အနံ့အရသာနဲ့ပြည့်စုံပြီး ခံတွင်းရှင်းသွားမယ်။
Su Yee Moe

မိသားစု၊ အပေါင်းအသင်းတွေ ဝိုင်းဖွဲ့စားသောက်ကြတဲ့အခါ အကင်လေးတွေ လုပ်စားရတာလည်း ပျော်စရာပဲ။ ကိုယ့်ဘာသာ တစ်ယောက်တည်း လုပ်စားပြီး တီဗီရှေ့မှာ အကင်လေးစားလိုက်၊ ဇာတ်ကားကြည့်လိုက်ဆိုလည်း ဇိမ်ပဲ။ ခက်ခဲတဲ့အကင်တွေကို မလုပ်ချင်ဘူးဆိုရင် လွယ်လွယ်နဲ့အကျက်မြန်တဲ့ ပုစွန်နဲ့နာနတ်သီးကင် လုပ်စားကြည့်ပါလား။ အရသာလည်းရှိ ခံတွင်းလည်းမြိန်ပါတယ်။

shrimp.jpg 

တံစို့ထိုးကင်မှာဆိုတော့ သစ်သားတုတ်ချောင်းလေးတွေလည်း လိုတာပေါ့။ တုတ်ချောင်းတွေကို ရေစိမ်ထားလိုက်ပါ။ ပြီးရင်တော့ တခြားလိုအပ်တဲ့ပစ္စည်းတွေ ပြင်ဆင်ကြတာပေါ့။ နာနတ်သီးတစ်စိတ်၊ ကြက်သွန်ဖြူ ၄ မွှာ၊ ငရုပ်သီးဆော့စ် - ထမင်းစားဇွန်းတစ်ဇွန်းတို့ကို ရေနဲ့ရောပြီး Blender ထဲမှာ ထည့်ကြိတ်လိုက်ပါ။

Capture.JPG 

ရလာတဲ့အနှစ်ကို ဒယ်အိုးထဲထည့်ပြီး အပူပေးရပါမယ်။ ပြီးရင် ရှာလကာရည် - လက်ဖက်စားဇွန်း ၂ ဇွန်း၊ ဆား အနည်းငယ်၊ အုန်းသီးခရင်မ်၊ သံပရာသီးတစ်လုံးစာအရည်၊ ကြိတ်ထားတဲ့သံပရာခွံ၊ ပြောင်းကော်မှုန့် ရေဖျော် ထမင်းစားဇွန်း ၃ ဇွန်းတို့ကို အိုးထဲဖြည့်လိုက်ပါ။ အရည်ပျစ်ပြီး အနံ့က မွှေးပျံ့လာပြီဆို မီးဖိုပေါ်ကချလို့ရပါပြီ။

 

သစ်သားတုတ်လေးမှာ နာနတ်သီးနဲ့ပုစွန်ကို တံစို့ထိုးပြီး စောနကလုပ်ထားတဲ့ ဆော့စ်လေးနဲ့သုတ်ကာ မီးပေါ်မှာကင်ရမှာဖြစ်ပါတယ်။ အနံ့အရသာနဲ့ပြည့်စုံပြီး ခံတွင်းရှင်းသွားမယ့် နာနတ်သီး၊ ပုစွန် တံစို့ထိုးကင် ဖြစ်ပါတယ်။

Source : Tasty


က္က