• Food & Recipe
    မိုးအေးအေးလေးနဲ့ ထိုင်းကြက်သား ရာမင်ခေါက်ဆွဲလေးလုပ်စားကြမယ်
Thiha Htun
[Unicode Version]

ထိုင်းအစားအစာနှစ်သက်တဲ့သူတွေရှိလား။ ကျွန်တော်တို့နိုင်ငံနဲ့အိမ်နီးချင်းနိုင်ငံတစ်ခုဖြစ်တဲ့ ထိုင်းရိုးရာအစားအသောက်တွေကို ကျွန်တော်တို့မြန်မာလူမျိုးတွေ နှစ်သက်စွာ စားသုံးကြပါတယ်။ ဥပမာ... သင်္ဘောသီးထောင်းတို့၊ ကွေ့တီယိုတို့၊ တုန်ယမ်းဟင်းချို တို့ပေါ့။ ပူစပ်ပူလောင်အရသာရောယှက်နေတဲ့ ထိုင်းရိုးရာအစားအစာတွေဟာ မိုးအေးအေးနဲ့လည်း အလွန်လိုက်ဖက်ပါတယ်။ ဒီနေ့မှာတော့ ထိုင်းရိုးရာ ကြက်သား ရာမင်ခေါက်ဆွဲလေးကို ဘယ်လိုချက်ပြုတ်ရမလဲဆိုတာ ဖော်ပြပေးလိုက်ပါတယ်နော်။

thai_chicken_ramen4..jpg 

ပြုလုပ်နည်း

thai_chicken_ramen..jpg 

ပါဝင်တဲ့ပစ္စည်းတွေကတေ့ ဟင်းသီးဟင်းရွက်ဆီ (၁) ဇွန်း၊ ငရုပ်ပွသီး (၁)လံုံး ( တစ်လက်မအရွယ်အစိတ်လေးတွေဖြစ်အောင် လှီးပြီးသား)၊ မုန်လာဥနီ (စိတ်ပိုင်းပြီး) (၁) ခွက်၊ ကြက်သွန်မြိတ် (၄) ပင်၊ ထိုင်း အစိမ်းရောင်ဟင်းနှစ် (၁) ထုပ်၊ ရေ (၄) ခွက်၊ အုန်းနို့ (၁၄) အောင်စ၊ ငံပြာရည် (၁) ဇွန်း၊ Nissin RAOH Umami Tonkotsu Flavor တံဆိပ် (သို့) မိမိနှစ်သက်ရာ ရာမင်ခေါက်ဆွဲ ခြောက်ထုပ် (၂) ထုပ်၊ ပြုတ်ပြီးသား ကြက်ရင်အုံသား (၁၀) အောင်စ၊ သံပုရာရည် (၁) ဇွန်း၊ ပါးပါးလှီးထားတဲ့ နံနံပင် (၁) ပန်းကန်၊ မြေပဲထောင်းနဲ့ နှမ်းစေ့အနည်းငယ် တို့ပဲဖြစ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်ပုံအဆင့်ဆင့်ကတော့ အရင်ဆုံး အပူချိန် (medium-high) လောက်နဲ့ မီးဖိုတစ်လုံးပေါ်မှာ ဒယ်အိုးတစ်လုံးတင်ပြီး ဆီပူသတ်လိုက်ပါ။ ပြီးရင် ငရုပ်ပွသီး၊ မုန်လာဥနီနဲ့ ကြက်သွန်မြိတ် (၃) ပင်တို့ကို လှီးဖြတ်ပြီး ဒယ်အိုးထဲထည့်လိုက်ပါ။ တစ်မိနစ်လောက်ဆီပူထိုးပြီးရင် ထိုင်းအစိမ်းရောက်ဟင်းအနှစ် (Thai Green Curry paste) ကို ထည့်ပြီး နောက်ထပ် တစ်မိနစ်လောက် ဆီသတ်လိုက်ပါ။ ပြီးရင် ရေ၊ အုန်းနို့၊ ငံပြာရည်တို့ကိုပါ ထပ်မံရောထည့်ပြီး ဆူပွက်လာသည်အထိ ချက်ပြုတ်လိုက်ပါ။

1464831981856.jpg 

ပြီးရင်တော့ ရာမင်ခေါက်ဆွဲကို ထည့်လို့ရပါပြီ။ ခေါက်ဆွဲကို ဒယ်အိုးထဲထည့်ပြီးရင် အိုးကိုအဖုံးပိတ်ပြီး (၄) မိနစ်လောက်ကြာအောင် ချက်ပြုတ်လိုက်ပါ။ အဲဒီလိုချက်ပြုတ်နေချိန်မှာ ရာမင်ခေါက်ဆွဲခြောက်ထုပ်ထဲက အရသာမှုန့်တွေကို ပန်းကန်တစ်လုံးထဲ ထည့်ထားလိုက်ပါ။ စွပ်ပြုတ်အိုးထဲက စွပ်ပြုတ်ရည်ကို တစ်ဇွန်းလောက်ခပ်ပြီး အရသာမှုန့်ပန်းကန်ထဲ ထည့်မွှေထားပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် အရသာမှုန့်အရည်ကို အိုးထဲပြန်ထည့်ပေးလိုက်ပါ။

(၄) မိနစ်ပြည့်ပြီဆိုရင် ကြက်သားပြုတ်ကို အမျှင်လေးတွေဖြစ်အောင် လုပ်ထားတာရယ်၊ သံပုရာရည်ရယ်၊ နံနံပင်ရယ်ကို အိုးအပေါ်ကနေအုပ်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင်တော့ ပန်းကန် (၄) လုံးယူပြီး ပန်းကန်တွေထဲမှာ နံနံပင်၊ ကြက်သွန်မြိတ်၊ မြေပဲထောင်း၊ နှမ်းစေ့တို့ထည့်ထားလိုက်ပါ။ ပြီးမှ ခေါက်ဆွဲအိုးထဲကခေါက်ဆွဲတွေကို ပန်းကန်လုံးတွေထဲကို အညီအမျှခွဲထည့်ပြီး ပြင်ဆင်လိုက်ပါ။ ဒါဆိုရင်တော့ မိသားစုဝင် (၄) ယောက်စာ ဝဝလင်လင်စားသုံးနိုင်တဲ့ ထိုင်းကြက်သား ရာမင်ခေါက်ဆွဲလေးကို ရရှိပါပြီ။

Source: cookingclassy

[Zawgyi Version]

ထိုင္းအစားအစာႏွစ္သက္တဲ႔သူေတြရွိလား။ ကြ်န္ေတာ္တို႔ႏုိင္ငံနဲ႔အိမ္နီးခ်င္းႏိုင္ငံတစ္ခုျဖစ္တဲ႔ ထိုင္းရိုးရာအစားအေသာက္ေတြကို ကြ်န္ေတာ္တို႔ျမန္မာလူမ်ိဳးေတြ ႏွစ္သက္စြာ စားသံုးၾကပါတယ္။ ဥပမာ... သေဘၤာသီးေထာင္းတို႔၊ ေကြ႕တီယိုတို႔၊ တုန္ယမ္းဟင္းခ်ိဳ တို႔ေပါ႔။ ပူစပ္ပူေလာင္အရသာေရာယွက္ေနတဲ႔ ထုိင္းရိုးရာအစားအစာေတြဟာ မိုးေအးေအးနဲ႔လည္း အလြန္လိုက္ဖက္ပါတယ္။ ဒီေန႕မွာေတာ႔ ထိုင္းရိုးရာ ၾကက္သား ရာမင္ေခါက္ဆြဲေလးကို ဘယ္လိုခ်က္ျပဳတ္ရမလဲဆိုတာ ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

ျပဳလုပ္နည္း

thai_chicken_ramen..jpg 

ပါဝင္တဲ႔ပစၥည္းေတြကေတ႔ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ (၁) ဇြန္း၊ ငရုပ္ပြသီး (၁)လံံုး ( တစ္လက္မအရြယ္အစိတ္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးၿပီးသား)၊ မုန္လာဥနီ (စိတ္ပိုင္းၿပီး) (၁) ခြက္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (၄) ပင္၊ ထိုင္း အစိမ္းေရာင္ဟင္းႏွစ္ (၁) ထုပ္၊ ေရ (၄) ခြက္၊ အုန္းႏို႔ (၁၄) ေအာင္စ၊ ငံျပာရည္ (၁) ဇြန္း၊ Nissin RAOH Umami Tonkotsu Flavor တံဆိပ္ (သို႕) မိမိႏွစ္သက္ရာ ရာမင္ေခါက္ဆြဲ ေျခာက္ထုပ္ (၂) ထုပ္၊ ျပဳတ္ၿပီးသား ၾကက္ရင္အုံသား (၁၀) ေအာင္စ၊ သံပုရာရည္ (၁) ဇြန္း၊ ပါးပါးလွီးထားတဲ႔ နံနံပင္ (၁) ပန္းကန္၊ ေျမပဲေထာင္းနဲ႔ ႏွမ္းေစ႔အနည္းငယ္ တို႔ပဲျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္ပံုအဆင္႔ဆင္႔ကေတာ႔ အရင္ဆံုး အပူခ်ိန္ (medium-high) ေလာက္နဲ႔ မီးဖိုတစ္လံုးေပၚမွာ ဒယ္အိုးတစ္လံုးတင္ၿပီး ဆီပူသတ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ငရုပ္ပြသီး၊ မုန္လာဥနီနဲ႔ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (၃) ပင္တို႔ကို လွီးျဖတ္ၿပီး ဒယ္အိုးထဲထည္႔လိုက္ပါ။ တစ္မိနစ္ေလာက္ဆီပူထုိးၿပီးရင္ ထိုင္းအစိမ္းေရာက္ဟင္းအႏွစ္ (Thai Green Curry paste) ကို ထည္႔ၿပီး ေနာက္ထပ္ တစ္မိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေရ၊ အုန္းႏို႔၊ ငံျပာရည္တို႔ကိုပါ ထပ္မံေရာထည္႔ၿပီး ဆူပြက္လာသည္အထိ ခ်က္ျပဳတ္လုိက္ပါ။

ၿပီးရင္ေတာ႔ ရာမင္ေခါက္ဆြဲကို ထည္႔လို႔ရပါၿပီ။ ေခါက္ဆြဲကို ဒယ္အိုးထဲထည္႔ၿပီးရင္ အိုးကိုအဖံုးပိတ္ၿပီး (၄) မိနစ္ေလာက္ၾကာေအာင္ ခ်က္ျပဳတ္လိုက္ပါ။ အဲဒီလိုခ်က္ျပဳတ္ေနခ်ိန္မွာ ရာမင္ေခါက္ဆြဲေျခာက္ထုပ္ထဲက အရသာမႈန္႔ေတြကို ပန္းကန္တစ္လံုးထဲ ထည္႔ထားလိုက္ပါ။ စြပ္ျပဳတ္အိုးထဲက စြပ္ျပဳတ္ရည္ကို တစ္ဇြန္းေလာက္ခပ္ၿပီး အရသာမႈန္႔ပန္းကန္ထဲ ထည္႔ေမႊထားေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အရသာမႈန္႔အရည္ကို အိုးထဲျပန္ထည္႔ေပးလိုက္ပါ။

(၄) မိနစ္ျပည္႔ၿပီဆိုရင္ ၾကက္သားျပဳတ္ကို အမွ်င္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လုပ္ထားတာရယ္၊ သံပုရာရည္ရယ္၊ နံနံပင္ရယ္ကို အိုးအေပၚကေနအုပ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ႔ ပန္းကန္ (၄) လံုးယူၿပီး ပန္းကန္ေတြထဲမွာ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ေျမပဲေထာင္း၊ ႏွမ္းေစ႔တို႔ထည္႔ထားလိုက္ပါ။ ၿပီးမွ ေခါက္ဆြဲအိုးထဲကေခါက္ဆြဲေတြကို ပန္းကန္လံုးေတြထဲကို အညီအမွ်ခြဲထည္႔ၿပီး ျပင္ဆင္လိုက္ပါ။ ဒါဆိုရင္ေတာ႔ မိသားစုဝင္ (၄) ေယာက္စာ ဝဝလင္လင္စားသံုးႏိုင္တဲ႔ ထိုင္းၾကက္သား ရာမင္ေခါက္ဆြဲေလးကို ရရွိပါၿပီ။

Source: cookingclassy


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs