• Food & Recipe
    ကြက်သားလုံးနဲ့ မှိုဆော့စ်ဟင်းလျာ
Thiha Htun
[Unicode Version]

အီတလီစတိုင်လ် အသားလုံးကို နှစ်သက်သူတွေရှိလား။ ဒီနေ့မှာတော့ စားလို့အရမ်းကောင်းပြီး လျှာလည်စေမဲ့ ဟင်းတစ်မယ်ကို ဖော်ပြပေးလိုက်ပါတယ်နော်။ အဲဒါကတော့ ကြက်သားလုံးနဲ့ မှိုဆော့စ်ဟင်းလျာပါပဲ။ ပြုလုပ်နည်းလေးကလည်း ရှုပ်ထွေးခြင်းမရှိတော့ လိုက်လုပ်ကြည့်ဖို့ လွယ်ကူမယ်လို့ မျှော်လင့်ပါတယ်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

Korean-Chicken-Rice-Bowls-Fifteen-Spatulas-3-640x427.jpg 

ပေါင်မုန့်စ (၃/၄) ခွက်၊ ကြက်ဥ (၁) လုံး၊ တောရှုံးရွက် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၁) ဇွန်း၊ အရောင်တင်မှုန့် (၁) ဇွန်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ (၃) တောင့်၊ အီတလီဒိန်ခဲမှုန့် (၁/၄) ခွက်၊ ကြက်သား (၅၅၀) ဂရမ်၊ ဆားအနည်းငယ်၊ သံလွင်ဆီ (၂) ဇွန်းတို့ကို လိုအပ်ပါတယ်။

ဆော့စ်ပြုလုပ်ဖို့အတွက် သံလွင်ဆီ (၂) ဇွန်း၊ ထောပတ် (၁) ဇွန်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ (၂) တောင့်၊ ကြက်သွန်နီ (၁/၂) ခွက်၊ မှို (၁) ခွက်၊ ဂျုံမှုန့် (၂) ဇွန်း၊ ကြက်သားစွပ်ပြုတ် (၁) ခွက်ခွဲခန့်၊ ရို့စ်မေရီ ရွက်ခြောက် (၁) ဇွန်း၊ တရုတ်နံနံ (၁/၂) ဇွန်း၊ အရောင်တင်မှုန့် (၁/၂) ဇွန်း၊ ဆားနဲ့ ငရုပ်ကောင်းမှုန့် အနည်းငယ်၊ Heavy Cream (၁/၂) ခွက်တို့ကို လိုအပ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်နည်း

Chicken-Meatballs-in-Mushroom-Sauce-1.jpg 

ပန်းကန်လုံးအကြီး တစ်လုံးထဲမှာ ပေါင်မုန့်စ (၃/၄) ခွက်၊ ကြက်ဥ (၁) လုံး၊ တောရှုံးရွက် လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၁) ဇွန်း၊ အရောင်တင်မှုန့် (၁) ဇွန်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ (၃) တောင့်၊ အီတလီဒိန်ခဲမှုန့် (၁/၄) ခွက်၊ ဆားအနည်းငယ်တို့ကို ရောထည့်ပြီး မွှေပေးလိုက်ပါ။ ကြက်သားကို အရိုးထုတ်ပြီးမှ ကြိတ်စက်ထဲမှာ ကြိတ်လို့ရလာတဲ့ ကြက်သားမှုန့်ကိုလည်း ရောထည့်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင်တော့ ပါဝင်ပစ္စည်းအားလုံးကို သမအောင် ရောနယ်ပြီး အသားလုံး (၁၈) လုံးခန့်ကို ပြုလုပ်လိုက်ပါ။ ပြီးရင်တော့ ဘေးခနဖယ်ထားလိုက်ပါ။

အသားလုံးတွေကို ကြော်ဖို့အတွက် ဒယ်အိုးပြားတစ်လုံးထဲမှာ သံလွင်ဆီ (၂) ဇွန်းကို ထည့်ပြီး အပူပေးလိုက်ပါ။ ဆီပူပြီဆိုတော့မှ အသားလုံးတွေကို (၂) သုတ်ခွဲပြီး ကြော်ပေးလိုက်ပါ။ အသားလုံးလေးတွေ ထက်အောက်လှန်ပေးဖို့လည်း မမေ့ပါနဲ့ဦး။ အသားလုံးလေးတွေအားလုံး ရွှေအိုရောင်သမ်းသွားပြီဆိုရင်တော့ ဆီအိုးထဲကဆယ်ပြီး ပန်းကန်ပြားတစ်ချပ်ပေါ်မှာ တင်ထားပေးလိုက်ပါ။

Chicken-Meatballs-in-Mushroom-Sauce-3.jpg 

အဲဒီဒယ်အိုးပြားထဲမှာပဲ သံလွင်ဆီ (၂) ဇွန်းနဲ့ ထောပတ် (၁) ဇွန်းကိုထည့်ပြီး အပူပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ကြက်သွန်ဖြူနဲ့ ကြက်သွန်နီကိုလည်း ထည့်ပြီး ဆီသတ်ပေးလိုက်ပါ။ ကြက်သွန်နီဖတ်လေးတွေ ပျော့ပျောင်းလာသည်အထိ ဆီသတ်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် လှီးဖြတ်ထားတဲ့ မှိုဖတ်လေးတွေကို ထည့်ပြီး (၂) မိနစ်၊ (၃) မိနစ်ခန့် ချက်ပြုတ်ပေးလိုက်ပါ။ ဂျုံမှုန့် (၂) ဇွန်းကိုလည်း ထည့်ပေးလိုက်ပြီး ဂျုံမှုန့်ကြမ်း အရသာ ပျောက်သည်အထိ နောက်ထပ် တစ်မိနစ်ခန့် ချက်ပြုတ်ပေးလိုက်ပါ။

Chicken-Meatballs-in-Mushroom-Sauce-2.jpg 

တစ်မိနစ်ပြည့်ရင် ကြက်စွပ်ပြုတ်ရည်ကို ဖြည်းဖြည်းချင်း ထည့်ပေးပြီး ဆော့စ် ထူပျစ်လာသည်အထိ ဖြည်းဖြည်းချင်း မွှေပေးလိုက်ပါ။ ဆော့စ်ပျစ်လာပြီဆိုရင် ရို့စ်မေရီ ရွက်ခြောက် (၁) ဇွန်း၊ တရုတ်နံနံ (၁/၂) ဇွန်း၊ အရောင်တင်မှုန့် (၁/၂) ဇွန်း၊ ဆားနဲ့ ငရုပ်ကောင်းမှုန့် အနည်းငယ်နဲ့ အသားလုံးတို့ကို ရောထည့်ပေးလိုက်ပါ။ ဟင်းအနှစ်က ပျစ်လွန်းနေတယ်ထင်ရင် ရေနည်းနည်း ရောပေးလိုက်ပါ။ အဖုံးအုပ်ပြီး (၁၀) မိနစ်ခန့် ချက်ပြုတ်ပေးလိုက်ပါ။

(၁၀) မိနစ်ပြည့်ရင် ဒယ်အိုးထဲကို Heavy Cream (၁/၂) ခွက်ခန့်ထည့်ပြီး မွှေပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင်တော့ မီးပိတ်ပေးနိုင်ပါပြီ။ ပန်းကန်လုံးတစ်လုံးထဲ ခပ်ထည့်ပြီးရင်တော့ ထမင်းပူပူလေးနဲ့ တွဲဖက်စားသုံးနိုင်ပါပြီနော်။

Source: Myfoodstory

[Zawgyi Version]

အီတလီစတိုင္လ္ အသားလံုးကို ႏွစ္သက္သူေတြရွိလား။ ဒီေန႔မွာေတာ့ စားလို႔အရမ္းေကာင္းၿပီး လွ်ာလည္ေစမဲ့ ဟင္းတစ္မယ္ကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။ အဲဒါကေတာ့ ၾကက္သားလံုးနဲ႔ မိႈေဆာ့စ္ဟင္းလ်ာပါပဲ။ ျပဳလုပ္နည္းေလးကလည္း ရႈပ္ေထြးျခင္းမရွိေတာ့ လုိက္လုပ္ၾကည့္ဖို႔ လြယ္ကူမယ္လို႔ ေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

Korean-Chicken-Rice-Bowls-Fifteen-Spatulas-3-640x427.jpg 

ေပါင္မုန္႔စ (၃/၄) ခြက္၊ ၾကက္ဥ (၁) လံုး၊ ေတာ႐ႈံး႐ြက္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၃) ေတာင့္၊ အီတလီဒိန္ခဲမႈန္႔ (၁/၄) ခြက္၊ ၾကက္သား (၅၅၀) ဂရမ္၊ ဆားအနည္းငယ္၊ သံလြင္ဆီ (၂) ဇြန္းတို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ေဆာ့စ္ျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ သံလြင္ဆီ (၂) ဇြန္း၊ ေထာပတ္ (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၂) ေတာင့္၊ ၾကက္သြန္နီ (၁/၂) ခြက္၊ မႈိ (၁) ခြက္၊ ဂ်ံဳမႈန္႔ (၂) ဇြန္း၊ ၾကက္သားစြပ္ျပဳတ္ (၁) ခြက္ခြဲခန္႔၊ ႐ို႕စ္ေမရီ ရြက္ေျခာက္ (၁) ဇြန္း၊ တ႐ုတ္နံနံ (၁/၂) ဇြန္း၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ (၁/၂) ဇြန္း၊ ဆားနဲ႔ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္၊ Heavy Cream (၁/၂) ခြက္တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

Chicken-Meatballs-in-Mushroom-Sauce-1.jpg 

ပန္းကန္လံုးအႀကီး တစ္လံုးထဲမွာ ေပါင္မုန္႔စ (၃/၄) ခြက္၊ ၾကက္ဥ (၁) လံုး၊ ေတာ႐ႈံး႐ြက္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၁) ဇြန္း၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၃) ေတာင့္၊ အီတလီဒိန္ခဲမႈန္႔ (၁/၄) ခြက္၊ ဆားအနည္းငယ္တို႔ကို ေရာထည့္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္သားကို အ႐ုိးထုတ္ၿပီးမွ ႀကိတ္စက္ထဲမွာ ႀကိတ္လို႔ရလာတဲ့ ၾကက္သားမႈန္႔ကိုလည္း ေရာထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို သမေအာင္ ေရာနယ္ၿပီး အသားလံုး (၁၈) လံုးခန္႔ကို ျပဳလုပ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ေဘးခနဖယ္ထားလိုက္ပါ။

အသားလံုးေတြကို ေၾကာ္ဖို႔အတြက္ ဒယ္အိုးျပားတစ္လံုးထဲမွာ သံလြင္ဆီ (၂) ဇြန္းကို ထည့္ၿပီး အပူေပးလိုက္ပါ။ ဆီပူၿပီဆိုေတာ့မွ အသားလံုးေတြကို (၂) သုတ္ခြဲၿပီး ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါ။ အသားလံုးေလးေတြ ထက္ေအာက္လွန္ေပးဖို႔လည္း မေမ့ပါနဲ႔ဦး။ အသားလံုးေလးေတြအားလံုး ေရႊအိုေရာင္သမ္းသြားၿပီဆိုရင္ေတာ့ ဆီအိုးထဲကဆယ္ၿပီး ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ေပၚမွာ တင္ထားေပးလိုက္ပါ။

အဲဒီဒယ္အိုးျပားထဲမွာပဲ သံလြင္ဆီ (၂) ဇြန္းနဲ႔ ေထာပတ္ (၁) ဇြန္းကိုထည့္ၿပီး အပူေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ၾကက္သြန္နီကိုလည္း ထည့္ၿပီး ဆီသတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္သြန္နီဖတ္ေလးေတြ ေပ်ာ့ေပ်ာင္းလာသည္အထိ ဆီသတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ လွီးျဖတ္ထားတဲ့ မႈိဖတ္ေလးေတြကို ထည့္ၿပီး (၂) မိနစ္၊ (၃) မိနစ္ခန္႔ ခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။ ဂ်ံဳမႈန္႔ (၂) ဇြန္းကိုလည္း ထည့္ေပးလိုက္ၿပီး ဂ်ံဳမႈန္႔ၾကမ္း အရသာ ေပ်ာက္သည္အထိ ေနာက္ထပ္ တစ္မိနစ္ခန္႔ ခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။

တစ္မိနစ္ျပည့္ရင္ ၾကက္စြပ္ျပဳတ္ရည္ကို ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ထည့္ေပးၿပီး ေဆာ့စ္ ထူပ်စ္လာသည္အထိ ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ေဆာ့စ္ပ်စ္လာၿပီဆိုရင္ ႐ို႕စ္ေမရီ ရြက္ေျခာက္ (၁) ဇြန္း၊ တ႐ုတ္နံနံ (၁/၂) ဇြန္း၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ (၁/၂) ဇြန္း၊ ဆားနဲ႔ င႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္နဲ႔ အသားလံုးတို႔ကို ေရာထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ဟင္းအႏွစ္က ပ်စ္လြန္းေနတယ္ထင္ရင္ ေရနည္းနည္း ေရာေပးလိုက္ပါ။ အဖံုးအုပ္ၿပီး (၁၀) မိနစ္ခန္႔ ခ်က္ျပဳတ္ေပးလိုက္ပါ။

(၁၀) မိနစ္ျပည့္ရင္ ဒယ္အုိးထဲကို Heavy Cream (၁/၂) ခြက္ခန္႔ထည့္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ မီးပိတ္ေပးႏုိင္ပါၿပီ။ ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးထဲ ခပ္ထည့္ၿပီးရင္ေတာ့ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: Myfoodstory


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs