• Food & Recipe
    တီလားဗီးယားငါး စားကြမယ်
Thiha Htun
[Unicode Version]

ငါးဟင်းတို့၊ ငါးကင်တို့ စားရတာနှစ်သက်ပါသလား။ အရသာရှိပြီး ကမ္ဘာပေါ်မှာ လူစားအများဆုံးထဲမှာ ပါဝင်တဲ့ ငါးအသားရဲ့ အရသာကို အပြည့်အဝခံစားလိုရင် တီလားဗီးယားငါးကို ရွေးချယ်ပါ။ တီလားဗီးယားငါးကို ကမ္ဘာ့နိုင်ငံ တော်တော်များများမှာ နှစ်သက်စွာစားသုံးကြပါတယ်။ တီလားဗီးယားငါးကို စားခြင်းဖြင့် ကျန်းမာရေးအကျိုးကျေးဇူးတွေ အများကြီးရရှိနိုင်တော့ ဘာတွေလဲဆိုတာကို သိထားသင့်ပါတယ်။ အဲဒါတွေကတော့...

၁။ အရိုးတွေကို သန်မာစေတယ်

5.jpg 

တီလားဗီးယားငါးက အရိုးတွေကို သန်မာစေတဲ့အတွက် နာမည်ကြီးတာမို့ အဆော့သန်တဲ့ကလေးတွေကို ကျွေးသင့်ပါတယ်။ တီးလားဗီးယားငါးထဲမှာ လူ့ကျန်းမာရေးအတွက် အရေးပါတဲ့ ဖော့စ်ဖရတ်စ်လို သတ္ထုဓာတ်မျိုး ကြွယ်ဝစွာပါဝင်ပါတယ်။ တီလားဗီးယားငါးဟာ အရိုးတွေကို သန်မာစေရုံသာမက ခန္ဓာကိုယ်ဖွံ့ဖြိုးမှုအတွက်လည်း အားပေးနိုင်ပါတယ်။

အရိုးပျော့ရောဂါဟာ ခန္ဓာကိုယ်မှာ ဖော့စ်ဖရတ်စ်နဲ့ ကယ်လ်ဆီယမ် နည်းပါးချိန်မှာ ဖြစ်တတ်တာမို့ တီလားဗီးယားငါးကို ပုံမှန်စားပေးမယ်ဆိုရင် ဒီရောဂါကိုလည်း ကာကွယ်နိုင်မှာပါ။

၂။ ကင်ဆာအန္တရာယ် ကာကွယ်နိုင်တယ်

8-Amazing-Benefits-Of-Tilapia-Fish-1.jpg 

တီလားဗီးယားငါးထဲမှာ ဆီလီနီယမ်ဓာတ် ပမာဏများစွာပါဝင်ပါတယ်။ သူတို့က ကင်ဆာဖြစ်စေနိုင်တဲ့ free radical တွေကို တိုက်ထုတ်ပေးနိုင်တဲ့ antioxidant တွေလည်း ဖြစ်ပါတယ်။ သုတေသီတွေကတော့ ဆီလီနီယမ်ဓာတ်ဟာ ခန္ဓာကိုယ်ထဲက free radical တွေကိုပဲ တားဆီးပေးနိုင်တာမဟုတ်ဘဲ oxidative streess ဒဏ်ကို သိပ်မခံရအောင်လည်း ကာကွယ်ပေးနိုင်ပါတယ်။ ဒါကြောင့် ခန္ဓာကိုယ်ဆဲလ်တွေ ကင်ဆာဆဲလ်တွေအဖြစ် ဆင့်ကဲပြောင်းလဲမသွားအောင် တားဆီးပေးနိုင်ပါတယ်။

၃။ ဉာဏ်ကောင်းစေတယ်

7.-Excellent-Source-Of-Protein.jpg 

တီလားဗီးယားငါးထဲက ပိုတက်စီယမ်နဲ့ အိုမီဂါသရီးအက်ဆစ်ဟာ ဦးနှောက်လုပ်ဆောင်မှုတွေကို ပိုမိုကောင်းမွန်စေသလို အာရုံကြော စနစ်တွေကိုလည်း အားကောင်းစေပါတယ်။ ဦးနှောက်ထဲမှာ ပိုတက်စီယမ်များခြင်းဟာ အောက်ဆီဂျင်ပိုမိုစီးဆင်းစေနိုင်ပြီး ခန္ဓာကိုယ်တွင်းမှာ အရည်လည်ပတ်မှုကို ပိုမိုကောင်းမွန်စေပါတယ်။ ဒါကြောင့် ကျောင်းသားအရွယ်ကလေးတွေကို တီလားဗီးယား ငါးစားခိုင်းမယ်ဆိုရင် ဉာဏ်ပိုကောင်းစေနိုင်ပါတယ်။

၄။ နှလုံးအားကောင်းစေတယ်

တီလားဗီးယားငါးရဲ့ နောက်ထပ်ကျန်းမာရေး အကျိုးကျေးဇူးတစ်ခုကတော့ နှလုံးကျန်းမာရေးကို အထောက်အကူပြုတာပါပဲ။ တီလားဗီးယားငါးမှာ အိုမီဂါသရီး ကြွယ်ဝတဲ့အတွက် နှလုံးနဲ့ နှလုံးသွေးကြောတွေကို အားကောင်းစေနိုင်ပါတယ်။ မကြာသေးခင်ကမှ ပြုလုပ်ခဲ့တဲ့ သုတေသနတစ်ခုအရ အိုမီဂါသရီးဟာ သွေးဖိအားများခြင်း လျှော့ချနိုင်တဲ့အတွက် နှလုံးနဲ့ နှလုံးသွေးကြောဆိုင်ရာ ရောဂါတွေကို တိုက်ဖျက်နိုင်ပါတယ်။

၅။ အရွယ်တင်စေတယ်

25-Simple-Homemade-Tips-For-Anti-Aging-3.jpg 

တီလားဗီးယားငါးဟာ ကလေးတွေအတွက်ပဲ ကောင်းတာမဟုတ်ပါဘူး။ အသက်အရွယ်ကြီးရင့်မှုကြောင့် အရေပြားတွေ အိုမင်းရင့်ရော်မှာကို ကြောက်တဲ့ အမျိုးသမီးကြီးတွေလည်း စားပေးသင့်ပါတယ်။ တီလားဗီးယားငါးထဲမှာ ပါဝင်တဲ့ ဗိုက်တာမင်စီ၊ ဗိုက်တာမင်အီးနဲ့ antioxidant တွေဟာ အရေပြားကို ပိုမိုကျန်းမာ၊ လှပစေနိုင်ပါတယ်။ နောက်ပြီး ဆီလီနီယမ်ကလည်း အရေပြားကို ထိခိုက်စေနိုင်တဲ့ free radical တွေကို တိုက်ဖျက်နိုင်ပါတယ်။

၆။ ဝိတ်ကျစေတယ်

Plus size လေးတွေအတွက်တော့ ဝမ်းသာစရာပဲဗျို့။ တီလားဗီးယားငါးကို စားပေးခြင်းက ကိုယ်အလေးချိန်လျှော့ချရာမှာ ကူညီပေးနိုင်ပါသတဲ့။ တီလားဗီးယားငါးထဲမှာ ကယ်လိုရီပါဝင်မှု နည်းပါးပြီး ပရိုတိန်းဓာတ် ကြွယ်ဝစွာပါဝင်ပါတယ်။ ဒီတော့ ကယ်လိုရီစားသုံးမှုကို လျှော့ချလိုသူတွေအတွက် အသင့်တော်ဆုံးပါပဲ။

Source: stylecraze

[Zawgyi Version]

ငါးဟင္းတို႔၊ ငါးကင္တို႔ စားရတာႏွစ္သက္ပါသလား။ အရသာ႐ွိၿပီး ကမၻာေပၚမွာ လူစားအမ်ားဆံုးထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ ငါးအသားရဲ႕ အရသာကို အျပည့္အဝခံစားလိုရင္ တီလားဗီးယားငါးကို ေ႐ြးခ်ယ္ပါ။ တီလားဗီးယားငါးကို ကမၻာ့ႏိုင္ငံ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာ ႏွစ္သက္စြာစားသံုးၾကပါတယ္။ တီလားဗီးယားငါးကို စားျခင္းျဖင့္ က်န္းမာေရးအက်ိဳးေက်းဇူးေတြ အမ်ားႀကီးရ႐ွိႏိုင္ေတာ့ ဘာေတြလဲဆိုတာကို သိထားသင့္ပါတယ္။ အဲဒါေတြကေတာ့...

၁။ အ႐ိုးေတြကို သန္မာေစတယ္

 

တီလားဗီးယားငါးက အ႐ိုးေတြကို သန္မာေစတဲ့အတြက္ နာမည္ႀကီးတာမို႔ အေဆာ့သန္တဲ့ကေလးေတြကို ေကြ်းသင့္ပါတယ္။ တီးလားဗီးယားငါးထဲမွာ လူ႔က်န္းမာေရးအတြက္ အေရးပါတဲ့ ေဖာ့စ္ဖရတ္စ္လို သတၳဳဓာတ္မ်ိဳး ၾကြယ္ဝစြာပါဝင္ပါတယ္။ တီလားဗီးယားငါးဟာ အ႐ိုးေတြကို သန္မာေစ႐ံုသာမက ခႏၶာကိုယ္ဖြံ႕ၿဖိဳးမႈအတြက္လည္း အားေပးႏိုင္ပါတယ္။

အ႐ိုးေပ်ာ့ေရာဂါဟာ ခႏၶာကိုယ္မွာ ေဖာ့စ္ဖရတ္စ္နဲ႔ ကယ္လ္ဆီယမ္ နည္းပါးခ်ိန္မွာ ျဖစ္တတ္တာမို႔ တီလားဗီးယားငါးကို ပံုမွန္စားေပးမယ္ဆိုရင္ ဒီေရာဂါကိုလည္း ကာကြယ္ႏိုင္မွာပါ။

၂။ ကင္ဆာအႏၱရာယ္ ကာကြယ္ႏိုင္တယ္

 

တီလားဗီးယားငါးထဲမွာ ဆီလီနီယမ္ဓာတ္ ပမာဏမ်ားစြာပါဝင္ပါတယ္။ သူတို႔က ကင္ဆာျဖစ္ေစႏိုင္တဲ့ free radical ေတြကို တိုက္ထုတ္ေပးႏိုင္တဲ့ antioxidant ေတြလည္း ျဖစ္ပါတယ္။ သုေတသီေတြကေတာ့ ဆီလီနီယမ္ဓာတ္ဟာ ခႏၶာကိုယ္ထဲက free radical ေတြကိုပဲ တားဆီးေပးႏိုင္တာမဟုတ္ဘဲ oxidative streess ဒဏ္ကို သိပ္မခံရေအာင္လည္း ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ဆဲလ္ေတြ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြအျဖစ္ ဆင့္ကဲေျပာင္းလဲမသြားေအာင္ တားဆီးေပးႏိုင္ပါတယ္။

၃။ ဉာဏ္ေကာင္းေစတယ္

 

တီလားဗီးယားငါးထဲက ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ အိုမီဂါသရီးအက္ဆစ္ဟာ ဦးေႏွာက္လုပ္ေဆာင္မႈေတြကို ပိုမိုေကာင္းမြန္ေစသလို အာ႐ံုေၾကာ စနစ္ေတြကိုလည္း အားေကာင္းေစပါတယ္။ ဦးေႏွာက္ထဲမွာ ပိုတက္စီယမ္မ်ားျခင္းဟာ ေအာက္ဆီဂ်င္ပိုမိုစီးဆင္းေစႏိုင္ၿပီး ခႏၶာကိုယ္တြင္းမွာ အရည္လည္ပတ္မႈကို ပုိမိုေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ေက်ာင္းသားအ႐ြယ္ကေလးေတြကို တီလားဗီးယား ငါးစားခိုင္းမယ္ဆိုရင္ ဉာဏ္ပိုေကာင္းေစႏိုင္ပါတယ္။

၄။ ႏွလံုးအားေကာင္းေစတယ္

တီလားဗီးယားငါးရဲ႕ ေနာက္ထပ္က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူးတစ္ခုကေတာ့ ႏွလံုးက်န္းမာေရးကို အေထာက္အကူျပဳတာပါပဲ။ တီလားဗီးယားငါးမွာ အိုမီဂါသရီး ၾကြယ္ဝတဲ့အတြက္ ႏွလံုးနဲ႔ ႏွလံုးေသြးေၾကာေတြကို အားေကာင္းေစႏိုင္ပါတယ္။ မၾကာေသးခင္ကမွ ျပဳလုပ္ခဲ့တဲ့ သုေတသနတစ္ခုအရ အိုမီဂါသရီးဟာ ေသြးဖိအားမ်ားျခင္း ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္တဲ့အတြက္ ႏွလံုးနဲ႔ ႏွလံုးေသြးေၾကာဆိုင္ရာ ေရာဂါေတြကို တိုက္ဖ်က္ႏိုင္ပါတယ္။

၅။ အရြယ္တင္ေစတယ္

 

တီလားဗီးယားငါးဟာ ကေလးေတြအတြက္ပဲ ေကာင္းတာမဟုတ္ပါဘူး။ အသက္အ႐ြယ္ႀကီးရင့္မႈေၾကာင့္ အေရျပားေတြ အိုမင္းရင့္ေရာ္မွာကို ေၾကာက္တဲ့ အမ်ိဳးသမီးႀကီးေတြလည္း စားေပးသင့္ပါတယ္။ တီလားဗီးယားငါးထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ ဗိုက္တာမင္စီ၊ ဗိုက္တာမင္အီးနဲ႔ antioxidant ေတြဟာ အေရျပားကို ပိုမိုက်န္းမာ၊ လွပေစႏိုင္ပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး ဆီလီနီယမ္ကလည္း အေရျပားကို ထိခိုက္ေစႏိုင္တဲ့ free radical ေတြကို တိုက္ဖ်က္ႏိုင္ပါတယ္။

၆။ ဝိတ္က်ေစတယ္

Plus size ေလးေတြအတြက္ေတာ့ ဝမ္းသာစရာပဲဗ်ိဳ႕။ တီလားဗီးယားငါးကို စားေပးျခင္းက ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလွ်ာ့ခ်ရာမွာ ကူညီေပးႏိုင္ပါသတဲ့။ တီလားဗီးယားငါးထဲမွာ ကယ္လိုရီပါဝင္မႈ နည္းပါးၿပီး ပ႐ိုတိန္းဓာတ္ ၾကြယ္ဝစြာပါဝင္ပါတယ္။ ဒီေတာ့ ကယ္လိုရီစားသံုးမႈကို ေလွ်ာ့ခ်လိုသူေတြအတြက္ အသင့္ေတာ္ဆံုးပါပဲ။

Source: stylecraze


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs