• Food & Recipe
    တရုတ်ရိုးရာ သခွားသီးသုပ်လေး လုပ်စားကြမယ်
Thiha Htun
[Unicode Version]

ညစာအတွက် ဘာချက်ရမလဲမသိဖြစ်နေတဲ့ အိမ်ရှင်မတွေအတွက် အကောင်းဆုံးဟင်းတစ်ချက်ကတော့ တရုတ်ရိုးရာ သခွားသီးသုပ်ပါပဲ။ လုပ်ရတာအလွန်လွယ်ကူသလို မြန်လည်းမြန်ဆန်ပါတယ်။

2017-08-21-CucumberSalad-9.jpg 

ပူအိုက်တဲ့ရာသီဥတုမှာ အေးစက်ချိုမွှေးတဲ့ သခွားသီးတွေထက် စိတ်ကိုကြည်လင်လန်းဆန်းစေတာ ဘာရှိဦးမလဲ။ အောက်မှာတော့ တရုတ်ရိုးရာ သခွားသီးသုပ် လုပ်နည်းလေးကို ဖော်ပြပေးထားပါတယ်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

2017-08-21-CucumberSalad-5-600x400.jpg 

အသုပ်အတွက် လိုအပ်တဲ့ပစ္စည်းတွေကတော့ အရွယ်တော် အခွံပါး သခွားသီး (၂) လုံုး၊ ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်းနဲ့ (၁) ဇွန်း၊ ကြက်သားပြုတ်ကို အမျှင်လေးတွေဖြစ်အောင် ဖွာထားတဲ့ကြက်သားမျှင် (၁) ပေါင်၊ နှမ်းစေ့ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၂) ဇွန်း၊ နံနံပင်အနည်းငယ်၊ ငရုပ်သီးမှုန့်အနည်းငယ်၊ ရှာလကာရည် (၁/၄) ခွက်၊ ပဲငံပြာရည် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၂) ဇွန်း၊ ပျားရည် (၂) ဇွန်း၊ ကြက်သွန်မြိတ် (၁) ပင် တို့ပဲ ဖြစ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်နည်း

2017-08-21-CucumberSalad-3.jpg 

အရင်ဆုံး သခွားသီးတွေကို ရေစင်အောင်ဆေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ဓားမတစ်လက်ရဲ့ဓားပြားနဲ့ (သို့) အနှောင့်နဲ့ သခွားသီးတွေကို ထုနှက်ပေးလိုက်ပါ။ အဲဒီအခါမှာ သခွားသီးတွေက အဆစ်လိုက် ကွဲထွက်သွား ပါလိမ့်မယ်။ ပြီးရင်တော့ သခွားသီးတွေကို လက်နဲ့ပဲ တစ်ကိုက်စာအတုံးလေးတွေဖြစ်အောင် စိတ်ပိုင်းလိုက်ပါ။

  See also

ရလာတဲ့ တစ်ကိုက်စာသခွားသီးတုံးလေးတွေကို ဆန်ကာတစ်ခုထဲမှာထည့်ပြီး အဲဒီဆန်ကာတွေကို အိုးကြီးတစ်လုံးထဲမှာ ထည့်လိုက်ပါ။ ပြီးရင် စားပွဲတင်ဆား လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၁) ဇွန်းစာလောက်ကို အပေါ်ကဖြူးပေးပြီး သခွားသီးတုံးလေးတွေ နှံ့စပ်သွားအောင် ညင်သာစွာလှုပ်ခါပေးလိုက်ပါ။

 

2017-08-21-CucumberSalad-8.jpg 

ပြီးရင်တော့ အဲဒီအိုးကို ရေခဲသေတ္တာထဲမှာ နာရီဝက်လောက် အအေးခံထားလိုက်ပါ။ အဲဒီလို အအေးခံထားခြင်းဖြင့် ဆားတွေက သခွားသီးထဲက အစိုဓာတ်တွေကို စုပ်ယူပေးပြီး အဲဒီဆားရေတွေဟာ အိုးအောက်ခြေမှာ သွားစုနေပါလိမ့်မယ်။

ရှာလကာရည်၊ ပဲငံပြာရည်၊ ပျားရည်၊ ဂျင်း၊ ကြက်သွန်ဖြူထောင်း၊ နံနံပင်တို့ကို အားလုံးသမသွားအောင် ရောနှယ်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ရေခဲသေတ္တာထဲမှာ ထည့်ပြီး နှပ်ထားပေးလိုက်ပါဦး။ ရလာတဲ့ သခွားဆားနယ်တွေကိုတော့ ဇလုံအကြီးတစ်လုံးထဲကို ပြောင်းထည့်လိုက်ပါ။

ပြီးရင် ကြက်သားမျှင်တွေနဲ့ စောနက အအေးခံထားတဲ့ အနှစ်ရည်တို့ကို အပေါ်ကလောင်းထည့်လိုက်ပါ။ ပြီးရင်တော့ ပလတ်စတစ်လက်အိတ်လေးစွပ်ပြီး နယ်ပေးနိုင်ပါပြီ။ အရသာကိုမြည်းကြည့်ပြီး လိုအပ်ရင် ရှာလကာရည် (သို့) ပဲငံပြာရည် ထပ်ထည့်နိုင်ပါတယ်။

ရလာတဲ့ သခွားသီးသုပ်ကို ပန်းကန်ပြားတွေထဲပြောင်းထည့်ပြီး အပေါ်ကနေ နှမ်းစေ့၊ ငရုပ်သီးခြောက်၊ နံနံပင်တို့နဲ့ အုပ်ပေးနိုင်ပါတယ်။ တစ်ခုရှိတာက သခွားသီးသုပ်ကို တာရှည်ထားလို့မရပါဘူး။ သုပ်ပြီးတာနဲ့ ချက်ချင်းစားမှ အရသာကောင်းမှာပါ။ ဒီနေရာမှာ သက်သတ်လွတ်သမားတွေကတော့ ကြက်သားအစား တို့ဟူးကို အစားထိုးအသုံးပြုနိုင်ပါတယ်။

Source: simplrecipes

 

[Zawgyi Version]

ညစာအတြက္ ဘာခ်က္ရမလဲမသိျဖစ္ေနတဲ႔ အိမ္ရွင္မေတြအတြက္ အေကာင္းဆံုးဟင္းတစ္ခ်က္ကေတာ႔ တရုတ္ရိုးရာ သခြားသီးသုပ္ပါပဲ။ လုပ္ရတာအလြန္လြယ္ကူသလို ျမန္လည္းျမန္ဆန္ပါတယ္။

ပူအိုက္တဲ႔ရာသီဥတုမွာ ေအးစက္ခ်ိဳေမႊးတဲ႔ သခြားသီးေတြထက္ စိတ္ကိုၾကည္လင္လန္းဆန္းေစတာ ဘာရွိဦးမလဲ။ ေအာက္မွာေတာ႔ တရုတ္ရိုးရာ သခြားသီးသုပ္ လုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးထားပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

2017-08-21-CucumberSalad-5-600x400.jpg 

အသုပ္အတြက္ လိုအပ္တဲ႔ပစၥည္းေတြကေတာ႔ အရြယ္ေတာ္ အခြံပါး သခြားသီး (၂) လံုုး၊ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္းနဲ႔ (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သားျပဳတ္ကို အမွ်င္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ဖြာထားတဲ႔ၾကက္သားမွ်င္ (၁) ေပါင္၊ ႏွမ္းေစ႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ နံနံပင္အနည္းငယ္၊ ငရုပ္သီးမႈန္႔အနည္းငယ္၊ ရွာလကာရည္ (၁/၄) ခြက္၊ ပဲငံျပာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ပ်ားရည္ (၂) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (၁) ပင္ တို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

2017-08-21-CucumberSalad-3.jpg 

အရင္ဆံုး သခြားသီးေတြကို ေရစင္ေအာင္ေဆးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဓားမတစ္လက္ရဲ႕ဓားျပားနဲ႔ (သို႔) အေႏွာင္႔နဲ႔ သခြားသီးေတြကို ထုႏွက္ေပးလိုက္ပါ။ အဲဒီအခါမွာ သခြားသီးေတြက အဆစ္လိုက္ ကြဲထြက္သြား ပါလိမ္႔မယ္။ ၿပီးရင္ေတာ႔ သခြားသီးေတြကို လက္နဲ႔ပဲ တစ္ကိုက္စာအတံုးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ စိတ္ပိုင္းလိုက္ပါ။

  See also

ရလာတဲ႔ တစ္ကိုက္စာသခြားသီးတံုးေလးေတြကို ဆန္ကာတစ္ခုထဲမွာထည္႔ၿပီး အဲဒီဆန္ကာေတြကို အိုးႀကီးတစ္လံုးထဲမွာ ထည္႔လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ စားပြဲတင္ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္းစာေလာက္ကို အေပၚကျဖဴးေပးၿပီး သခြားသီးတံုးေလးေတြ ႏွံ႕စပ္သြားေအာင္ ညင္သာစြာလႈပ္ခါေပးလိုက္ပါ။

 

ၿပီးရင္ေတာ႔ အဲဒီအိုးကို ေရခဲေသတၱာထဲမွာ နာရီဝက္ေလာက္ အေအးခံထားလိုက္ပါ။ အဲဒီလို အေအးခံထားျခင္းျဖင္႔ ဆားေတြက သခြားသီးထဲက အစုိဓာတ္ေတြကို စုပ္ယူေပးၿပီး အဲဒီဆားေရေတြဟာ အိုးေအာက္ေျခမွာ သြားစုေနပါလိမ္႔မယ္။

ရွာလကာရည္၊ ပဲငံျပာရည္၊ ပ်ားရည္၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း၊ နံနံပင္တို႔ကို အားလံုးသမသြားေအာင္ ေရာႏွယ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေရခဲေသတၱာထဲဲမွာ ထည္႔ၿပီး ႏွပ္ထားေပးလုိက္ပါဦး။ ရလာတဲ႔ သခြားဆားနယ္ေတြကိုေတာ႔ ဇလံုအႀကီးတစ္လံုးထဲကို ေျပာင္းထည္႔လိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ ၾကက္သားမွ်င္ေတြနဲ႔ ေစာနက အေအးခံထားတဲ႔ အႏွစ္ရည္တို႔ကို အေပၚကေလာင္းထည္႔လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ႔ ပလတ္စတစ္လက္အိတ္ေလးစြပ္ၿပီး နယ္ေပးႏိုင္ပါၿပီ။ အရသာကိုျမည္းၾကည္႔ၿပီး လိုအပ္ရင္ ရွာလကာရည္ (သို႔) ပဲငံျပာရည္ ထပ္ထည္႔ႏိုင္ပါတယ္။

ရလာတဲ႔ သခြားသီးသုပ္ကို ပန္းကန္ျပားေတြထဲေျပာင္းထည္႔ၿပီး အေပၚကေန ႏွမ္းေစ႔၊ ငရုပ္သီးေျခာက္၊ နံနံပင္တို႔နဲ႔ အုပ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ တစ္ခုရွိတာက သခြားသီးသုပ္ကို တာရွည္ထားလို႔မရပါဘူး။ သုပ္ၿပီးတာနဲ႔ ခ်က္ခ်င္းစားမွ အရသာေကာင္းမွာပါ။ ဒီေနရာမွာ သက္သတ္လြတ္သမားေတြကေတာ႔ ၾကက္သားအစား တုိ႔ဟူးကို အစားထိုးအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။

Source: simplrecipes

 


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs