အနံ့မွှေးမွှေး ချိုချိုချဉ်ချဉ်လေးနဲ့ ခံတွင်းရှင်းသွားမယ်။
Su Yee Moe

ချိုချိုချဉ်ချဉ်အရသာနဲ့ သံပရာရည်အေးအေးလေးများ သောက်လိုက်ရရင် ခေါင်းလဲကြည်သွားတယ်၊ အမောလည်းပြေသွားတယ်။ သံပရာရည်ကို ဒီအတိုင်းရိုးရိုးဖျော်နေတာက နည်းနည်းတော့ ပျင်းစရာကောင်းတာပေါ့။ အရသာတစ်မျိုးတည်းသောက်နေရတာဆိုရင် ကြာတော့ မသောက်ချင်တော့ဘူး။ အနံ့အရသာလေး ပြောင်းသွားအောင် နည်းနည်းလောက် ထွင်ကြည့်မလား? သလဲသီးလေးနဲ့ရောဖျော်မယ်လေ။

IMG_4117.jpg 

သလဲသီးသံပရာရည်ကို ဖျော်စပ်ဖို့အတွက် လိုအပ်တာတွေက သလဲသီး၊ သံပရာသီး၊ သကြားရည်၊ ရေ (ဆိုဒါ) တို့ပါပဲ။ အချိုပမာဏက ကိုယ့်စိတ်ကြိုက်သာထည့်ပါ။ သံပရာသီးနဲ့ သလဲသီးကို အရည်ညှစ်ယူထားပါ။ Blender ထဲမှာ ထည့်ကြိတ်လို့လည်းရတယ်။

IMG_4128.jpg 

သံပရာရည်နဲ့ သလဲသီးရည်ကို လေးချိုးတစ်ချိုး ရောစပ်ရပါမယ်။ သလဲသီးများလွန်းရင် သံပရာရည်အရသာပျက်နိုင်လို့ သံပရာရည် ၄ ဆ၊ သလဲသီးရည် ၁ ဆ ဆိုရင် အသင့်တော်ဆုံးပေါ့။ သံပရာရည်၊ သလဲသီးရည်၊ သကြားရည်တို့ကို ခွက်ထဲထည့်ပြီး shake လုပ်လိုက်ပါ။ နောက်တော့မှ ရေ သို့မဟုတ် ဆိုဒါကိုထည့်ပြီး ရေခဲလေးထည့်လိုက်ရင် မိုက်သွားပြီ။ ဆိုဒါနဲ့ဆိုရင် ပိုကောင်းလို့ ရေအစား ဆိုဒါကိုစမ်းသုံးကြည့်ပါလား။ ပါးစပ်ထဲမှာ ရှတတနဲ့ ချဉ်တဲ့အရသာလေးက ခံတွင်းရှင်းပြီး အာရုံတွေကို လန်းသွားစေလိမ့်မယ်။ အလှဆင်ဖို့အတွက် သလဲသီးစေ့လေးတွေ၊ စမုန်ဖြူပင်လေးတွေက သင့်တော်ပါတယ်။ အနံ့ပိုမွှေးသွားတာပေါ့။

Source : Drizzleanddip


က္က