• Food & Recipe
    ပင်ပွားသရက်ဖျော်ရည် ဖျော်သောက်ကြမယ်
Thiha Htun
[Unicode Version]

ဘာလိုလိုနဲ့ ဆောင်းအကုန်၊ နွေအကူး ကိုးလိုးကန့်လန့် အချိန်ကို ရောက်လာပါပြီ။ အပြင်ထွက်ရင် နေရှိန်ကလည်း ပိုပြင်းစပြုလာပြီး လေရူးတွေလည်း တိုက်ခတ်စပြုနေပါပြီ။ ဒီလိုအချိန်မျိုးကို ရင်ဆိုင်အံတုဖို့ဆိုတာ ဖျော်ရည်အေးအေးလေး တစ်ခွက်တော့ လိုနေပါပြီ။ ရယ်ဒီမိတ်ဖျော်ရည်ဘူးတွေက ဓာတုပစ္စည်းတွေနဲ့ ဆိုးဆေးပါဝင်မှု များပြားတဲ့အတွက် သောက်သုံးရန် မသင့်တော်ပါဘူး။

mango-chia-seed-breakfast-drink-recipe.1024x1024.jpg 

ဒီတော့ သရက်သီးပေါ်ချိန်လည်း ရောက်နေပြီဆိုတော့ သရက်သီးလေးကို အုန်းနို့နဲ့ ရောပြီး ပင်စိမ်းစေ့လေးတွေနဲ့ ရောစပ်ထားတဲ့ ဖျော်ရည်လေးတစ်ခွက်နဲ့ မိတ်ဆက်ပေးချင်ပါတယ်။ ချိုချိုချဉ်ချဉ် အရသာလေးနဲ့ အမူးအမော်ပြေတဲ့အပြင် ပင်ပွားစေ့ရဲ့ သဘာဝ တထုတ်ထုတ်အရသာက ဖျော်ရည်ကို ပိုပြီးသောက်လို့ ကောင်းစေမှာပါ။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

mango-chia-seed-breakfast-drink-recipe.1024x1024-1.jpg 

ပါဝင်ပစ္စည်းအဖြစ် အုန်းနို့ (၁) ခွက်၊ (သွေးတိုးတတ်ရင် အုန်းနို့အစား နွားနို့၊ ဒိန်ချဉ်၊ ပဲနို့ စတာတွေကိုလည်း အသုံးပြုနိုင်ပါတယ်။) ပင်ပွားစေ့ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၂) ဇွန်းစာ၊ ပျားရည် (၁) ဇွန်း၊ သရက်သီးမှည့်အနှစ် (၁) လုံးစာတို့ ပါဝင်ပါတယ်။

ပြုလုပ်နည်း

mango-chia-seed-breakfast-drink-recipe.1024x1024-3.jpg 

အရင်ဆုံး ပင်ပွားစေ့ရယ်၊ ပျားရည်ရယ်၊ အုန်းနို့ (နွားနို့ (သို့) ပဲနို့ (သို့) ဒိန်ချဉ်) ရယ်ကို ပန်းကန်လုံးတစ်လုံးထဲမှာ ရေထည့်လိုက်ပါ။ ပြီးရင် ရေခဲသေတ္တာထဲမှာ (၁၀) မိနစ်ခန့် ထည့်ထားပြီး အအေးဓာတ်နဲ့ ပါဝင်ပစ္စည်း အရသာတွေ ပျော်ဝင်သွားအောင် စောင့်ကြည့်ပေးလိုက်ပါ။

သရက်သီးမှည့် (၁) လုံးစာကိုတော့ သရက်သီးအသားတွေချည်း လှီးထုတ်ပြီး Blender (မွှေစက်) ထဲ ထည့်မွှေလိုက်ပါ။ ပြီးရင်တော့ ရလာတဲ့ သရက်သီးအနှစ်ကို ဖန်ခွက်တစ်ဝက်ခန့်ပြည့်အောင် လောင်းထည့်လိုက်ပါ။

ပြီးရင်တော့ အပေါ်ကနေ အုန်းနို့နဲ့ ပင်ပွားစေ့အရောကို လောင်းထည့်လိုက်ပါ။ သဘာဝကျကျ အအေးဓာတ်ကို ရရှိစေနိုင်ဖို့ ဖျော်ရည်ဖန်ခွက်လေးကို ရေခဲသေတ္တာထဲမှာ အနည်းဆုံး နာရီဝက်ခန့် အအေးခံပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင်တော့ အရသာရှိတဲ့ ချိုချိုမွှေးမွှေး ပင်ပွားသရက်သီးဖျော်ရည်လေးကို သောက်သုံးနိုင်ပါပြီနော်။

Source: Myfoodstory

[Zawgyi Version]

ဘာလိုလိုနဲ႔ ေဆာင္းအကုန္၊ ေႏြအကူး ကိုးလိုးကန္႔လန္႔ အခ်ိန္ကို ေရာက္လာပါၿပီ။ အျပင္ထြက္ရင္ ေန႐ွိန္ကလည္း ပိုျပင္းစျပဳလာၿပီး ေလ႐ူးေတြလည္း တိုက္ခတ္စျပဳေနပါၿပီ။ ဒီလိုအခ်ိန္မ်ိဳးကို ရင္ဆိုင္အံတုဖို႔ဆိုတာ ေဖ်ာ္ရည္ေအးေအးေလး တစ္ခြက္ေတာ့ လိုေနပါၿပီ။ ရယ္ဒီမိတ္ေဖ်ာ္ရည္ဘူးေတြက ဓာတုပစၥည္းေတြနဲ႔ ဆိုးေဆးပါဝင္မႈ မ်ားျပားတဲ့အတြက္ ေသာက္သံုးရန္ မသင့္ေတာ္ပါဘူး။

ဒီေတာ့ သရက္သီးေပၚခ်ိန္လည္း ေရာက္ေနၿပီဆိုေတာ့ သရက္သီးေလးကို အုန္းႏို႔နဲ႔ ေရာၿပီး ပင္စိမ္းေစ့ေလးေတြနဲ႔ ေရာစပ္ထားတဲ့ ေဖ်ာ္ရည္ေလးတစ္ခြက္နဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးခ်င္ပါတယ္။ ခ်ိဳခ်ိဳခ်ဥ္ခ်ဥ္ အရသာေလးနဲ႔ အမူးအေမာ္ေျပတဲ့အျပင္ ပင္ပြားေစ့ရဲ႕ သဘာဝ တထုတ္ထုတ္အရသာက ေဖ်ာ္ရည္ကို ပိုၿပီးေသာက္လို႔ ေကာင္းေစမွာပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

mango-chia-seed-breakfast-drink-recipe.1024x1024-1.jpg 

ပါဝင္ပစၥည္းအျဖစ္ အုန္းႏို႔ (၁) ခြက္၊ (ေသြးတိုးတတ္ရင္ အုန္းႏို႔အစား ႏြားႏို႔၊ ဒိန္ခ်ဥ္၊ ပဲႏို႔ စတာေတြကိုလည္း အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။) ပင္ပြားေစ့ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္းစာ၊ ပ်ားရည္ (၁) ဇြန္း၊ သရက္သီးမွည့္အႏွစ္ (၁) လံုးစာတို႔ ပါဝင္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

mango-chia-seed-breakfast-drink-recipe.1024x1024-3.jpg 

အရင္ဆံုး ပင္ပြားေစ့ရယ္၊ ပ်ားရည္ရယ္၊ အုန္းႏို႔ (ႏြားႏို႔ (သို႔) ပဲႏို႔ (သို႔) ဒိန္ခ်ဥ္) ရယ္ကို ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ (၁၀) မိနစ္ခန္႔ ထည့္ထားၿပီး အေအးဓာတ္နဲ႔ ပါဝင္ပစၥည္း အရသာေတြ ေပ်ာ္ဝင္သြားေအာင္ ေစာင့္ၾကည့္ေပးလိုက္ပါ။

သရက္သီးမွည့္ (၁) လံုးစာကိုေတာ့ သရက္သီးအသားေတြခ်ည္း လွီးထုတ္ၿပီး Blender (ေမႊစက္) ထဲ ထည့္ေမႊလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ရလာတဲ့ သရက္သီးအႏွစ္ကို ဖန္ခြက္တစ္ဝက္ခန္႔ျပည့္ေအာင္ ေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ေတာ့ အေပၚကေန အုန္းႏို႔နဲ႔ ပင္ပြားေစ့အေရာကို ေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။ သဘာဝက်က် အေအးဓာတ္ကို ရ႐ွိေစႏိုင္ဖို႔ ေဖ်ာ္ရည္ဖန္ခြက္ေလးကို ေရခဲေသတၱာထဲမွာ အနည္းဆံုး နာရီဝက္ခန္႔ အေအးခံေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ အရသာ႐ွိတဲ့ ခ်ိဳခ်ိဳေမႊးေမႊး ပင္ပြားသရက္သီးေဖ်ာ္ရည္ေလးကို ေသာက္သံုးႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: Myfoodstory


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs