ ချက်ရလွယ်တဲ့ ကြက်သားကို မကြာခဏစားဖြစ်နေတော့ စားရတာ ငြီးငွေ့လာပြီ။ ကြက်သားကို ပုံစံအမျိုးမျိုးနဲ့ ချက်ပြုတ်ပြင်ဆင်ဖူးမှာပါ။ ဆန်နဲ့ရောပြီး ပူတင်းလို ဖုတ်စားတာမျိုးရော လုပ်စားဖူးလား? အာဟာရလည်းရှိ၊ အရသာလည်းရှိတာမို့ အချိန်ရရင် လုပ်စားကြည့်ပါ။

make-ahead-chicken-and-rice-bake-2-20603-1492801024-2_dblbig.jpg 

ဆန်နဲ့ကြက်သားအပြင် ဟင်းသီးနှံတွေ ရောနှောကာ ပူတင်းလိုမျိုး ဖုတ်ရတာဆိုတော့ ဆန်နဲ့ကြက်သား ရောနှောထားတဲ့ အာဟာရပူတင်းလို့ပဲ ပြောရအောင်ပါ။ လုပ်စားချင်တယ်ဆိုရင်တော့ ... ထောပတ် လက်ဖက်စားဇွန်း ၁ ဇွန်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ကြက်သွန်နီ၊ မုန်လာဥနီ၊ တရုတ်နံနံကြီး၊ ကြက်ကင်၊ ဆန်၊ ကြက်သားပြုတ်ရည်၊ ကြက်ပြုတ်ရည်အနှစ်၊ ဆား၊ ငြုပ်ကောင်းမှုန့်နဲ့ ပေါင်မုန့်ခြောက်မှုန့်တို့ လိုအပ်ပါတယ်။

 

ဒယ်အိုးကို မီးဖိုပေါ်မှာ အပူပေးပါ။ ပူလာပြီဆိုရင် ထောပတ်ကိုထည့်ရပါမယ်။ ကြက်သွန်ဖြူကို ဓားပြားရိုက်ပြီးထည့်ပါ။ ခပ်သေးသေးတုံးထားတဲ့ ကြက်သွန်နီ၊ မုန်လာဥနီနဲ့ တရုတ်နံနံကြီးတို့ကို ရောထည့်ပြီး အိုးထဲမှာ နွမ်းသွားတဲ့အထိ ထားပေးရပါမယ်။ မုန်လာဥနီနဲ့ တရုတ်နံနံကြီးက နွမ်းလာပြီဆို အိုးကို မီးဖိုပေါ်ကချပါ။ ပူတင်းဖုတ်မယ့် ဗန်းထဲကို ပြောင်းထည့်လိုက်ပါဦး။ ကြက်ကင်ကို အသားတွေချည်း နွှင်ထားပါ။ ပူတင်းဗန်းထဲကို ကြက်သား၊ ရေဆေးသန့်စင်ထားတဲ့ဆန်၊ ကြက်သားပြုတ်ရည်၊ ကြက်ပြုတ်ရည်အနှစ်၊ ဆား၊ ငြုပ်ကောင်းမှုန့်တို့ပါ ထပ်ထည့်ပြီး သမသွားအောင် မွှေပေးကာ အပူချိန် ၂၂၀ ဒီဂရီဆဲလ်စီးယပ်စ်နဲ့ မီးဖိုထဲမှာ မိနစ် ၃၀ ကြာ ဖုတ်ပေးရမှာ ဖြစ်ပါတယ်။ ဗန်းကို အုပ်ပြီးတော့ ဖုတ်ပါ။ ဒါမှ အနံ့ပိုမွှေးပြီး အရသာပေါ်လွင်ပါတယ်။ မိနစ် ၃၀ ပြည့်ရင် ပေါင်မုန့်ခြောက်မှုန့်ဖြူးကာ နောက်ထပ် ၂၀ မိနစ်လောက် ထပ်ဖုတ်လို့လည်း ရပါသေးတယ်။ ဒါကတော့ ကိုယ့်စိတ်ကြိုက်ပါပဲ။ အာဟာရလည်းရှိ အနံ့အရသာလည်းကောင်းတဲ့ ဆန်နဲ့ကြက်သား ရောနှောထားတဲ့ အာဟာရပူတင်းကို အချိန်ရရင်တော့ လုပ်စားကြည့်စေပါတယ်။

Source : Tasty

[Zawgyi Version]

 

ေစ်းသြားလို႔ အသားဝယ္မယ္ဆို ၾကက္သား၊ ဝက္သား၊ အမဲသားတုိ႔ကုိပဲ ဝယ္ျဖစ္ေနလို႔ စားရတာ ၿငီးေငြ႔ေနၿပီလား။ ဆိတ္သားက်ေတာ့လည္း ညႇီနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္ ၾကာၾကာေဆးရတယ္၊ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ မ်ားမ်ားထည့္ရတယ္ေလ။ ဒါနဲ႔ပဲ ဝယ္ရလြယ္၊ ခ်က္ရလြယ္တဲ့ ၾကက္သားကို မၾကာခဏစားျဖစ္ေနေတာ့ စားရတာ ၿငီးေငြ႔လာၿပီ။ ၾကက္သားကို ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္ျပင္ဆင္ဖူးမွာပါ။ ဆန္နဲ႔ေရာၿပီး ပူတင္းလို ဖုတ္စားတာမ်ိဳးေရာ လုပ္စားဖူးလား? အာဟာရလည္း႐ွိ၊ အရသာလည္း႐ွိတာမို႔ အခ်ိန္ရရင္ လုပ္စားၾကည့္ပါ။

 

ဆန္နဲ႔ၾကက္သားအျပင္ ဟင္းသီးႏွံေတြ ေရာေႏွာကာ ပူတင္းလိုမ်ိဳး ဖုတ္ရတာဆုိေတာ့ ဆန္နဲ႔ၾကက္သား ေရာေႏွာထားတဲ့ အာဟာရပူတင္းလို႔ပဲ ေျပာရေအာင္ပါ။ လုပ္စားခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ ... ေထာပတ္ လက္ဖက္စားဇြန္း ၁ ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ မုန္လာဥနီ၊ တ႐ုတ္နံနံႀကီး၊ ၾကက္ကင္၊ ဆန္၊ ၾကက္သားျပဳတ္ရည္၊ ၾကက္ျပဳတ္ရည္အႏွစ္၊ ဆား၊ ျငဳပ္ေကာင္းမႈန္႔နဲ႔ ေပါင္မုန္႔ေျခာက္မႈန္႔တုိ႔ လိုအပ္ပါတယ္။

 

ဒယ္အိုးကို မီးဖုိေပၚမွာ အပူေပးပါ။ ပူလာၿပီဆုိရင္ ေထာပတ္ကိုထည့္ရပါမယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓားျပား႐ိုက္ၿပီးထည့္ပါ။ ခပ္ေသးေသးတံုးထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီ၊ မုန္လာဥနီနဲ႔ တ႐ုတ္နံနံႀကီးတုိ႔ကို ေရာထည့္ၿပီး အိုးထဲမွာ ႏြမ္းသြားတဲ့အထိ ထားေပးရပါမယ္။ မုန္လာဥနီနဲ႔ တ႐ုတ္နံနံႀကီးက ႏြမ္းလာၿပီဆုိ အိုးကို မီးဖုိေပၚကခ်ပါ။ ပူတင္းဖုတ္မယ့္ ဗန္းထဲကို ေျပာင္းထည့္လိုက္ပါဦး။ ၾကက္ကင္ကို အသားေတြခ်ည္း ႏႊင္ထားပါ။ ပူတင္းဗန္းထဲကို ၾကက္သား၊ ေရေဆးသန္႔စင္ထားတဲဲ့ဆန္၊ ၾကက္သားျပဳတ္ရည္၊ ၾကက္ျပဳတ္ရည္အႏွစ္၊ ဆား၊ ျငဳပ္ေကာင္းမႈန္႔တုိ႔ပါ ထပ္ထည့္ၿပီး သမသြားေအာင္ ေမႊေပးကာ အပူခ်ိန္ ၂၂၀ ဒီဂရီဆဲလ္စီးယပ္စ္နဲ႔ မီးဖိုထဲမွာ မိနစ္ ၃၀ ၾကာ ဖုတ္ေပးရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ ဗန္းကို အုပ္ၿပီးေတာ့ ဖုတ္ပါ။ ဒါမွ အနံ႔ပိုေမႊးၿပီး အရသာေပၚလြင္ပါတယ္။ မိနစ္ ၃၀ ျပည့္ရင္ ေပါင္မုန္႔ေျခာက္မႈန္႔ျဖဴးကာ ေနာက္ထပ္ ၂၀ မိနစ္ေလာက္ ထပ္ဖုတ္လို႔လည္း ရပါေသးတယ္။ ဒါကေတာ့ ကိုယ့္စိတ္ႀကိဳက္ပါပဲ။ အာဟာရလည္း႐ွိ အနံ႔အရသာလည္းေကာင္းတဲ့ ဆန္နဲ႔ၾကက္သား ေရာေႏွာထားတဲ့ အာဟာရပူတင္းကို အခ်ိန္ရရင္ေတာ့ လုပ္စားၾကည့္ေစပါတယ္။

Source : Tasty


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs