• Food & Recipe
    စားသောက်ကုန်လုပ်ငန်းထဲမှ တီထွင်မှုအဆန်းကြီးများ
Thiha Htun
[Unicode Version]

နည်းပညာခေတ်ကြီးထဲမှာ နေရာတကာမှာ နည်းပညာပါလာပါပြီ။ အရင်က တက်စီစီးချင်ရင် လမ်းသွားရင်း လက်တားစီးရပေမယ့် ဒီခေတ်မှာတော့ ဖုန်းတစ်လုံးနဲ့ မိမိရှိရာနေရာကို ရောက်အောင်ခေါ်လို့ ရပါပြီ။ နိုးစက်နဲ့ချိတ်ဆက်ထားနိုင်တဲ့ ကော်ဖီဖျော်စက်တွေလည်း ရှိနေပါပြီ။ တကယ်တော့ နည်းပညာဟာ လူတွေရဲ့နေ့စဉ်ဘဝကို ပိုမိုလွယ်ကူအောင် ကူညီပေးနေတာပါ။ အစားအသောက်လုပ်ငန်း ထဲမှာလည်း နည်းပညာအကူအညီနဲ့ စမ်းသပ်ထားတဲ့ တီထွင်မှုအဆန်းကြီးတွေ ရှိပါတယ်။

၁။ ဂျီသြမေတြီ မုန့်ပဲသရေစာ

18113860-40575710-543646-0-1513771304-1513771307-1500-1-1513771307-650-c2f626a0ce-1513941345.jpg 

အပေါ်ယံကြည့်လိုက်ရင် အိမ်အသုံးအဆောင် ပစ္စည်းလေးနဲ့တူပေမယ့် တကယ်တမ်းကျတော့ အဲဒါကစားလို့ရတဲ့ မုန့်ပဲသရေစာတစ်မျိုးပါ။ ဒီကိတ်လေးကို တီထွင်ခဲ့သူကတော့ Dinara Kasko ပဲ ဖြစ်ပါတယ်။ သူမဟာ ဗိသုကာပညာနဲ့ ဘွဲ့ရထားပြီး မုန့်ဖုတ်လုပ်ငန်းမှာ ဝင်ရောက်လုပ်ကိုင်တဲ့အခါ သူမတတ်ထားတဲ့ ဗိသုကာပညာကို အသုံးချပြီး ဒီကိတ်လေးကို ဖန်တီးခဲ့တာပါ။ သူမရဲ့ဝက်ဘ်ဆိုက်ပေါ်မှာ အထူးအော်ဒါလည်း မှာလို့ရတော့ မွေးနေ့မှာ ချစ်သူ၊ ခင်သူတွေကို surprise လုပ်လို့ရတာပေါ့။

၂။ ရေခဲမုန့်ခေါက်ဆွဲ

Screenshot-2017-12-26 11 Bizarre Innovations That Totally Rocked the Food Industry.png 

ခေါက်ဆွဲလည်း စားချင်တယ်။ ရေခဲမုန့်လည်းစားချင်တယ်။ နှစ်ခုလုံးအဆင်ပြေတာတော့ မရှိဘူးထင်တယ်နော် ဆိုသူတွေအတွက် ရေခဲမုန့်အရသာ ဂျယ်လီခေါက်ဆွဲတွေကို စားလို့ရပါပြီနော်။ ဒီဂျယ်လီခေါက်ဆွဲထဲမှာ စွတ်ပြုတ်အစား ရေခဲမှုန်ရယ်၊ နို့ဆီရယ်ဆမ်းထားပြီး စားလို့ကောင်းတဲ့ သရေစာလေးတစ်မျိုးပါ။

၃။ ပန်းရောင်ချောကလက်

ruby_chocolate_with_cocoa.jpg 

ဒီချောကလက်ကို ဖန်တီးဖို့အတွက် ဘယ်ရီသီးတို့၊ အရောင်တင်မှုန့်တို့၊ အသီးအရသာတို့ ဘာမှထည့်မထားပါဘူး။ Ruby Cocoa ဆိုတဲ့ ကိုကိုးမျိုးစိတ်သစ်တစ်မျိုးမှ ပြုလုပ်ဖန်တီးထားတဲ့ ပန်းရောင်ချောကလက်ဟာ မခါးလွန်း၊ မချိုလွန်း၊ မအီလွန်းတဲ့ ချောလက်တစ်မျိုးဖြစ်ပါတယ်။ သူ့ကိုစားလိုက်ရင် အသီးအရသာရဲ့လတ်ဆတ်မှုနဲ့ ချောမွေ့မှုကို ထိတွေ့ခွင့်ရမှာပါ။

၄။ ရယ်ဒီမိတ်အုန်းရေ

Screenshot-2017-12-26 11 Bizarre Innovations That Totally Rocked the Food Industry (2).png 

အုန်းရေကို သောက်ချင်ရင် ပင်လယ်ကမ်းခြေကို တကူးတကသွားနေဖို့ မလိုတော့ပါဘူး။ လွယ်ကူရိုးရှင်းတဲ့ ဒီတီထွင်မှုလေးက အုန်းရေကို ကိုကာကိုလာဘူး ဖောက်သောက်သလို ဖွင့်သောက်လို့ ရစေနိုင်ပါတယ်။ နောက်ပြီး အုန်းရေသောက်ခြင်းက ကိုကာကိုလာသောက်တာထက် အများကြီးပိုပြီး ကျန်းမာရေးနဲ့ ညီညွတ်ပါတယ်။

၅။ အပြာရောင်ဘာဂါ

Screenshot-2017-12-26 11 Bizarre Innovations That Totally Rocked the Food Industry (3).png 

Ribs & Burgers ဆိုတဲ့ ဗြိတိသျှစားသောက်ဆိုင် တစ်ဆိုင်ကတော့ မြင်နေကျမဟုတ်တဲ့ အမြန်ရအစားအစာတစ်မျိုးကို မိတ်ဆက်ပေးလိုက်ပါတယ်။ Mutant Burger (သန္ဓေပြောင်းဘာဂါ) လို့ နာမည်ရတဲ့ အပြာရောင်ဘာဂါကို ဒီစားသောက်ဆိုင်ရဲ့ special menu အဖြစ် မှာယူရရှိနိုင်ပါတယ်။

Source: Brightside

[Zawgyi Version]

နည္းပညာေခတ္ႀကီးထဲမွာ ေနရာတကာမွာ နည္းပညာပါလာပါၿပီ။ အရင္က တက္စီစီးခ်င္ရင္ လမ္းသြားရင္း လက္တားစီးရေပမယ့္ ဒီေခတ္မွာေတာ့ ဖုန္းတစ္လံုးနဲ႔ မိမိ႐ွိရာေနရာကို ေရာက္ေအာင္ေခၚလို႔ ရပါၿပီ။ ႏိုးစက္နဲ႔ခ်ိတ္ဆက္ထားႏိုင္တဲ့ ေကာ္ဖီေဖ်ာ္စက္ေတြလည္း ႐ွိေနပါၿပီ။ တကယ္ေတာ့ နည္းပညာဟာ လူေတြရဲ႕ေန႔စဥ္ဘဝကို ပုိမိုလြယ္ကူေအာင္ ကူညီေပးေနတာပါ။ အစားအေသာက္လုပ္ငန္း ထဲမွာလည္း နည္းပညာအကူအညီနဲ႔ စမ္းသပ္ထားတဲ့ တီထြင္မႈအဆန္းႀကီးေတြ ႐ွိပါတယ္။

၁။ ဂ်ီၾသေမႀတီ မုန္႔ပဲသေရစာ

18113860-40575710-543646-0-1513771304-1513771307-1500-1-1513771307-650-c2f626a0ce-1513941345.jpg 

အေပၚယံၾကည့္လိုက္ရင္ အိမ္အသံုးအေဆာင္ ပစၥည္းေလးနဲ႔တူေပမယ့္ တကယ္တမ္းက်ေတာ့ အဲဒါကစားလို႔ရတဲ့ မုန္႔ပဲသေရစာတစ္မ်ိဳးပါ။ ဒီကိတ္ေလးကို တီထြင္ခဲ့သူကေတာ့ Dinara Kasko ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ သူမဟာ ဗိသုကာပညာနဲ႔ ဘြဲ႕ရထားၿပီး မုန္႔ဖုတ္လုပ္ငန္းမွာ ဝင္ေရာက္လုပ္ကိုင္တဲ့အခါ သူမတတ္ထားတဲ့ ဗိသုကာပညာကို အသံုးခ်ၿပီး ဒီကိတ္ေလးကို ဖန္တီးခဲ့တာပါ။ သူမရဲ႕ဝက္ဘ္ဆိုက္ေပၚမွာ အထူးေအာ္ဒါလည္း မွာလို႔ရေတာ့ ေမြးေန႔မွာ ခ်စ္သူ၊ ခင္သူေတြကို surprise လုပ္လို႔ရတာေပါ့။

၂။ ေရခဲမုန္႔ေခါက္ဆြဲ

Screenshot-2017-12-26 11 Bizarre Innovations That Totally Rocked the Food Industry.png 

ေခါက္ဆြဲလည္း စားခ်င္တယ္။ ေရခဲမုန္႔လည္းစားခ်င္တယ္။ ႏွစ္ခုလံုးအဆင္ေျပတာေတာ့ မ႐ွိဘူးထင္တယ္ေနာ္ ဆိုသူေတြအတြက္ ေရခဲမုန္႔အရသာ ဂ်ယ္လီေခါက္ဆြဲေတြကို စားလို႔ရပါၿပီေနာ္။ ဒီဂ်ယ္လီေခါက္ဆြဲထဲမွာ စြတ္ျပဳတ္အစား ေရခဲမႈန္ရယ္၊ ႏို႔ဆီရယ္ဆမ္းထားၿပီး စားလို႔ေကာင္းတဲ့ သေရစာေလးတစ္မ်ိဳးပါ။

၃။ ပန္းေရာင္ေခ်ာကလက္

ruby_chocolate_with_cocoa.jpg 

ဒီေခ်ာကလက္ကို ဖန္တီးဖို႔အတြက္ ဘယ္ရီသီးတို႔၊ အေရာင္တင္မႈန္႔တို႔၊ အသီးအရသာတို႔ ဘာမွထည့္မထားပါဘူး။ Ruby Cocoa ဆိုတဲ့ ကိုကိုးမ်ိဳးစိတ္သစ္တစ္မ်ိဳးမွ ျပဳလုပ္ဖန္တီးထားတဲ့ ပန္းေရာင္ေခ်ာကလက္ဟာ မခါးလြန္း၊ မခ်ိဳလြန္း၊ မအီလြန္းတဲ့ ေခ်ာလက္တစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ သူ႔ကိုစားလိုက္ရင္ အသီးအရသာရဲ႕လတ္ဆတ္မႈနဲ႔ ေခ်ာေမြ႔မႈကို ထိေတြ႔ခြင့္ရမွာပါ။

၄။ ရယ္ဒီမိတ္အုန္းေရ

Screenshot-2017-12-26 11 Bizarre Innovations That Totally Rocked the Food Industry (2).png 

အုန္းေရကို ေသာက္ခ်င္ရင္ ပင္လယ္ကမ္းေျခကို တကူးတကသြားေနဖို႔ မလိုေတာ့ပါဘူး။ လြယ္ကူ႐ိုးရွင္းတဲ့ ဒီတီထြင္မႈေလးက အုန္းေရကို ကိုကာကိုလာဘူး ေဖာက္ေသာက္သလို ဖြင့္ေသာက္လို႔ ရေစႏိုင္ပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး အုန္းေရေသာက္ျခင္းက ကိုကာကိုလာေသာက္တာထက္ အမ်ားႀကီးပိုၿပီး က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္ပါတယ္။

၅။ အျပာေရာင္ဘာဂါ

Screenshot-2017-12-26 11 Bizarre Innovations That Totally Rocked the Food Industry (3).png 

Ribs & Burgers ဆိုတဲ့ ၿဗိတိသွ်စားေသာက္ဆိုင္ တစ္ဆိုင္ကေတာ့ ျမင္ေနက်မဟုတ္တဲ့ အျမန္ရအစားအစာတစ္မ်ိဳးကို မိတ္ဆက္ေပးလိုက္ပါတယ္။ Mutant Burger (သေႏၶေျပာင္းဘာဂါ) လို႔ နာမည္ရတဲ့ အျပာေရာင္ဘာဂါကို ဒီစားေသာက္ဆိုင္ရဲ႕ special menu အျဖစ္ မွာယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။

Source: Brightside


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs