• Food & Recipe
    ချစ်သူများနေ့ မနက်စာ ချောကလက် မီနီပန်ကိတ်လေးတွေ
Thiha Htun
[Unicode Version]

ရုံးပိတ်ရက်မှာ မနက်စာ ဘာစားရမလဲ စဉ်းစားရကြပ်နေပြီလား။ ထမင်းကြော်လည်း မစားချင်၊ မုန့်ဟင်းခါးကလည်း ရိုးအီနေပြီ။ ပေါင်မုန့်ထောပတ်သုပ်လည်း မစားချင်ဘူး ဆိုသူတွေအတွက် လျှာလည်သွားစေမဲ့ မုန့်လေးတွေကို မိတ်ဆက်ပေးချင်ပါတယ်။

Chocolate-Stuffed-Mini-Pancake-Bites-3.jpg 

အဲဒါကတော့ ချောကလက် မီနီပန်ကိတ်ပါပဲ။ ပန်ကိတ်ကို မုန့်လုံးကြီးပုံစံ ကြော်ပြီးမှ အထဲမှာ ချောကလက် ဋ္ဌာပနာထည့်ထားတာပါ။ ချစ်သူများနေ့ကျရင် ချစ်သူလေးကို ကျွေးလို့လည်း ရပါသေးတယ်နော်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

Chocolate-Stuffed-Mini-Pancakes-1.jpg 

ချောကလက် မီနီပန်ကိတ်ကို ပြုလုပ်ရန်အတွက် Betty Crockers တံဆိပ် ရယ်ဒီမိတ် ပန်ကိတ်မှုန့် (၂၅၀) ဂရမ် (၁) ထုပ်၊ နွားနို့ (၃၂၅) မီလီလီတာ၊ ချောကလက်ယို (၁/၂) ခွက်၊ ထောပတ်ရည် (၂) ဇွန်းတို့ကို လိုအပ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်နည်း

Chocolate-Stuffed-Mini-Pancake-Bites-1.jpg 

ပန်ကိတ်မှုန့်နဲ့ နွားနို့ကို ပန်းကန်တစ်လုံးထဲမှာ ရောထည့်ပြီး ထူပြစ်ပြစ် မုန့်နှစ်ရအောင် မွှေပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင်တော့ ရလာတဲ့ မုန့်နှစ်ကို Piping bag လို့ခေါ်တဲ့ ထိပ်ဝမှာ အပေါက်ငယ်လေး တစ်ပေါက်ပါရှိတဲ့ ကတော့ပုံသဏ္ဍာန်ရှိတဲ့ အိတ်တစ်လုံးထဲကို ထည့်ထားပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ဘေးခန ဖယ်ထားလိုက်ပါ။

ချောကလက်ယိုကတော့ ပန်းကန်တစ်လုံးထဲထည့်ပြီး မိုက်ခရိုဝေ့ဖ်မီးဖိုထဲမှာ စက္ကန့် (၃၀) ခန့် အပူပေးလိုက်ပါ။ ချောကလက်ရည် နွေးနွေးလေး ရလာပြီဆိုရင်တော့ piping bag နောက်တစ်လုံးထဲမှာ ထည့်ထားပေးလိုက်ပါ။

Chocolate-Stuffed-Mini-Pancake-Bites-2.jpg 

Paniyaram ဒယ်အိုးပြား (မုန့်လင်မယား ဒယ်အိုးအကြီးစား) ကို မီးဖိုပေါ်တင်လိုက်ပြီး ဒယ်အိုးမျက်နှာပြင်ပေါ်က ချိုင့်ခွက်လေးတွေထဲမှာ ထောပတ်ဆီသုတ်လိမ်းပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ပန်ကိတ်မုန့်နှစ်ကို ချိုင့်ခွက်လေးတွေထဲမှာ အရင်ဆုံး လိုက်ဖြည့်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးတော့မှ ပန်ကိတ်မုန့်နှစ်ရဲ့ အလည်မှာ ချောကလက်ခရင်မ်ကို လိုက်ဖြည့်ပေးလိုက်ပါ။

ချောကလက်ထည့်ပြီးရင် အပေါ်ကနေ ပန်ကိတ်မုန့်နှစ်တစ်ထပ် ထပ်အုပ်ပေးလိုက်ပါ။ ခနကြာရင် ကျောက်ကျောစားတဲ့ ခက်ရင်းအသေး တစ်ချောင်းကိုသုံးပြီး မီနီပန်ကိတ်လုံးလေးတွေကို ထပ်အောက်လှန်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် နောက်ထပ်တစ်မိနစ်ခန့် ကြော်ပေးလိုက်ပါ။

နှစ်ဖက်လုံး အကျက်ညီသွားပြီဆိုမှ ပန်ကိတ်တစ်လုံးချင်းစီကို ဆယ်ပြီး ပန်းကန်ပြားတစ်ချပ်ထဲမှာ ထည့်ထားလိုက်ပါ။ ပန်ကိတ်မုန့်နှစ်တွေ အားလုံး ကုန်သွားသည်အထိ ပန်ကိတ်လေးတွေကို ကြော်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင်တော့ ကော်ဖီမွှေးမွှေးလေး တစ်ခွက်နဲ့သာဆိုရင် ပြီးပြည့်စုံတဲ့ မနက်စာဖြစ်လာစေမဲ့ ချောကလက် မီနီပန်ကိတ်လေးတွေကို ရရှိပါပြီနော်။

Source: Myfoodstory

[Zawgyi Version]

႐ံုးပိတ္ရက္မွာ မနက္စာ ဘာစားရမလဲ စဥ္းစားရၾကပ္ေနၿပီလား။ ထမင္းေၾကာ္လည္း မစားခ်င္၊ မုန္႔ဟင္းခါးကလည္း ႐ိုးအီေနၿပီ။ ေပါင္မုန္႔ေထာပတ္သုပ္လည္း မစားခ်င္ဘူး ဆိုသူေတြအတြက္ လွ်ာလည္သြားေစမဲ့ မုန္႔ေလးေတြကို မိတ္ဆက္ေပးခ်င္ပါတယ္။

အဲဒါကေတာ့ ေခ်ာကလက္ မီနီပန္ကိတ္ပါပဲ။ ပန္ကိတ္ကို မုန္႔လံုးႀကီးပံုစံ ေၾကာ္ၿပီးမွ အထဲမွာ ေခ်ာကလက္ ႒ာပနာထည့္ထားတာပါ။ ခ်စ္သူမ်ားေန႔က်ရင္ ခ်စ္သူေလးကို ေကြ်းလို႔လည္း ရပါေသးတယ္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

Chocolate-Stuffed-Mini-Pancakes-1.jpg 

ေခ်ာကလက္ မီနီပန္ကိတ္ကို ျပဳလုပ္ရန္အတြက္ Betty Crockers တံဆိပ္ ရယ္ဒီမိတ္ ပန္ကိတ္မႈန္႔ (၂၅၀) ဂရမ္ (၁) ထုပ္၊ ႏြားႏို႔ (၃၂၅) မီလီလီတာ၊ ေခ်ာကလက္ယို (၁/၂) ခြက္၊ ေထာပတ္ရည္ (၂) ဇြန္းတို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

Chocolate-Stuffed-Mini-Pancake-Bites-1.jpg 

ပန္ကိတ္မႈန္႔နဲ႔ ႏြားႏို႔ကို ပန္းကန္တစ္လံုးထဲမွာ ေရာထည့္ၿပီး ထူျပစ္ျပစ္ မုန္႔ႏွစ္ရေအာင္ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ရလာတဲ့ မုန္႔ႏွစ္ကို Piping bag လို႔ေခၚတဲ့ ထိပ္ဝမွာ အေပါက္ငယ္ေလး တစ္ေပါက္ပါ႐ွိတဲ့ ကေတာ့ပံုသ႑ာန္႐ွိတဲ့ အိတ္တစ္လံုးထဲကို ထည့္ထားေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေဘးခန ဖယ္ထားလိုက္ပါ။

ေခ်ာကလက္ယိုကေတာ့ ပန္းကန္တစ္လံုးထဲထည့္ၿပီး မိုက္ခ႐ိုေဝ့ဖ္မီးဖိုထဲမွာ စကၠန္႔ (၃၀) ခန္႔ အပူေပးလိုက္ပါ။ ေခ်ာကလက္ရည္ ေႏြးေႏြးေလး ရလာၿပီဆိုရင္ေတာ့ piping bag ေနာက္တစ္လံုးထဲမွာ ထည့္ထားေပးလိုက္ပါ။

Paniyaram ဒယ္အိုးျပား (မုန္႔လင္မယား ဒယ္အိုးအႀကီးစား) ကို မီးဖိုေပၚတင္လိုက္ၿပီး ဒယ္အိုးမ်က္ႏွာျပင္ေပၚက ခ်ိဳင့္ခြက္ေလးေတြထဲမွာ ေထာပတ္ဆီသုတ္လိမ္းေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ပန္ကိတ္မုန္႔ႏွစ္ကို ခ်ိဳင့္ခြက္ေလးေတြထဲမွာ အရင္ဆံုး လိုက္ျဖည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးေတာ့မွ ပန္ကိတ္မုန္႔ႏွစ္ရဲ႕ အလည္မွာ ေခ်ာကလက္ခရင္မ္ကို လိုက္ျဖည့္ေပးလိုက္ပါ။

ေခ်ာကလက္ထည့္ၿပီးရင္ အေပၚကေန ပန္ကိတ္မုန္႔ႏွစ္တစ္ထပ္ ထပ္အုပ္ေပးလိုက္ပါ။ ခနၾကာရင္ ေက်ာက္ေက်ာစားတဲ့ ခက္ရင္းအေသး တစ္ေခ်ာင္းကိုသံုးၿပီး မီနီပန္ကိတ္လံုးေလးေတြကို ထပ္ေအာက္လွန္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေနာက္ထပ္တစ္မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။

ႏွစ္ဖက္လံုး အက်က္ညီသြားၿပီဆိုမွ ပန္ကိတ္တစ္လံုးခ်င္းစီကို ဆယ္ၿပီး ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲမွာ ထည့္ထားလိုက္ပါ။ ပန္ကိတ္မုန္႔ႏွစ္ေတြ အားလံုး ကုန္သြားသည္အထိ ပန္ကိတ္ေလးေတြကို ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ေကာ္ဖီေမႊးေမႊးေလး တစ္ခြက္နဲ႔သာဆိုရင္ ၿပီးျပည့္စံုတဲ့ မနက္စာျဖစ္လာေစမဲ့ ေခ်ာကလက္ မီနီပန္ကိတ္ေလးေတြကို ရ႐ွိပါၿပီေနာ္။

Source: Myfoodstory


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs