• Food & Recipe
    ကိုရီးယား ကင်မ်ချီထမင်းကြော် ကြော်စားကြမယ်
Thiha Htun
[Unicode Version]

ကိုရီးယားလို့ပြောလိုက်တာနဲ့ ကိုရီးယားလှိုင်းရဲ့ သက်ရောက်မှုကြောင့် ကင်မ်ချီနဲ့ ဆိုဂျူးကိုတော့ သိနေကြမှာပါ။ အခုဆိုရင် ရန်ကုန်မြို့မှာ ကင်မ်ချီကို အလွယ်တကူ ဝယ်ယူရရှိနိုင်နေပါပြီ။ ကင်မ်ချီကို ခေါက်ဆွဲပြုတ်၊ ထမင်း အစရှိတဲ့ အစားအစာတွေနဲ့ တွဲဖက်စားသုံးနိုင်သလို ကင်မ်ချီထမင်းကြော်လိုမျိုး ကင်မ်ချီနဲ့ ထမင်းကို ရောကြော်ထားတဲ့ စားစရာတွေကလည်း ထင်ရှားပါတယ်။

fried-rice-590x332.jpg 

ဒီနေ့မှာတော့ ကိုရီးယား ကင်မ်ချီ ထမင်းကြော် ပြုလုပ်နည်းလေးကို ဖော်ပြပေးသွားမှာပါ။ ပြုလုပ်ရလွယ်ကူပြီး စားလို့ကောင်းတဲ့ ကင်မ်ချီထမင်းကြော်လေးကို ကိုယ်တိုင်လုပ်စား ကြည့်လိုက်ကြရအောင်နော်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

add-kimchi-590x331.jpg 

ထမင်းပူပူ (၃) ပန်းကန်ခန့်၊ ကင်မ်ချီ (Kimchi) (၁) ပန်းကန်၊ ကင်မ်ချီအချဉ်ရည် (၁/၄) ခွက်ခန့်၊ ရေ (၁/၄) ခွက်ခန့်၊ ကိုရီးယား ငရုပ်သီးအနှစ် (၃) ဇွန်းခန့်၊ နှမ်းဆီ (၃) ဇွန်းခန့်၊ ဟင်းချက်ဆီ (၁) ဇွန်း၊ ကြက်သွန်မြိတ် (၁) တောင့်၊ နှမ်းစေ့လှော် (၁) ဇွန်း၊ ရေညှိခြောက် (၁) ချပ် တို့ကို လိုအပ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်နည်း

 

ဒယ်အိုးတစ်လုံးထဲမှာ ဟင်းချက်ဆီထည့်ပြီး အပူပေးလိုက်ပါ။ ဒယ်အိုးထဲမှာ ကင်မ်ချီကိုထည့်ပြီး (၁) မိနစ်ခန့် မွှေကြော်ကြော်ပေးပါ။ ပြီးရင် ဒယ်အိုးထဲကို ထမင်းဖြူရယ်၊ ကင်မ်ချီအချဉ်ရည်ရယ်၊ ရေရယ်၊ ကိုရီးယား ငရုပ်သီးအနှစ်တို့ကိုပါ ရောထည့်လိုက်ပါ။ ပါဝင်ပစ္စည်းအားလုံးကို သစ်သားယောက်မတစ်ချောင်းနဲ့ (၇) မိနစ်ခန့် သမအောင် မွှေပေးလိုက်ပါ။

sesame-seeds1-590x331.jpg 

(၇) မိနစ်ခန့် ကြော်ပြီးရင်တော့ အပေါ်ကနေ နှမ်းဆီဆမ်းပြီး မီးပိတ်ပေးလိုက်ပါ။ ကြက်သွန်မြိတ်ကို ကတ်ကြေးနဲ့ကိုက်ပြီး ရလာတဲ့ ကြက်သွန်မြိတ်ဖတ်လေးတွေ၊ နှမ်းစေ့လှော်လေးတွေ၊ ရေညှိခြောက်မီးကင် ဖတ်လေးတွေကိုလည်း အပေါ်က ဖြူးပေးလိုက်ပါဦး။ ပြီးရင်တော့ အရသာရှိတဲ့ ကင်မ်ချီထမင်းကြော်လေးကို သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

ှSource: Maangchi

[Zawgyi Version]

ကိုရီးယားလို႔ေျပာလိုက္တာနဲ႔ ကိုရီးယားလႈိင္းရဲ႕ သက္ေရာက္မႈေၾကာင့္ ကင္မ္ခ်ီနဲ႔ ဆိုဂ်ဴးကိုေတာ့ သိေနၾကမွာပါ။ အခုဆိုရင္ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕မွာ ကင္မ္ခ်ီကို အလြယ္တကူ ဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ေနပါၿပီ။ ကင္မ္ခ်ီကို ေခါက္ဆြဲျပဳတ္၊ ထမင္း အစ႐ွိတဲ့ အစားအစာေတြနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္သလို ကင္မ္ခ်ီထမင္းေၾကာ္လိုမ်ိဳး ကင္မ္ခ်ီနဲ႔ ထမင္းကို ေရာေၾကာ္ထားတဲ့ စားစရာေတြကလည္း ထင္ရွားပါတယ္။

 

ဒီေန႔မွာေတာ့ ကိုရီးယား ကင္မ္ခ်ီ ထမင္းေၾကာ္ ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးသြားမွာပါ။ ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီး စားလို႔ေကာင္းတဲ့ ကင္မ္ခ်ီထမင္းေၾကာ္ေလးကို ကိုယ္တိုင္လုပ္စား ၾကည့္လိုက္ၾကရေအာင္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

 

ထမင္းပူပူ (၃) ပန္းကန္ခန္႔၊ ကင္မ္ခ်ီ (Kimchi) (၁) ပန္းကန္၊ ကင္မ္ခ်ီအခ်ဥ္ရည္ (၁/၄) ခြက္ခန္႔၊ ေရ (၁/၄) ခြက္ခန္႔၊ ကိုရီးယား င႐ုပ္သီးအႏွစ္ (၃) ဇြန္းခန္႔၊ ႏွမ္းဆီ (၃) ဇြန္းခန္႔၊ ဟင္းခ်က္ဆီ (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ (၁) ေတာင့္၊ ႏွမ္းေစ့ေလွာ္ (၁) ဇြန္း၊ ေရညွိေျခာက္ (၁) ခ်ပ္ တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဟင္းခ်က္ဆီထည့္ၿပီး အပူေပးလိုက္ပါ။ ဒယ္အိုးထဲမွာ ကင္မ္ခ်ီကိုထည့္ၿပီး (၁) မိနစ္ခန္႔ ေမႊေၾကာ္ေၾကာ္ေပးပါ။ ၿပီးရင္ ဒယ္အိုးထဲကို ထမင္းျဖဴရယ္၊ ကင္မ္ခ်ီအခ်ဥ္ရည္ရယ္၊ ေရရယ္၊ ကိုရီးယား င႐ုပ္သီးအႏွစ္တို႔ကိုပါ ေရာထည့္လိုက္ပါ။ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို သစ္သားေယာက္မတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ (၇) မိနစ္ခန္႔ သမေအာင္ ေမႊေပးလိုက္ပါ။

 

(၇) မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ၿပီးရင္ေတာ့ အေပၚကေန ႏွမ္းဆီဆမ္းၿပီး မီးပိတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို ကတ္ေၾကးနဲ႔ကိုက္ၿပီး ရလာတဲ့ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ဖတ္ေလးေတြ၊ ႏွမ္းေစ့ေလွာ္ေလးေတြ၊ ေရညွိေျခာက္မီးကင္ ဖတ္ေလးေတြကိုလည္း အေပၚက ျဖဴးေပးလိုက္ပါဦး။ ၿပီးရင္ေတာ့ အရသာ႐ွိတဲ့ ကင္မ္ခ်ီထမင္းေၾကာ္ေလးကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

ွSource: Maangchi



ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs