• Food & Recipe
    ပေါင်မုန့်မီးကင် ထောပတ်သီးအနှစ်သုတ်လေး လုပ်စားကြမယ်
Thiha Htun
[Unicode Version]

မနက်ခင်းအချိန်လေးကို ပေါင်မုန့်မီးကင်လေး (၂) ချပ်လောက်ကို ကြက်ဥကြော်လေးနဲ့ တို့စားပြီး ကော်ဖီလေးတစ်ခွက် သောက်လိုက်ရတာဟာ ကရိကထအရမ်းမများဘဲ အာဟာရတန်ဖိုးပြည့်ဝတဲ့ ဥရောပ မနက်စာလေးတစ်နပ်ကို ဖြစ်စေမှာပါ။ ဒါဆိုရင် ထောပတ်သီးအနှစ်လေးပါ သုတ်လိုက်မယ်ဆိုရင်ကော...။

small-spicy-avocado-toast-with-egg-5.jpg 

ထောပတ်သီးအနှစ်သုတ်ထားတဲ့ ပေါင်မုန့်မီးကင်ကို ကြက်ဥကြော်လေးကို အုပ်ထားတာက အရသာရှိတဲ့ စားသောက်ဖွယ်ရာတစ်မျိုးဖြစ်ပြီး ထောပတ်သီးတို့၊ ကြက်ဥတို့က ရတဲ့ အာဟာရတန်ဖိုးတွေလည်း အပြည့်အဝ ရရှိစေနိုင်ပါတယ်။ နောက်ပြီး အရသာလေးကလည်း ချိုချိုစပ်စပ်နဲ့ စားလို့ကောင်းတဲ့ မနက်စာလေးတစ်နပ် ဖြစ်စေမှာပါ။

ပါဝင်ပစ္စည်းလေးတွေကတော့...

small-spicy-avocado-toast-with-egg-1.jpg 

ထောပတ်သီးအမှည့် တစ်ခြမ်း၊ ပင်လယ်ဆားအနည်းငယ်နဲ့ လတ်လတ်ဆတ်ဆတ်ကြိတ်ထားတဲ့ ငရုပ်ကောင်းမှုန့် အနည်းငယ်၊ ကြက်ဥအကြီး (၂) လုံး၊ သံလွင်ဆီ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၁) ဇွန်း၊ ပေါင်မုန့်မီးကင် (၂) ချပ်၊ ငရုပ်သီးမှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၁) ဇွန်းနဲ့ အမှုန့်ခြေထားတဲ့ cotija cheese လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၂) ဇွန်းတို့ပဲ ဖြစ်ပါတယ်။

See Also: 

ပြုလုပ်နည်း

small-spicy-avocado-toast-with-egg-2.jpg 

အရင်ဆုံး ဇလုံတစ်လုံးထဲမှာ ထောပတ်သီးကိုခြစ်ထည့်ပြီး ခက်ရင်းတစ်ချောင်းနဲ့ ညက်ညက်ကြေအောင် ခြေပေးပါ။ အကောင်းဆုံးကတော့ ထောပတ်သီးအနှစ်ကို အရမ်းကြီးပြဲသွားတဲ့အထိ မခြေဘဲ ထောပတ်သီးဖတ်လေးတွေ ဟိုတစ်စ၊ ဒီတစ်စ ကျန်နေအောင် ခြေပေးသင့်ပါတယ်။

small-spicy-avocado-toast-with-egg-3.jpg 

ပြီးရင် ဒယ်အိုးပြားတစ်ချပ်ထဲမှာ သံလွင်ဆီကို အပူပျော့ပျော့လေးနဲ့ အပူပေးလိုက်ပါ။ ဆီပူပြီဆိုရင် ကြက်ဥကို ဖောက်ထည့်လိုက်ပြီး အနှစ်မပေါက်အောင် ဟက်ဖ်ရိုက်ကြော်ပေးလိုက်ပါ။ ကျက်လောက်ပြီဆိုရင် ကြက်ဥကြော်လေးတွေကို ပန်းကန်ပြားတစ်ချပ်ထဲထည့်ထားပေးလိုက်ပါ။

ပြီးရင် ပေါင်မုန့် (၂) ချပ်ကို မီးကင်လိုက်ပြီး ပေါင်မုန့်မီးကင်ပေါ်မှာ စောနကခြေထားတဲ့ ထောပတ်သီးအနှစ်ကို ထောပတ်သုတ်သလို သုတ်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင်အပေါ်ကနေပြီး ပင်လယ်ဆားရယ်၊ ငရုပ်ကောင်းမှုန့်ရယ်ကိုလည်း ဖြူးပေးလိုက်ပါ။

small-spicy-avocado-toast-with-egg-7.jpg 

ထောပတ်သီးအနှစ်ပေါ်ကမှ ခုနက ကြော်ပြီးဖယ်ထားတဲ့ ကြက်ဥကြော်ကိုအုပ်ပြီးရင် အပေါ်ကနေ ဆား၊ ငရုပ်သီး၊ ငရုပ်ကောင်းစတာတွေနဲ့ ဖြူးပေးလိုက်ပါဦး။ cotija cheese မှုန့် လက်ဖက်ရည်ဇွန်းနဲ့ တစ်ဝက်လောက်ကိုပဲ ဖြူးပေးလို့ရပါတယ်။ ပြီးရင်တော့ အပေါ်ကနေ နောက်ထပ်ပေါင်မုန့်မီးကင်တစ်ခြမ်းနဲ့ အုပ်ပေးပြီး အရသာရှိတဲ့ ပေါင်မုန့်မီးကင် ထောပတ်သီးအနှစ်သုပ် စပ်စပ်လေးကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

Source: isabeleats

 

[Zawgyi Version]

မနက္ခင္းအခ်ိန္ေလးကို ေပါင္မုန္႔မီးကင္ေလး (၂) ခ်ပ္ေလာက္ကို ၾကက္ဥေၾကာ္ေလးနဲ႔ တို႔စားၿပီး ေကာ္ဖီေလးတစ္ခြက္ ေသာက္လိုက္ရတာဟာ ကရိကထအရမ္းမမ်ားဘဲ အာဟာရတန္ဖိုးျပည္႔ဝတဲ႔ ဥေရာပ မနက္စာေလးတစ္နပ္ကို ျဖစ္ေစမွာပါ။ ဒါဆိုရင္ ေထာပတ္သီးအႏွစ္ေလးပါ သုတ္လိုက္မယ္ဆိုရင္ေကာ...။

ေထာပတ္သီးအႏွစ္သုတ္ထားတဲ႔ ေပါင္မုန္႔မီးကင္ကို ၾကက္ဥေၾကာ္ေလးကို အုပ္ထားတာက အရသာရွိတဲ႔ စားေသာက္ဖြယ္ရာတစ္မ်ိဳးျဖစ္ၿပီး ေထာပတ္သီးတို႔၊ ၾကက္ဥတို႔က ရတဲ႔ အာဟာရတန္ဖိုးေတြလည္း အျပည္႔အဝ ရရွိေစႏိုင္ပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး အရသာေလးကလည္း ခ်ိဳခ်ိဳစပ္စပ္နဲ႔ စားလို႔ေကာင္းတဲ႔ မနက္စာေလးတစ္နပ္ ျဖစ္ေစမွာပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းေလးေတြကေတာ႔...

small-spicy-avocado-toast-with-egg-1.jpg 

ေထာပတ္သီးအမွည္႔ တစ္ျခမ္း၊ ပင္လယ္ဆားအနည္းငယ္နဲ႔ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ႀကိတ္ထားတဲ႔ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္၊ ၾကက္ဥအႀကီး (၂) လံုး၊ သံလြင္ဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ ေပါင္မုန္႔မီးကင္ (၂) ခ်ပ္၊ ငရုပ္သီးမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္းနဲ႔ အမႈန္႔ေျခထားတဲ႔ cotija cheese လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္းတို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

See Also: 

ျပဳလုပ္နည္း

small-spicy-avocado-toast-with-egg-2.jpg 

အရင္ဆံုး ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ေထာပတ္သီးကိုျခစ္ထည္႔ၿပီး ခက္ရင္းတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ ညက္ညက္ေၾကေအာင္ ေျခေပးပါ။ အေကာင္းဆံုးကေတာ႔ ေထာပတ္သီးအႏွစ္ကို အရမ္းႀကီးျပဲသြားတဲ႔အထိ မေျခဘဲ ေထာပတ္သီးဖတ္ေလးေတြ ဟိုတစ္စ၊ ဒီတစ္စ က်န္ေနေအာင္ ေျခေပးသင္႔ပါတယ္။

ၿပီးရင္ ဒယ္အိုးျပားတစ္ခ်ပ္ထဲမွာ သံလြင္ဆီကို အပူေပ်ာ႔ေပ်ာ႔ေလးနဲ႔ အပူေပးလိုက္ပါ။ ဆီပူၿပီဆိုရင္ ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည္႔လိုက္ၿပီး အႏွစ္မေပါက္ေအာင္ ဟက္ဖ္ရိုက္ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ က်က္ေလာက္ၿပီဆိုရင္ ၾကက္ဥေၾကာ္ေလးေတြကို ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲထည္႔ထားေပးလိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ ေပါင္မုန္႔ (၂) ခ်ပ္ကို မီးကင္လိုက္ၿပီး ေပါင္မုန္႔မီးကင္ေပၚမွာ ေစာနကေျခထားတဲ႔ ေထာပတ္သီးအႏွစ္ကို ေထာပတ္သုတ္သလို သုတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္အေပၚကေနၿပီး ပင္လယ္ဆားရယ္၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ရယ္ကိုလည္း ျဖဴးေပးလိုက္ပါ။

ေထာပတ္သီးအႏွစ္ေပၚကမွ ခုနက ေၾကာ္ၿပီးဖယ္ထားတဲ႔ ၾကက္ဥေၾကာ္ကိုအုပ္ၿပီးရင္ အေပၚကေန ဆား၊ ငရုပ္သီး၊ ငရုပ္ေကာင္းစတာေတြနဲ႔ ျဖဴးေပးလိုက္ပါဦး။ cotija cheese မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းနဲ႔ တစ္ဝက္ေလာက္ကိုပဲ ျဖဴးေပးလို႔ရပါတယ္။ ၿပီးရင္ေတာ႔ အေပၚကေန ေနာက္ထပ္ေပါင္မုန္႔မီးကင္တစ္ျခမ္းနဲ႔ အုပ္ေပးၿပီး အရသာရွိတဲ႔ ေပါင္မုန္႔မီးကင္ ေထာပတ္သီးအႏွစ္သုပ္ စပ္စပ္ေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Source: isabeleats

 


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs