နောက်ဆို ခေါင်းမစားရတော့ဘူး။
Su Yee Moe

အိမ်ရှင်မတွေရော တစ်ကိုယ်တည်းချက်ပြုတ်စားသူတွေရော အသုံးဝင်စေမယ့် လျှို့ဝှက်ချက်လေးတွေကို ပြောမလို့ပါ။ မီးဖိုချောင်ထဲမှာ ကုန်ရတဲ့အချိန်၊ စိုက်ထုတ်ရတဲ့ခွန်အား နည်းသွားစေမယ့် နည်းလေးတွေ ဖြစ်ပါတယ်။

dsc02689.jpg 

၁။ သလဲသီးကို အစေ့ထုတ်ချင်ရင် အရင်ဆုံး ထက်ခြမ်းခြမ်းပါ။ အခွံမနွှာခင်မှာ အခွံအပြင်ကနေ သစ်သားဇွန်းလေးနဲ့ ခေါက်ပေးရင် အစေ့တွေ အလွယ်တကူ ထုတ်လို့ရသွားတယ်။

14945460-advocado-poached-eggs-bearnaise-33-1000-1498663184-650-244cc39e34-1499197266.jpg 

၂။ ကြက်ဥ/ဘဲဥတွေ ကွဲသွားပြီဆို လွှင့်မပစ်လိုက်နဲ့။ ပလတ်စတစ်အိတ်ထဲထည့်၊ အိတ်ကိုလုံအောင်ချည်ပြီးရင် ရေနွေးထဲမှာ ၃ မိနစ်လောက် ပြုတ်ရုံနဲ့ ကြက်ဥပြုတ်ကောင်းကောင်း စားလို့ရပြီ။

14945260-lemon-bed-1495788639-650-e444754bf9-1499197266.jpg 

၃။ ငါးကင် ကင်တဲ့အခါ သံဇကာပြားမှာ ကပ်မနေချင်ရင် ငါးအောက်မှာ သံပရိုသီးလေးတွေ အကွင်းလိုက်လှီးပြီးခံထားလိုက်ပါ။

14945160-When-the-jar-wont-open-1024x931-1495698962-650-c9e5b9e39c-1499197266.jpg 

၄။ ဘူးတွေ ပုလင်းဖုံးတွေ အရမ်းကြပ်နေလို့ ဖွင့်ရခက်ရင် သားရေကွင်းနဲ့ ရာဘာလက်အိတ်ကိုသုံး။ ပုလင်းဖုံးကို သားရေကွင်းနဲ့ ကြပ်နေအောင်စည်းပြီး လက်အိတ်စွပ်ပြီးဖွင့်ကြည့်။ ဖွင့်ရမခက်တော့ဘူး။

14944960-9-wine-hacks-every-professional-lush-should-know-25-1498664414-650-69b11a1f19-1499197266.jpg 

၅။ ဝိုင်ပုလင်းကို အမြန်အေးချင်ရင် ရေစိုဝတ်နဲ့ ပုလင်းကိုပတ်ပြီး ရေခဲသေတ္တာထဲမှာ ၁၅ မိနစ်လောက် ထားလိုက်တာ အမြန်ဆုံးနည်းပဲ။ ရေခဲပုံးထဲထည့်တာထက် ပိုမြန်တယ်။

Source : Bright Side


က္က