ခရမ်းလွန်ရောင်ခြည်တွေ အရေပြားကိုမသက်ရောက်အောင်လည်း ကာကွယ်ပေးပါသတဲ့။
Su Yee Moe

လိုင်ချီးသီးဟာ ကမ္ဘာ့နေရာအနှံ့အပြားမှာ စိုက်ပျိုးစားသုံးကြတဲ့ သစ်သီးတစ်မျိုးဖြစ်ပြီး အနံ့အရသာကြောင့် လူကြိုက်များပါတယ်။ လိုင်ချီးသီးရဲ့အနံ့က ပန်းရနံ့လိုလိုလေးမွှေးပြီး အရသာချိုတော့ ကလေးရောလူကြီးပါကြိုက်ကြတယ်လေ။ ကျန်းမာရေးအတွက်လည်း ကောင်းကျိုးပေးတဲ့သစ်သီးဖြစ်ပါတယ်။

1200px-Litchi_chinensis_fruits.JPG 

ဗီတာမင်နဲ့သတ္တုဓာတ်တွေ ကြွယ်ဝစွာပါဝင်ပါတယ်။ ဗီတာမင် A,C,E တို့ကြောင့် အမြင်အာရုံကောင်းမွန်စေပြီး ခန္ဓာကိုယ်က အဆိပ်အတောက်ဖြစ်စေတဲ့အရာတွေကို ဖယ်ရှားပေးပါတယ်။ ကိုယ်ခံစွမ်းအားကောင်းစေပြီး အသားအရေကိုစိုပြေစေတယ်လေ။ ဗီတာမင် K လည်း ပါဝင်တော့ အနာကျက်မြန်စေတယ်။ သတ္တုဓာတ်အနေနဲ့ဆိုရင်တော့ ကော့ပါး (copper)၊ ကယ်လ်ဆီယံ၊ သံဓာတ်၊ မဂ္ဂနီစီယံ၊ မဂ္ဂနိစ်၊ ဖော့စ်ဖောရပ်စ်၊ ဆယ်လီနီယံနဲ့ဇင့်ဓာတ်တို့ ပါဝင်တယ်။ နှလုံးကြွက်သားတွေကို ကျန်းမာစေတယ်။

Whats-the-Difference-Between-Rambutan-and-Lychee-by-Green-Blender2.jpg 

ဝိတ်ချချင်ရင်လည်း လိုင်ချီးသီးများများစားပေးသင့်တယ်။ Oligonol ပါဝင်တာကြောင့် ခန္ဓာကိုယ်တွင်းက သွေးတွေ ကိုယ်အင်္ဂါအစိတ်အပိုင်းတွေကို စီးဆင်းမှုကောင်းစေတယ်။ ဒါ့အပြင် oligonol ဟာ ခရမ်းလွန်ရောင်ခြည်တွေ အရေပြားကိုမသက်ရောက်အောင်လည်း ကာကွယ်ပေးပါသတဲ့။ နွေရာသီလို ပူပြင်းတဲ့အချိန်မှာ လိုင်ချီးသီးလေးများများစားသင့်တယ်နော်။

 

Source : Health Digezt


ဆက်စပ်အကြောင်းအရာများ


က္က