• Food & Recipe
    ညစာစားပွဲမှာ ကော့တေးနဲ့ ဧည့်ခံမယ်ဆို မှတ်ထားရမယ့်အရာ (၅) ခု
Su Yee Moe
[Unicode Version]

09-s-d-postceremonycocktails1064-jpg-1493062926.jpg 

ညနေခင်းပြုလုပ်တဲ့ ဧည့်ခံပွဲ အခမ်းအနားတွေမှာ အဖျော်ယမကာတွေနဲ့ ဧည့်ခံကြလေ့ရှိပါတယ်။ အထူးသဖြင့် ဝိုင်၊ ရှန်ပိန်၊ ကော့တေးတို့နဲ့ ဧည့်ခံလေ့ရှိကြပြီး မင်္ဂလာ ညစာစားပွဲမှာ ကော့တေး (cocktail) နဲ့ ဧည့်ခံမယ်ဆိုရင်တော့ ဒါလေးတွေ သိထားဖို့ လိုပါတယ်။

၁။ အထိမ်းအမှတ်ကိုရွေး

နှစ်ယောက်လုံး နှစ်သက်တဲ့ ကော့တေးမျိုးကို ရွေးသင့်ပါတယ်။ ဒါမှမဟုတ် နှစ်ယောက်အတူ ပထမဆုံး သောက်ဖူးကြတဲ့ ကော့တေးမျိုးကို ရွေးတာက အမှတ်တရ ဖြစ်စေတယ်လေ။

၂။ ထိန်ချန်မထားနဲ့

များသောအားဖြင့် ကိုယ့်ရဲ့ဖျော်စပ်နည်းကို လူတွေကို ထုတ်ပြောဖို့ ဝန်လေးကြပါတယ်။ ဧည့်ခံပွဲကိုလာတဲ့ ဧည့်သည်တွေက ဘာတွေနဲ့ဖျော်ထားသလဲလို့ မေးတဲ့အခါ ပွင့်ပွင့်လင်းလင်း ပြောပြပါ။ မသောက်ချင်သူတွေအနေနဲ့လည်း အယ်လ်ကိုဟောပါတာကို ရှောင်လို့ရတာပေါ့။

 

၃။ သာမာန်ဖျော်ရည်လိုပဲပြုလုပ်ပါ

ကော့တေးနဲ့လည်း ဧည့်ခံချင်တယ် ငွေကုန်ကြေးကျလည်း မများချင်ဘူးဆိုရင် ပါဝင်ပစ္စည်းနည်းနည်းနဲ့ ဖျော်စပ်ရတဲ့ ကော့တေးတွေ ရှိပါတယ်။ အအေးလို (mocktail) လိုမျိုးလည်း စပ်လို့ရပါတယ်။ ဈေးကြီးတဲ့ ရှန်ပိန်တွေ ပုလင်းတွေထည့်မှ ကော့တေးဖြစ်တာ မဟုတ်ပါဘူး။

၄။ နေရာကိုချိန်ဆပါ

ကိုယ့်ရဲ့ဧည့်ခံပွဲက ဘယ်နေရာမှာ လုပ်မှာလဲ? ကမ်းခြေမှာလား၊ ခမ်းမမှာလား၊ ဟိုတယ်မှာလား? နေရာနဲ့ လိုက်ဖက်တဲ့ ကော့တေးကို ရွေးချယ်ပါ။

2017-04-27_011029.jpg 

၅။ အလှဆင်မှု

ရိုးရှင်းတဲ့ အလှဆင်မှုလေးတွေက ကော့တေးခွက်လေးတွေကို ပိုပြီး ခမ်းနားစေပါတယ်။ ဥပမာအားဖြင့် လိမ္မော်ဖတ်လေးတွေ ချယ်ရီသီးလေးတွေနဲ့ ဝါးစားလို့ရတဲ့ ပန်းပွင့်ချပ်တွေက ပိုပြီးထည်ဝါတဲ့အသွင် ပေါ်လွင်စေပါတယ်။

Source & Photo : Cosmo

[Zawgyi Version]

 

ညေနခင္းျပဳလုပ္တဲ့ ဧည့္ခံပြဲ အခမ္းအနားေတြမွာ အေဖ်ာ္ယမကာေတြနဲ႔ ဧည့္ခံၾကေလ့႐ွိပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ဝိုင္၊ ႐ွန္ပိန္၊ ေကာ့ေတးတို႔နဲ႔ ဧည့္ခံေလ့႐ွိၾကၿပီး မဂၤလာ ညစာစားပြဲမွာ ေကာ့ေတး (cocktail) နဲ႔ ဧည့္ခံမယ္ဆုိရင္ေတာ့ ဒါေလးေတြ သိထားဖုိ႔ လိုပါတယ္။

၁။ အထိမ္းအမွတ္ကိုေရြး

ႏွစ္ေယာက္လံုး ႏွစ္သက္တဲ့ ေကာ့ေတးမ်ိဳးကို ေရြးသင့္ပါတယ္။ ဒါမွမဟုတ္ ႏွစ္ေယာက္အတူ ပထမဆံုး ေသာက္ဖူးၾကတဲ့ ေကာ့ေတးမ်ိဳးကို ေရြးတာက အမွတ္တရ ျဖစ္ေစတယ္ေလ။

၂။ ထိန္္ခ်န္မထားနဲ႔

မ်ားေသာအားျဖင့္ ကိုယ့္ရဲ႕ေဖ်ာ္စပ္နည္းကို လူေတြကို ထုတ္ေျပာဖုိ႔ ဝန္ေလးၾကပါတယ္။ ဧည့္ခံပြဲကိုလာတဲ့ ဧည့္သည္ေတြက ဘာေတြနဲ႔ေဖ်ာ္ထားသလဲလို႔ ေမးတဲ့အခါ ပြင့္ပြင့္လင္းလင္း ေျပာျပပါ။ မေသာက္ခ်င္သူေတြအေနနဲ႔လည္း အယ္လ္ကိုေဟာပါတာကို ေ႐ွာင္လို႔ရတာေပါ့။

 

၃။ သာမာန္ေဖ်ာ္ရည္လိုပဲျပဳလုပ္ပါ

ေကာ့ေတးနဲ႔လည္း ဧည့္ခံခ်င္တယ္ ေငြကုန္ေၾကးက်လည္း မမ်ားခ်င္ဘူးဆုိရင္ ပါဝင္ပစၥည္းနည္းနည္းနဲ႔ ေဖ်ာ္စပ္ရတဲ့ ေကာ့ေတးေတြ ရွိပါတယ္။ အေအးလို (mocktail) လိုမ်ိဳးလည္း စပ္လို႔ရပါတယ္။ ေစ်းႀကီးတဲ့ ရွန္ပိန္ေတြ ပုလင္းေတြထည့္မွ ေကာ့ေတးျဖစ္တာ မဟုတ္ပါဘူး။

၄။ ေနရာကိုခ်ိန္ဆပါ

ကိုယ့္ရဲ႕ဧည့္ခံပြဲက ဘယ္ေနရာမွာ လုပ္မွာလဲ? ကမ္းေျခမွာလား၊ ခမ္းမမွာလား၊ ဟိုတယ္မွာလား? ေနရာနဲ႔ လိုက္ဖက္တဲ့ ေကာ့ေတးကို ေရြးခ်ယ္ပါ။

 

၅။ အလွဆင္မႈ

႐ိုး႐ွင္းတဲ့ အလွဆင္မႈေလးေတြက ေကာ့ေတးခြက္ေလးေတြကို ပိုၿပီး ခမ္းနားေစပါတယ္။ ဥပမာအားျဖင့္ လိေမၼာ္ဖတ္ေလးေတြ ခ်ယ္ရီသီးေလးေတြနဲ႔ ဝါးစားလို႔ရတဲ့ ပန္းပြင့္ခ်ပ္ေတြက ပိုၿပီးထည္ဝါတဲ့အသြင္ ေပၚလြင္ေစပါတယ္။

Source & Photo : Cosmo


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs