• Food & Recipe
    မြေပဲထောပတ်နဲ့သုပ်တဲ့ မုန်လာဥနီ ခေါက်ဆွဲသုပ်
Su Yee Moe
[Unicode Version]

ခေါက်ဆွဲသုပ်ဆို မြန်မာ့နည်း မြန်မာ့ဟန်နဲ့ပဲ အမျိုးမျိုး သုပ်စားနေတာ။ ဒီတစ်ခါတော့ အနောက်တိုင်းဆန်ဆန်လေး လုပ်စားကြည့်ရအောင်လေ။ ရိုးရိုးခေါက်ဆွဲကိုပဲ မြေပဲထောပတ်၊ မုန်လာဥနီတို့သုံးပြီး အရသာအဆန်းလေးနဲ့ သုပ်စားကြတာပေါ့။

Asian-Noodle-Salad-7.jpg 

ဂျုံခေါက်ဆွဲ အရသာ လေးလေးပင်ပင်လည်းရှိတယ်၊ စားရတာလည်း မြန်မာတွေပါးစပ်နဲ့ ခံတွင်းတွေ့တယ်ဆိုတော့ ဂျုံခေါက်ဆွဲပဲ စားကြတာပေါ့။ အနံ့လေးမွှေးသွားအောင် မြေပဲထောပတ်၊ နှမ်းလှော်၊ ဂျင်းနဲ့ ကြက်သွန်ဖြူတို့ ထပ်ထည့်မယ်လေ။ ချဉ်ငန်စပ် အရသာကနေ မွှေးချိုဆိမ့်ပြီး ခံတွင်းလိုက်မယ့် ခေါက်ဆွဲသုပ်လေးပေါ့။

Asian-Noodle-Salad-3.jpg 

လိုအပ်တာတွေကတော့ - ခေါက်ဆွဲ ၊ ပဲပင်ပေါက်၊ မုန်လာဥနီ၊ ဘိုစားပဲ၊ ကြက်သွန်မြိတ်၊ သီဟိုဠ်စေ့လှော်၊ နှမ်း တို့ ဖြစ်ပါတယ်။ နှမ်းကိုလှော်ထားရပါမယ်။ သီဟိုဠ်စေ့ကိုတော့ ဒီတိုင်းထားထားပြီး မုန်လာဥနီ၊ ကြက်သွန်မြိတ်၊ ဘိုစားပဲတို့ကို ပါးပါးလှီးထားပါ။ အနှစ်လုပ်ဖို့အတွက်ကတော့ မြေပဲထောပတ်၊ နှမ်းဆီ၊ ဆန်ဗီနီဂါ၊ ပဲငံပြာရည်၊ ပျားရည်၊ ဂျင်းရည်၊ ကြက်သွန်ဖြူတို့ လိုပါမယ်။

Asian-Noodle-Salad-1.jpg 

အနှစ် လုပ်ပါတော့မယ်နော်။ မြေပဲထောပတ်နဲ့ နှမ်းဆီတို့ကို ခွက်တစ်လုံးထဲရောထည့်ပြီးမွှေပါ။ ဂျင်းရည်၊ ကြက်သွန်ဖြူ၊ ပဲငံပြာရည်၊ ဆန်ဗီနီဂါနဲ့ ပျားရည်တို့ကိုရောပြီး ဆော့စ် စပ်ရပါမယ်။ ရေနွေးဖျောထားတဲ့ ပဲပေါက်ပေါက်နဲ့ လှီးထားတာတွေရယ် သီဟိုဠ်စေ့လှော်၊ နှမ်းလှော်တို့ကိုလည်း ခွက်တစ်လုံးထဲမှာ သပ်သပ်ရောထားပါ။ ခေါက်ဆွဲကိုပြုတ်ပြီးသွားရင် ဆော့စ်နဲ့ လှီးထားတာတွေကို ရောနယ်ပြီး သုံးဆောင်လို့ရပါပြီ။ လှီးထားတဲ့ ဟင်းသီးဟင်းရွက်တွေကို ရေခဲသေတ္တာထဲသိမ်းထားပြီး သုပ်ခါနီးမှထုတ်ရင် ပိုကောင်းပါတယ်။ တဂျွပ်ဂျွပ်နဲ့ ဝါးနေရင်း ခံတွင်းထဲမှာ ဆိမ့်ဆိမ့်လေး ဖြစ်နေမှာမို့ အီတလီခေါက်ဆွဲထက်တောင် ကြိုက်မိပါသေးတယ်။

Source : Foodie

[Zawgyi Version]

ေခါက္ဆြဲသုပ္ဆို ျမန္မာ့နည္း ျမန္မာ့ဟန္နဲ႔ပဲ အမ်ိဳးမ်ိဳး သုပ္စားေနတာ။ ဒီတစ္ခါေတာ့ အေနာက္တိုင္းဆန္ဆန္ေလး လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေလ။ ႐ိုးရိုးေခါက္ဆြဲကိုပဲ ေျမပဲေထာပတ္၊ မုန္လာဥနီတုိ႔သံုးၿပီး အရသာအဆန္းေလးနဲ႔ သုပ္စားၾကတာေပါ့။

 

ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲ အရသာ ေလးေလးပင္ပင္လည္းရွိတယ္၊ စားရတာလည္း ျမန္မာေတြပါးစပ္နဲ႔ ခံတြင္းေတြ႕တယ္ဆုိေတာ့ ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲပဲ စားၾကတာေပါ့။ အနံ႔ေလးေမႊးသြားေအာင္ ေျမပဲေထာပတ္၊ ႏွမ္းေလွာ္၊ ဂ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ ထပ္ထည့္မယ္ေလ။ ခ်ဥ္ငန္စပ္ အရသာကေန ေမႊးခ်ိဳဆိမ့္ၿပီး ခံတြင္းလိုက္မယ့္ ေခါက္ဆြဲသုပ္ေလးေပါ့။

 

လိုအပ္တာေတြကေတာ့ - ေခါက္ဆြဲ ၊ ပဲပင္ေပါက္၊ မုန္လာဥနီ၊ ဘိုစားပဲ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ သီဟိုဠ္ေစ့ေလွာ္၊ ႏွမ္း တို႔ ျဖစ္ပါတယ္။ ႏွမ္းကိုေလွာ္ထားရပါမယ္။ သီဟိုဠ္ေစ့ကိုေတာ့ ဒီတုိင္းထားထားၿပီး မုန္လာဥနီ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ဘိုစားပဲတုိ႔ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။ အႏွစ္လုပ္ဖုိ႔အတြက္ကေတာ့ ေျမပဲေထာပတ္၊ ႏွမ္းဆီ၊ ဆန္ဗီနီဂါ၊ ပဲငံျပာရည္၊ ပ်ားရည္၊ ဂ်င္းရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတုိ႔ လိုပါမယ္။

 

အႏွစ္ လုပ္ပါေတာ့မယ္ေနာ္။ ေျမပဲေထာပတ္နဲ႔ ႏွမ္းဆီတုိ႔ကို ခြက္တစ္လံုးထဲေရာထည့္ၿပီးေမႊပါ။ ဂ်င္းရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဆန္ဗီနီဂါနဲ႔ ပ်ားရည္တို႔ကိုေရာၿပီး ေဆာ့စ္ စပ္ရပါမယ္။ ေရေႏြးေဖ်ာထားတဲ့ ပဲေပါက္ေပါက္နဲ႔ လွီးထားတာေတြရယ္ သီဟိုဠ္ေစ့ေလွာ္၊ ႏွမ္းေလွာ္တို႔ကိုလည္း ခြက္တစ္လံုးထဲမွာ သပ္သပ္ေရာထားပါ။ ေခါက္ဆြဲကိုျပဳတ္ၿပီးသြားရင္ ေဆာ့စ္နဲ႔ လွီးထားတာေတြကို ေရာနယ္ၿပီး သံုးေဆာင္လို႔ရပါၿပီ။ လွီးထားတဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြကို ေရခဲေသတၱာထဲသိမ္းထားၿပီး သုပ္ခါနီးမွထုတ္ရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္။ တဂၽြပ္ဂၽြပ္နဲ႔ ဝါးေနရင္း ခံတြင္းထဲမွာ ဆိမ့္ဆိမ့္ေလး ျဖစ္ေနမွာမို႔ အီတလီေခါက္ဆြဲထက္ေတာင္ ႀကိဳက္မိပါေသးတယ္။

Source : Foodie


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs