• Food & Recipe
    ဆောင်းရာသီနဲ့ လိုက်ဖက်တဲ့ ပန့်ချ်လေး သောက်ကြမယ်
Pyae Phyo Thein
[Unicode Version]

ဆောင်းတွင်းအေးအေးလေးမှာ ရာသီစာလေးလည်းဖြစ်၊ ပန့်ချ်ကိုမှ နှစ်သက်သူတွေအတွက် ရာသီဥတုနဲ့ကိုက်ညီတဲ့ ပန်းသီးနဲ့လိမ္မော်သီးပန့်ချ် ပြုလုပ်နည်းလေးကို ဖော်ပြပေးလိုက်ပါတယ်။ နွေးနွေးလေးဖြစ်နေတဲ့ ပန့်ချ်ကြောင့် နွေးထွေးမှုကို ခံစားရမှလည်းဖြစ်သလို အရသာကလည်း အံ့သြဖို့ကောင်းလောက်အောင်ကို ကောင်းမွန်တာကိုလည်း ခံစားရမှာ သေချာပါတယ်။ ပန့်ချ်ပြုလုပ်နည်းလေးကို ကြည့်ကြည့်ပါဦး။

apple-and-kinnu-winter-punch_620x330_41514450699.jpg 

သစ်သီးဖျော်ရည်တွေနဲ့ ဆက်စပ်ပစ္စည်းအနည်းငယ်ပဲ လိုအပ်တာကြောင့် ကရိကထများခြင်းမရှိပဲ ပြုလုပ်ရ လွယ်ကူသက်သာတာကြောင့် အိမ်မှာ ကိုယ်တိုင်ပြုလုပ်ပြီးတော့ သောက်သုံးသင့်တဲ့ ပန့်ချ်လေးပဲ ဖြစ်ပါတယ်။

apple-and-kinnu-winter-punch_620x330_41514450699 (1).jpg 

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

လေးညှင်းပွင့် (၈) ခု

ပန်းသီးဖျော်ရည် (၆) ခွက်

 သစ်ကြံပိုးခေါက် (၁)ချောင်း

ဇာတိပ္ဖိုလ်သီး (၁/၄ ဇွန်း)

ပျားရည် (၁/၄ ဇွန်း)

လိမ္မော်ရည် (၃)ဇွန်း

နာနတ်သီးဖျော်ရည် (၁ ၁/၄ ခွက်) တို့ လိုအပ်ပါတယ်။

 

ပြုလုပ်နည်း

ပထမဦးဆုံးအနေနဲ့ Oven ကို ၃၅၀ ဒီဂရီဖာရင်ဟိုက် အပူချိန်မှာ ထားပြီးတော့ လိမ္မော်ရည် နဲ့ လေးညှင်းပွင့်တို့ကို ရောစပ်ပြီး မိနစ် (၃၀) ခန့် ထားပေးရပါမယ်။ မိနစ်(၃၀)ခန့် ထားပေးနေတဲ့အချိန်မှာတော့ အနည်းငယ်ကျယ်တဲ့ ဒယ်အိုးတစ်လုံးထဲမှာ ပန်းသီးဖျော်ရည် နဲ့ သစ်ကြံပိုးခေါက်တို့ကို ပေါင်းစပ်ပြီးတော့ ဆူပွက်လာသည်အထိ ကျိုပေးပါ။ မီးအားကို အလယ်အလတ်လောက်မှာပဲထားပေးဖို့ မမေ့ပါနဲ့။

hot-apple-cider-and-rum-punch-1513884942.jpg 

ဆူပွက်သွားတဲ့အခါမှာတော့ အပူချိန်ကို လျှော့ချပစ်လိုက်ပြီး ဇာတိပ္ဖိုလ်သီး၊ ပျားရည်၊ လိမ္မော်ရည်၊ နာနာရည်တို့ကို ထည့်ပြီးတော့ အားလုံးကို သမသွားအောင် ရောမွှေ ပေးပါ။

winter_sangria_with_pomegranate_blood_orange_and_apple.jpg 

 ပြီးရင်တော့ အပူချိန်အနည်းငယ်နဲ့ ကျိုပေးပြီး လေးညှင့်ပွင့်လေးတွေ အပေါ်ကို တက်လာပြီဆိုရင်တော့ ပန်းသီးဖျော်ရည်နွေးနွေးလေးနဲ့ Winter Punch လေးကိုရပါပြီ။

Source : food.ndtv

[Zawgyi Version]

ေဆာင္းတြင္းေအးေအးေလးမွာ ရာသီစာေလးလည္းျဖစ္၊ ပန္႔ခ်္ကိုမွ ႏွစ္သက္သူေတြအတြက္ ရာသီဥတုနဲ႔ကိုက္ညီတဲ့ ပန္းသီးနဲ႔လိေမၼာ္သီးပန္႔ခ်္ ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။ ေႏြးေႏြးေလးျဖစ္ေနတဲ့ ပန္႔ခ်္ေၾကာင့္ ေႏြးေထြးမႈကို ခံစားရမွလည္းျဖစ္သလို အရသာကလည္း အံ့ၾသဖို႔ေကာင္းေလာက္ေအာင္ကို ေကာင္းမြန္တာကိုလည္း ခံစားရမွာ ေသခ်ာပါတယ္။ ပန္႔ခ်္ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ၾကည့္ၾကည့္ပါဦး။

သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္ေတြနဲ႔ ဆက္စပ္ပစၥည္းအနည္းငယ္ပဲ လိုအပ္တာေၾကာင့္ ကရိကထမ်ားျခင္းမရွိပဲ ျပဳလုပ္ရ လြယ္ကူသက္သာတာေၾကာင့္ အိမ္မွာ ကိုယ္တိုင္ျပဳလုပ္ျပီးေတာ့ ေသာက္သံုးသင့္တဲ့ ပန္႔ခ်္ေလးပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ေလးညွင္းပြင့္ (၈) ခု

ပန္းသီးေဖ်ာ္ရည္ (၆) ခြက္

 သစ္ၾကံပိုးေခါက္ (၁)ေခ်ာင္း

ဇာတိပၹဳိလ္သီး (၁/၄ ဇြန္း)

ပ်ားရည္ (၁/၄ ဇြန္း)

လိေမၼာ္ရည္ (၃)ဇြန္း

နာနတ္သီးေဖ်ာ္ရည္ (၁ ၁/၄ ခြက္) တို႔ လိုအပ္ပါတယ္။

 

ျပဳလုပ္နည္း

ပထမဦးဆံုးအေနနဲ႔ Oven ကို ၃၅၀ ဒီဂရီဖာရင္ဟိုက္ အပူခ်ိန္မွာ ထားျပီးေတာ့ လိေမၼာ္ရည္ နဲ႔ ေလးညွင္းပြင့္တို႔ကို ေရာစပ္ျပီး မိနစ္ (၃၀) ခန္႔ ထားေပးရပါမယ္။ မိနစ္(၃၀)ခန္႔ ထားေပးေနတဲ့အခ်ိန္မွာေတာ့ အနည္းငယ္က်ယ္တဲ့ ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ပန္းသီးေဖ်ာ္ရည္ နဲ႔ သစ္ၾကံပိုးေခါက္တို႔ကို ေပါင္းစပ္ျပီးေတာ့ ဆူပြက္လာသည္အထိ က်ိဳေပးပါ။ မီးအားကို အလယ္အလတ္ေလာက္မွာပဲထားေပးဖို႔ မေမ့ပါနဲ႔။

ဆူပြက္သြားတဲ့အခါမွာေတာ့ အပူခ်ိန္ကို ေလွ်ာ့ခ်ပစ္လိုက္ျပီး ဇာတိပၹိဳလ္သီး၊ ပ်ားရည္၊ လိေမၼာ္ရည္၊ နာနာရည္တို႔ကို ထည့္ျပီးေတာ့ အားလံုးကို သမသြားေအာင္ ေရာေမႊ ေပးပါ။

 ျပီးရင္ေတာ့ အပူခ်ိန္အနည္းငယ္နဲ႔ က်ိဳေပးျပီး ေလးညွင့္ပြင့္ေလးေတြ အေပၚကို တက္လာျပီဆိုရင္ေတာ့ ပန္းသီးေဖ်ာ္ရည္ေႏြးေႏြးေလးနဲ႔ Winter Punch ေလးကိုရပါျပီ။

Source : food.ndtv


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs