• Food & Recipe
    အားလပ်ရက်မှာ ကင်ချီထမင်းကြော် လုပ်စားကြမယ်
Pyae Phyo Thein
[Unicode Version]

ကင်ချီဆိုရင်တော့ ကိုရီးယားအစားအစာကြိုက်နှစ်သက်တဲ့ ဘော်ဘော်တို့အားလုံး သိပြီးသားပဲလေ။ တချို့ဆိုရင် ဒီတိုင်းတောင်မှ စားတဲ့အထိ နှစ်သက်ကြတယ်။ ကိုရီးယားအစားအစာဆိုတာကလည်း အခုဆိုရင် ကမ္ဘာတဝှမ်းလုံးမှာ နှစ်ခြိုက်စွာစားသုံးနေရတဲ့အထိ ထိုးဖောက်အားကောင်းနေတာပါ။

Kimchi-Pork-Belly-Fried-Rice-T3-1.jpg 

အခုဖော်ပြပေးမှာကတော့ ကင်ချီထမင်းကြော်ပဲ ဖြစ်ပါတယ်။ လုပ်ရတာ လွယ်ကူပြီးတော့ ရိုးရှင်းလွန်းတာမို့လို့ အချိန်ကုန်သက်သာပြီး လူလည်း မပင်ပန်းတော့ဘူးလေ။ ဒါကြောင့်မို့လို့ တစ်နေ့တစ်နေ့ ဘာစားရမလဲ ခေါင်းခြောက်အောင်စဉ်းစားနေရတဲ့ အစားတလိုင်းသွား ဘော်ဒါတို့အတွက် လွယ်ကူရိုးရှင်းတဲ့ ကင်ချီထမင်းကြော်နည်းလေး ဖော်ပြပေးလိုက်ပါတယ်။

49171935-b55b-45f3-b76a-a9a5857e5e0a--2013-0924_CP-kimchi-fried-rice-016 (1).jpg 

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

နှမ်းဆီ  - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်းခွဲခန့်

ကြက်ဥ - ၂လုံး

ကြက်သွန်မြိတ် - လှီးဖြတ်ပြီးသား အနည်းငယ်

ကြက်သွန်ဖြူ - ၄မွှာ (နုပ်နုပ်စဉ်းပြီးထား)

ကင်ချီ - အနေတော် ပန်းကန်လုံး (၁)လုံး

ထမင်း - ပန်းကန်လုံး (၁)လုံး

ဟင်းနုနယ်ရွက် - ၈ အောင်စခန့်

ပဲစိမ်းစေ့ -  အနည်းငယ်

ကင်ချီဖျော်ရည် - ၁/၄ ခွက်

ပဲငံပြာရည် - စားပွဲတင်ဇွန်း (၂)ဇွန်း

ပြုလုပ်နည်း

၁။ မီးအား မပြင်းမလျော့တွင် နှမ်းဆီကို ထည့်ပြီး အပူပေးထားပါ။ ဆီပူလာပြီဆိုရင်တော့ ကြက်ဥ (၂)ဦးကို ဖောက်ထည့်ပြီး စက္ကန့်သုံးဆယ်ခန့် ကြော်ပြီး ဆယ်ပေးထားရပါမယ်။ ပြီးရင်တော့  နုပ်နုပ်စဉ်းထားတဲ့ ကြက်သွန်မြိတ်နဲ့ကြက်သွန်ဖြူတို့ကို ထည့်ပြီးတော့ တစ်မိနစ်ခန့် ဆီပူပူမှာ မွှေပေးရပါမယ်။ ဒီနေရာမှာ စောနက ကြက်ဥကြော်ပြီးသား နှမ်းဆီကို ပြန်အသုံးပြုလို့ရသလို နောက်ထပ် နှမ်းဆီကိုထည့်ပြီးတော့လည်း အသုံးပြုလို့ရပါတယ်။ တချို့က ကြော်ပြီးသား ဆီဆိုရင် မကြိုက်တတ်လို့ပါ။

Kimchi-Fried-Rice-Recipe-56a57a8e5f9b58b7d0dd1e77.jpg 

၂။ ကင်ချီ နဲ့ ထမင်းကို ရောနယ်ပြီးတော့ ဆီပူပူလေးမှာ (၄)မိနစ်ခန့် မွှေပြီး ဆီပူထိုးရပါမယ်။  (၄) မိနစ်ခန့်ကြာမြင့်သွားပြီဆိုရင် ဟင်းနုနယ်ရွက်တွေကို လှီးဖြတ်ထည့်ပြီးတော့ ဟင်းနုနယ်ရွက်တွေ ညိုးနွမ်းရုံလောက် ထပ်မွှေပေးပါ။ ပြီးရင်တော့ ကင်ချီဖျော်ရည်၊ ပဲငံပြာရည်အနည်းငယ်တို့ထည့်ပြီး အားလုံးကို သမသွားအောင် မွှေပေးပြီး ကြော်ပြီးသား ကြက်ဥကို အပေါ်ကနေ ဖြူးပေးရုံပါပဲ။ ဒါဆိုရင် ကြက်ဥအနှစ်လေးတွေ မကျက်တကျက်၊ ပဲစိမ်းစေ့၊ ဟင်းနုနယ်ရွက်အစိမ်းလေးတွေနဲ့ စားချင့်စဖွယ် ကင်ချီထမင်းကို ရပါပြီ။

ှSource : Health

[Zawgyi Version]

ကင္ခ်ီဆိုရင္ေတာ့ ကိုရီးယားအစားအစာၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့ ေဘာ္ေဘာ္တို႕အားလံုး သိျပီးသားပဲေလ။ တခ်ိဳ႕ဆိုရင္ ဒီတိုင္းေတာင္မွ စားတဲ့အထိ ႏွစ္သက္ၾကတယ္။ ကိုရီးယားအစားအစာဆိုတာကလည္း အခုဆိုရင္ ကမၻာတ၀ွမ္းလံုးမွာ ႏွစ္ျခိဳက္စြာစားသံုးေနရတဲ့အထိ ထိုးေဖာက္အားေကာင္းေနတာပါ။

အခုေဖာ္ျပေပးမွာကေတာ့ ကင္ခ်ီထမင္းေၾကာ္ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ လုပ္ရတာ လြယ္ကူျပီးေတာ့ ရိုးရွင္းလြန္းတာမို႕လို႕ အခ်ိန္ကုန္သက္သာျပီး လူလည္း မပင္ပန္းေတာ့ဘူးေလ။ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ တစ္ေန႕တစ္ေန႕ ဘာစားရမလဲ ေခါင္းေျခာက္ေအာင္စဥ္းစားေနရတဲ့ အစားတလိုင္းသြား ေဘာ္ဒါတို႕အတြက္ လြယ္ကူရိုးရွင္းတဲ့ ကင္ခ်ီထမင္းေၾကာ္နည္းေလး ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ႏွမ္းဆီ  - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲခန္႕

ၾကက္ဥ - ၂လံုး

ၾကက္သြန္ျမိတ္ - လွီးျဖတ္ျပီးသား အနည္းငယ္

ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄မႊာ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းျပီးထား)

ကင္ခ်ီ - အေနေတာ္ ပန္းကန္လံုး (၁)လံုး

ထမင္း - ပန္းကန္လံုး (၁)လံုး

ဟင္းႏုနယ္ရြက္ - ၈ ေအာင္စခန္႕

ပဲစိမ္းေစ့ -  အနည္းငယ္

ကင္ခ်ီေဖ်ာ္ရည္ - ၁/၄ ခြက္

ပဲငံျပာရည္ - စားပြဲတင္ဇြန္း (၂)ဇြန္း

ျပဳလုပ္နည္း

၁။ မီးအား မျပင္းမေလ်ာ့တြင္ ႏွမ္းဆီကို ထည့္ျပီး အပူေပးထားပါ။ ဆီပူလာျပီဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္ဥ (၂)ဦးကို ေဖာက္ထည့္ျပီး စကၠန္႕သံုးဆယ္ခန္႕ ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ေပးထားရပါမယ္။ ျပီးရင္ေတာ့  ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျမိတ္နဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို ထည့္ျပီးေတာ့ တစ္မိနစ္ခန္႕ ဆီပူပူမွာ ေမႊေပးရပါမယ္။ ဒီေနရာမွာ ေစာနက ၾကက္ဥေၾကာ္ျပီးသား ႏွမ္းဆီကို ျပန္အသံုးျပဳလို႕ရသလို ေနာက္ထပ္ ႏွမ္းဆီကိုထည့္ျပီးေတာ့လည္း အသံုးျပဳလို႕ရပါတယ္။ တခ်ိဳ႕က ေၾကာ္ျပီးသား ဆီဆိုရင္ မၾကိဳက္တတ္လို႕ပါ။

၂။ ကင္ခ်ီ နဲ႕ ထမင္းကို ေရာနယ္ျပီးေတာ့ ဆီပူပူေလးမွာ (၄)မိနစ္ခန္႕ ေမႊျပီး ဆီပူထိုးရပါမယ္။  (၄) မိနစ္ခန္႕ၾကာျမင့္သြားျပီဆိုရင္ ဟင္းႏုနယ္ရြက္ေတြကို လွီးျဖတ္ထည့္ျပီးေတာ့ ဟင္းႏုနယ္ရြက္ေတြ ညိဳးႏြမ္းရံုေလာက္ ထပ္ေမႊေပးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ကင္ခ်ီေဖ်ာ္ရည္၊ ပဲငံျပာရည္အနည္းငယ္တို႕ထည့္ျပီး အားလံုးကို သမသြားေအာင္ ေမႊေပးျပီး ေၾကာ္ျပီးသား ၾကက္ဥကို အေပၚကေန ျဖဴးေပးရံုပါပဲ။ ဒါဆိုရင္ ၾကက္ဥအႏွစ္ေလးေတြ မက်က္တက်က္၊ ပဲစိမ္းေစ့၊ ဟင္းႏုနယ္ရြက္အစိမ္းေလးေတြနဲ႕ စားခ်င့္စဖြယ္ ကင္ခ်ီထမင္းကို ရပါျပီ။

ွSource : Health


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs