• Food & Recipe
    ပုစွန်ကို ထူးထူးခြားခြားဖြစ်သွားအောင် အုန်းသီးနဲ့ ကြော်စားမယ်
Pyae Phyo Thein
[Unicode Version]

ပုစွန်ကို ဒီတိုင်းချက်စားရတာ၊ တန်ပူရာလုပ်စားရတာ ရိုးအီလာသလိုပဲ။ ပုံမှန်အတိုင်း အစပ်ချက်၊ အချိုချက်ပြီး အသီးအရွက်တွေထဲ ရောပြီး ချက်စားရတာလည်း မစားချင်တော့ဘူး။ တန်ပူရာကြော်ကလည်း စားရတာ အီသွားပြီ။ ထူးထူးဆန်းဆန်းလေးဖြစ်သွားအောင်ကို ပုစွန်ကို အုန်းသီးနဲ့ ကြော်စားကြည့်ကြမယ်လေ။  ပုစွန်တန်ပူရာလုပ်သလိုပဲ လုပ်ရတာဖြစ်ပြီး အုန်းသီးအပိုပါလာတာလေးပဲ ကွာသွားတယ်။ အစားတလိုင်းသွား ဘော်ဘော်တို့အတွက် ပုစွန်အုန်းသီးကြော်နည်းလေး ပြောလိုက်တယ်နော်။ အားလပ်ရက်မှာ ကိုယ်တိုင်ပြုလုပ်ပြီး စားကြည့်ပါဦး။

Shrimp.jpg 

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

ပုစွန် - အကောင်ကြီးကြီး (၁၂)ကောင်ခန့်

အုန်းသီးခြစ်ပြီးသား - အနည်းငယ်

ကြက်ဥ - ၁လုံး

အရသာမှုန့်

ဆီ - အနည်းငယ်

အြေက်ာမှုန့် - အနည်းငယ်

 

ပြုလုပ်နည်း

ပထမဦးဆုံးအနေနဲ့ ပုစွန်ကို ရေစင်ကြယ်အောင် ဆေးကြောပေးပါ။ ရေဆေးကြောပေးပြီးရင်တော့ အရသာမှုန့်နဲ့ နယ်ပြီး နှပ်ပေးထားရပါမယ်။ ပုစွန်နှပ်ပြီး ၁၀ မိနစ်လောက်နေရင်တော့ အကြော်မှုန့် (သို့) မုန့်ကြွပ်မှုန့်ကို ပန်းကန်လွတ်တစ်ခုထဲ ထည့်ပြီး ပုစွန်ကို အကြော်မှုန့်ပန်းကန်ထဲ ထည့်ပေးပါ။

ShrimpLonely.jpg 

ပြီးရင် ကြက်ဥကို ခလောက်ပေးပါ။ ကြက်ဥအနှစ်တွေ ပျောက်သည်အထိကို ကျေညက်နေအောင် ခလောက်ပေးပါ။ အရမ်းကြီး ပျစ်မသွားအောင် ရေလေးနည်းနည်းရောပေးရင်လည်း ရပါတယ်။ အများကြီးရောရင်လည်း ကျဲသွားတတ်တာမို့ ရေရောမယ်ဆိုရင်တော့ ဂရုစိုက်ဖို့ လိုပါတယ်။

EggsStuff.jpg 

ပြီးရင်တော့ ပုစွန်ကို ကြက်ဥထဲ နှစ်ပြီး စိမ်ပေးရပါမယ်။ စိမ်ပေးပြီးတဲ့အခါမှာ အုန်းသီးခြစ်ထားတာကို ယူပြီးတော့ ပုစွန်ကို  အုန်းသီးနဲ့ လူးပေးပြီး ဗန်းတစ်ခုထဲမှာ စီထားပေးရပါမယ်။ ပုစွန် (၁၂)ကောင်လုံး ပြုလုပ်ပြီးတဲ့အခါမှာ ပုစွန်ကို စကြော်လို့ရပါပြီ။

CoconutShrimpPreBake.jpg 

ကြော်တဲ့အခါမှာ မီးကို အလယ်အလတ်လောက်ပဲ ထားပါ။ ပုစွန်က အကျက်မြန်တဲ့အတွက် အချိန်ကြာရင် တူးသွားတတ်ပါတယ်။ အဲဒါတော့ ဂရုစိုက်ပေးရပါမယ်။

ShrimpInSauce.jpg 

အကျက်ညီဖို့အတွက် ဟိုဘက်ဒီဘက် လှန်လှောပေးပြီး ရွှေရောင်သမ်းလာပြီဆိုရင် ပုစွန်အုန်းသီးကြော်ရပါပြီ။ မိမိ နှစ်သက်ရာ အချဉ်နဲ့ ပုစွန်အုန်းသီးကြော်ကို တွဲဖက်စားသုံးလို့ ရပါပြီ။

 

[Zawgyi Version]

ပုစြန္ကို ဒီတိုင္းခ်က္စားရတာ၊ တန္ပူရာလုပ္စားရတာ ရိုးအီလာသလိုပဲ။ ပံုမွန္အတိုင္း အစပ္ခ်က္၊ အခ်ိဳခ်က္ျပီး အသီးအရြက္ေတြထဲ ေရာျပီး ခ်က္စားရတာလည္း မစားခ်င္ေတာ့ဘူး။ တန္ပူရာေၾကာ္ကလည္း စားရတာ အီသြားျပီ။ ထူးထူးဆန္းဆန္းေလးျဖစ္သြားေအာင္ကို ပုစြန္ကို အုန္းသီးနဲ႔ ေၾကာ္စားၾကည့္ၾကမယ္ေလ။  ပုစြန္တန္ပူရာလုပ္သလိုပဲ လုပ္ရတာျဖစ္ျပီး အုန္းသီးအပိုပါလာတာေလးပဲ ကြာသြားတယ္။ အစားတလိုင္းသြား ေဘာ္ေဘာ္တို႔အတြက္ ပုစြန္အုန္းသီးေၾကာ္နည္းေလး ေျပာလိုက္တယ္ေနာ္။ အားလပ္ရက္မွာ ကိုယ္တုိင္ျပဳလုပ္ျပီး စားၾကည့္ပါဦး။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ပုစြန္ - အေကာင္ၾကီးၾကီး (၁၂)ေကာင္ခန္႕

အုန္းသီးျခစ္ျပီးသား - အနည္းငယ္

ၾကက္ဥ - ၁လံုး

အရသာမႈန္႕

ဆီ - အနည္းငယ္

အေၾက္ာမႈန္႕ - အနည္းငယ္

 

ျပဳလုပ္နည္း

ပထမဦးဆံုးအေနနဲ႕ ပုစြန္ကို ေရစင္ၾကယ္ေအာင္ ေဆးေၾကာေပးပါ။ ေရေဆးေၾကာေပးျပီးရင္ေတာ့ အရသာမႈန္႔နဲ႕ နယ္ျပီး ႏွပ္ေပးထားရပါမယ္။ ပုစြန္ႏွပ္ျပီး ၁၀ မိနစ္ေလာက္ေနရင္ေတာ့ အေၾကာ္မႈန္႔ (သို႔) မုန္႔ၾကြပ္မႈန္႔ကို ပန္းကန္လြတ္တစ္ခုထဲ ထည့္ျပီး ပုစြန္ကို အေၾကာ္မႈန္႔ပန္းကန္ထဲ ထည့္ေပးပါ။

ျပီးရင္ ၾကက္ဥကို ခေလာက္ေပးပါ။ ၾကက္ဥအႏွစ္ေတြ ေပ်ာက္သည္အထိကို ေက်ညက္ေနေအာင္ ခေလာက္ေပးပါ။ အရမ္းၾကီး ပ်စ္မသြားေအာင္ ေရေလးနည္းနည္းေရာေပးရင္လည္း ရပါတယ္။ အမ်ားၾကီးေရာရင္လည္း က်ဲသြားတတ္တာမို႔ ေရေရာမယ္ဆိုရင္ေတာ့ ဂရုစိုက္ဖို႔ လို္ပါတယ္။

ျပီးရင္ေတာ့ ပုစြန္ကို ၾကက္ဥထဲ ႏွစ္ျပီး စိမ္ေပးရပါမယ္။ စိမ္ေပးျပီးတဲ့အခါမွာ အုန္းသီးျခစ္ထားတာကို ယူျပီးေတာ့ ပုစြန္ကို  အုန္းသီးနဲ႔ လူးေပးျပီး ဗန္းတစ္ခုထဲမွာ စီထားေပးရပါမယ္။ ပုစြန္ (၁၂)ေကာင္လံုး ျပဳလုပ္ျပီးတဲ့အခါမွာ ပုစြန္ကို စေၾကာ္လို႔ရပါျပီ။

ေၾကာ္တဲ့အခါမွာ မီးကို အလယ္အလတ္ေလာက္ပဲ ထားပါ။ ပုစြန္က အက်က္ျမန္တဲ့အတြက္ အခ်ိန္ၾကာရင္ တူးသြားတတ္ပါတယ္။ အဲဒါေတာ့ ဂရုစိုက္ေပးရပါမယ္။

အက်က္ညီဖို႔အတြက္ ဟိုဘက္ဒီဘက္ လွန္ေလွာေပးျပီး ေရႊေရာင္သမ္းလာျပီဆိုရင္ ပုစြန္အုန္းသီးေၾကာ္ရပါျပီ။ မိမိ ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္နဲ႔ ပုစြန္အုန္းသီးေၾကာ္ကို တြဲဖက္စားသံုးလို႔ ရပါျပီ။

 


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs