• Food & Recipe
    ပြုလုပ်ရတာ မြန်ဆန်လွယ်ကူတဲ့ ကိုရီးယားအမဲသားကင်
Pyae Phyo Thein
[Unicode Version]

ဒီချက်နည်းလေးကတော့ မြန်မြန်ဆန်ဆန်နဲ့ ချက်ပြုတ်လို့ရတာကို အဓိကထားထားပါတယ်။ အိမ်ကို အမှတ်မထင်ပဲ ဧည့်သည်ရောက်လာတာမျိုး၊ ဧည့်ခံစရာအတွက် ခေါင်းခဲနေရတာမျိုးဆိုရင်တော့ ဒီဟင်းလေးချက်ပြီးတော့သာ ဧည့်ခံလိုက်ပါ။ လွယ်လည်းလွယ်၊ မြန်လည်းမြန်တာမို့ အခက်တွေ့စရာ မလိုတော့ဘူးပေါ့။ သူ့ချည်းပဲ စားလို့လည်းရသလို ထမင်းနဲ့လည်း တွဲဖက်သုံးဆောင်လို့ရတော့ ပိုပြီးအဆင်ပြေတာပေါ့။ ကဲ. ကိုရီးယားစတိုင်လ် အမဲသားဟင်းလေးကို မြည်းစမ်းကြည့်ရအောင်လား။

 

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

အမဲသား - ၁ ပေါင်

ပဲငံပြာရည် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၂)ဇွန်း

သကြားအညို - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၁) ဇွန်း

ပျားရည် - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၁) ဇွန်း

နှမ်းဆီ - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၁) ဇွန်း

နှမ်းစေ့ - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၁) ဇွန်း

ကြက်သွန်မြိတ် - ၂ ပင်

ကြက်သွန်ဖြူ - ၄မွှာ (လှီးပေးထားပါ)

ငရုတ်သီးအနက် -  ၄ တောင့်

 

ပြုလုပ်နည်း

 

အမဲသားကို ရေစင်နေအောင် ဆေးကြောပေးပြီးတော့ အတုံးလေးတွေကို မထူမပါးလေး လှီးပေးပါ။ အကောင်းဆုံးကတော့ တစ်ခါစား တစ်တုံးအရွယ်လေးတွေဆို ပိုပြီးအဆင်ပြေပါတယ်။ စားတဲ့အခါမှာ ပလုပ်ပလောင်းကြီးဖြစ်နေတာမျိုးမရှိသလို အားပါးတရစားရတဲ့ အနေအထားမျိုးဖြစ်တာပေါ့။

Anova-Steak-Guide-Sous-Vide-Photos03-ny-strip.jpg 

အမဲသားကို တုံးပြီးတဲ့အခါမှာ ပါဝင်ပစ္စည်းတွေ အားလုံးကို ရောနှောပြီးတော့ ဖျော်စပ်ပေးရပါမယ်။ ရေ (၃) ဇွန်းလောက်ထည့်ပေးဖို့လည်း မမေ့ပါနဲ့။ ကြက်သွန်မြိတ်နဲ့ နှမ်းစေ့လေးတွေတော့ မပါဘူးနော်။ ချန်ပေးထားရပါမယ်။

toss-and-marinate.jpg 

ပါဝင်ပစ္စည်းတွေကို ဖျော်စပ်ပြီးတဲ့အခါမှာ ဇလုံအကြီးတစ်ခုထဲ ဖျော်ရည်ကို လောင်းထည့်ပြီး အမဲသားကိုလည်း အဲဒီထဲ ထည့်ပေးပါ။ ထည့်ပေးပြီးရင်တော့ နာရီဝက်ခန့် ရေခဲသေတ္တာအောက်ထပ်မှာ ထည့်ထားပြီး နှပ်ပေးပါ။ ဒီလို နှပ်ပေးခြင်းက အမဲသားအတွင်းကို အရသာများ စိမ့်ဝင်စေပြီးတော့ မွှေးပျံတဲ့ရနံ့၊ ပိုပြီးကောင်းမွန်တဲ့ အရသာကိုလည်း ရရှိစေမှာပါ။

bulgogi_onaplate.jpg 

မိနစ်(၃၀) ပြည့်သွားရင်တော့ ဒယ်အိုးကို အပူပေးပါ။ အမဲသားတွေ ခဲနေတာမျိုး ဖြစ်နေတယ်ဆိုရင်တော့ အချိန်အနည်းငယ်စောင့်ပေးပါ။ ခဲနေတာတွေ ပျော်သွားပြီဆိုတော့မှ နှပ်ထားတဲ့ အမဲသားတွေကို အိုးထဲ ထည့်ပြီးတော့ ချက်ပြုတ်ရုံပါပဲ။ ရေထည့်ပေးစရာမလိုတော့ပါဘူး။ အိုးကင်းပူတိုက်တဲ့ ပုံစံမျိုးနဲ့ ချက်ပြုတ်ပေးရမှာပါ။ ဒါမှ BBQ ဖြစ်မှာလည်း ဖြစ်ပါတယ်။ အမဲသားနူးလောက်ပြီဆိုရင်တော့ ကြက်သွန်မြိတ် နဲ့ နှမ်းစေ့လေးတွေ အပေါ်ကနေ ဖြူးပေးပြီးတော့ သုံးဆောင် လို့ရပါပြီ။ ဒယ်အိုးကို အသုံးမပြုပဲနဲ့ အကင်စက်ကို အသုံးပြီးတော့လည်း ကင်ပေးရင်လည်း ရပါတယ်။ အသားကင်ပုံစံ ပိုပြီးတော့ စနစ်ကျတာပေါ့။ အကင်စက်မရှိရင်တော့ အပေါ်က နည်းလမ်းအတိုင်း ပြုလုပ်ပေးပါ။

lettuce-783838.jpg 

 ပြီးတဲ့အခါ ဆလတ်ရွက်၊ မုန်လာဥနီတို့နဲ့ တွဲဖက်ပြီးတော့ စားသုံးလို့လည်းရပါသေးတယ်။

Source : Maangchi

[Zawgyi Version]

ဒီခ်က္နည္းေလးကေတာ့ ျမန္ျမန္ဆန္ဆန္နဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္လို႔ရတာကို အဓိကထားထားပါတယ္။ အိမ္ကို အမွတ္မထင္ပဲ ဧည့္သည္ေရာက္လာတာမ်ိဳး၊ ဧည့္ခံစရာအတြက္ ေခါင္းခဲေနရတာမ်ိဳးဆိုရင္ေတာ့ ဒီဟင္းေလးခ်က္ျပီးေတာ့သာ ဧည့္ခံလိုက္ပါ။ လြယ္လည္းလြယ္၊ ျမန္လည္းျမန္တာမို႔ အခက္ေတြ႕စရာ မလိုေတာ့ဘူးေပါ့။ သူ႔ခ်ည္းပဲ စားလို႔လည္းရသလို ထမင္းနဲ႔လည္း တြဲဖက္သံုးေဆာင္လို႔ရေတာ့ ပိုျပီးအဆင္ေျပတာေပါ့။ ကဲ. ကိုရီးယားစတိုင္လ္ အမဲသားဟင္းေလးကို ျမည္းစမ္းၾကည့္ရေအာင္လား။

 

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

အမဲသား - ၁ ေပါင္

ပဲငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂)ဇြန္း

သၾကားအညိဳ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း

ပ်ားရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း

ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း

ႏွမ္းေစ့ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း

ၾကက္သြန္ျမိတ္ - ၂ ပင္

ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄မႊာ (လွီးေပးထားပါ)

ငရုတ္သီးအနက္ -  ၄ ေတာင့္

 

ျပဳလုပ္နည္း

 

အမဲသားကို ေရစင္ေနေအာင္ ေဆးေၾကာေပးျပီးေတာ့ အတံုးေလးေတြကို မထူမပါးေလး လွီးေပးပါ။ အေကာင္းဆံုးကေတာ့ တစ္ခါစား တစ္တံုးအရြယ္ေလးေတြဆို ပိုျပီးအဆင္ေျပပါတယ္။ စားတဲ့အခါမွာ ပလုပ္ပေလာင္းၾကီးျဖစ္ေနတာမ်ိဳးမရွိသလို အားပါးတရစားရတဲ့ အေနအထားမ်ိဳးျဖစ္တာေပါ့။

အမဲသားကို တံုးျပီးတဲ့အခါမွာ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြ အားလံုးကို ေရာေႏွာျပီးေတာ့ ေဖ်ာ္စပ္ေပးရပါမယ္။ ေရ (၃) ဇြန္းေလာက္ထည့္ေပးဖို႔လည္း မေမ့ပါနဲ႔။ ၾကက္သြန္ျမိတ္နဲ႔ ႏွမ္းေစ့ေလးေတြေတာ့ မပါဘူးေနာ္။ ခ်န္ေပးထားရပါမယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကို ေဖ်ာ္စပ္ျပီးတဲ့အခါမွာ ဇလံုအၾကီးတစ္ခုထဲ ေဖ်ာ္ရည္ကို ေလာင္းထည့္ျပီး အမဲသားကိုလည္း အဲဒီထဲ ထည့္ေပးပါ။ ထည့္ေပးျပီးရင္ေတာ့ နာရီ၀က္ခန္႔ ေရခဲေသတၱာေအာက္ထပ္မွာ ထည့္ထားျပီး ႏွပ္ေပးပါ။ ဒီလို ႏွပ္ေပးျခင္းက အမဲသားအတြင္းကို အရသာမ်ား စိမ့္၀င္ေစျပီးေတာ့ ေမႊးပ်ံတဲ့ရနံ႕၊ ပိုျပီးေကာင္းမြန္တဲ့ အရသာကိုလည္း ရရွိေစမွာပါ။

မိနစ္(၃၀) ျပည့္သြားရင္ေတာ့ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ။ အမဲသားေတြ ခဲေနတာမ်ိဳး ျဖစ္ေနတယ္ဆုိရင္ေတာ့ အခ်ိန္အနည္းငယ္ေစာင့္ေပးပါ။ ခဲေနတာေတြ ေပ်ာ္သြားျပီဆုိေတာ့မွ ႏွပ္ထားတဲ့ အမဲသားေတြကို အိုးထဲ ထည့္ျပီးေတာ့ ခ်က္ျပဳတ္ရံုပါပဲ။ ေရထည့္ေပးစရာမလိုေတာ့ပါဘူး။ အိုးကင္းပူတိုက္တဲ့ ပံုစံမ်ိဳးနဲ႔ ခ်က္ျပဳတ္ေပးရမွာပါ။ ဒါမွ BBQ ျဖစ္မွာလည္း ျဖစ္ပါတယ္။ အမဲသားႏူးေလာက္ျပီဆိုရင္ေတာ့ ၾကက္သြန္ျမိတ္ နဲ႔ ႏွမ္းေစ့ေလးေတြ အေပၚကေန ျဖဴးေပးျပီးေတာ့ သံုးေဆာင္ လို႔ရပါျပီ။ ဒယ္အိုးကို အသံုးမျပဳပဲနဲ႔ အကင္စက္ကို အသံုးျပီးေတာ့လည္း ကင္ေပးရင္လည္း ရပါတယ္။ အသားကင္ပံုစံ ပိုျပီးေတာ့ စနစ္က်တာေပါ့။ အကင္စက္မရွိရင္ေတာ့ အေပၚက နည္းလမ္းအတိုင္း ျပဳလုပ္ေပးပါ။

 ျပီးတဲ့အခါ ဆလတ္ရြက္၊ မုန္လာဥနီတို႔နဲ႔ တြဲဖက္ျပီးေတာ့ စားသံုးလို႔လည္းရပါေသးတယ္။

Source : Maangchi


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs