• Food & Recipe
    (၁၀) မိနစ်ပဲအချိန်ကြာမဲ့ စတော်ဘယ်ရီချိစ်ကိတ် ပြုလုပ်နည်း
Thiha Htun
[Unicode Version]

စတော်ဘယ်ရီသီး ပေါ်ချိန်ဆိုတော့ ပေါပေါများများရှိတဲ့ စတော်ဘယ်ရီသီးတွေကိုပဲ မုန့်လုပ်စားကြရင် မကောင်းဘူးလား။ ဒါဆိုရင် စတော်ဘယ်ရီသီးနဲ့ ပြုလုပ်ထားတဲ့ ချိစ်ကိတ်ပြုလုပ်နည်းလေးကို ဖော်ပြပေးပါ့မယ်။ ချိစ်ကိတ်လုပ်ဖို့ မုန့်ဖို (Oven) မရှိဘူးဆိုရင်လည်း ဘာမှစိတ်မပူပါနဲ့။ ဒီမုန့်ဖုတ်နည်းလေးက Oven မလိုဘဲ ရေခဲသေတ္တာတစ်လုံး ရှိရုံနဲ့ လုပ်စားလို့ရပါတယ်။ ပြုလုပ်နည်းလေးကတော့....

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

Strawberry.jpg 

စတော်ဘယ်ရီသီး လတ်လတ်ဆတ်ဆတ် (၃၀၀) ဂရမ်၊ သကြား (၁/၄) ခွက်+ လက်ဖက်ရည်ဇွန်း (၂) ဇွန်း၊ ခရင်မ်ချိစ် (၈) အောင်စ၊ Whipping Cream (၁/၄) ခွက်၊ ဘီစကစ်ပလိန်း (၁၀) ချပ်ခန့်တို့ကို လိုအပ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်နည်း

No-Bake-Strawberry-Cheesecake-Jars-4-600x900.jpg 

အရင်ဆုံး စတော်ဘယ်ရီသီးတွေကို ရေဆေးသန့်စင်ပြီး ထိပ်ဖူးက အညှာလေးတွေကို လှီးဖြတ်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် စတော်ဘယ်ရီသီးတွေကို လေးခြမ်းခွဲပေးလိုက်ပါ။ မွှေစက် (Food Processor) ထဲမှာ စတော်ဘယ်ရီသီး ခြမ်းကွဲလေးတွေနဲ့ သကြား (၂) ဇွန်းကိုထည့်ပြီး စတော်ဘယ်ရီသီးအနှစ် ပြုလုပ်ပေးလိုက်ပါ။ နောက်မှ ဖန်ခွက်ပေါ်မှာ Topping တင်ဖို့ စတော်ဘယ်ရီသီး (၂) လုံး၊ (၃) လုံးကိုတော့ ချန်ထားလိုက်ပါဦး။

No-Bake-Strawberry-Cheesecake-Jars-1-600x900.jpg 

ဘီစကစ်ပလိန်းတွေကိုတော့ ပလတ်စတစ်အိတ် တစ်လုံးထဲထည့်ပြီး ဒလိမ့်တုံးနဲ့ လှိမ့်ပေးလိုက်ပါ။ ဒါဆိုရင် ဘီစကစ်အစအနလေးတွေ ရလာပါလိမ့်မယ်။ သူ့ကိုလည်း ဘေးခနဖယ်ထားလိုက်ပါ။

ပန်းကန်လုံးအကြီး တစ်လုံးထဲမှာ ခရင်မ်ချိစ်နဲ့ သကြားမှုန့်ကို ရောထည့်ပြီး ပျစ်ပျစ်နှစ်နှစ် အရည်တစ်မျိုးကို ရသည်အထိ ရောမွှေပေးလိုက်ပါ။ Whipping Cream ကိုလည်း ရောထည့်ပေးပြီး (၂) မိနစ် (၃) မိနစ်ခန့် ခလောက်ပေးလိုက်ပါ။ ကောင်းကောင်းသမသွားပြီဆိုတော့မှ စတော်ဘယ်ရီသီး အနှစ်ကိုပါ ရောထည့်လိုက်ပြီး ပါဝင်ပစ္စည်းအားလုံးကို သစ်သားဇွန်းတစ်ချောင်းနဲ့ မွှေပေးလိုက်ပါ။ ပြီးပြီဆိုရင်တော့ ရလာတဲ့ ခရင်မ်အနှစ်ကို Piping Bag တစ်လုံးထဲကို ပြောင်းထည့်ပေးလိုက်ပါ။

No-Bake-Strawberry-Cheesecake-Jars-2-600x900.jpg 

မုန့်ဖုတ်စရာမလိုတဲ့ စတော်ဘယ်ရီချိစ်ကိတ်ကို စတင်ပြုလုပ်တော့မယ်ဆိုရင် ဘီစကစ်အစအန (၂) ဇွန်းခန့်ကို ဖန်ခွက်တစ်ခွက်ထဲကို အရင်ထည့်လိုက်ပါ။ ပြီးရင် ခုနက Piping Bag ထဲက ခရင်မ်အနှစ်ကို ဖန်ခွက် (၄) ပုံ (၃) ပုံ ပြည့်သည်အထိ ဖြည့်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင်တော့ ရေခဲသေတ္တာ အအေးခန်းထဲမှာ တစ်ညသိပ်ပေးလိုက်ပါ။ နောက်တစ်နေ့မနက်ကျရင် အပေါ်ကနေ ဘီစကစ် အစအနလေးတွေနဲ့ စတော်ဘယ်ရီသီးကို ထက်ခြမ်းခြမ်းပြီး တင်ပေးလိုက်ပါ။ ဒါဆိုရင်တော့ အရသာရှိပြီး စားလို့ကောင်းတဲ့ စတော်ဘယ်ရီချိစ်ကိတ်လေးကို စိတ်တိုင်းကျ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

Source: Myfoodstory

[Zawgyi Version]

စေတာ္ဘယ္ရီသီး ေပၚခ်ိန္ဆိုေတာ့ ေပါေပါမ်ားမ်ား႐ွိတဲ့ စေတာ္ဘယ္ရီသီးေတြကိုပဲ မုန္႔လုပ္စားၾကရင္ မေကာင္းဘူးလား။ ဒါဆိုရင္ စေတာ္ဘယ္ရီသီးနဲ႔ ျပဳလုပ္ထားတဲ့ ခ်ိစ္ကိတ္ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးပါ့မယ္။ ခ်ိစ္ကိတ္လုပ္ဖို႔ မုန္႔ဖို (Oven) မ႐ွိဘူးဆိုရင္လည္း ဘာမွစိတ္မပူပါနဲ႔။ ဒီမုန္႔ဖုတ္နည္းေလးက Oven မလိုဘဲ ေရခဲေသတၱာတစ္လံုး ႐ွိ႐ံုနဲ႔ လုပ္စားလို႔ရပါတယ္။ ျပဳလုပ္နည္းေလးကေတာ့....

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

Strawberry.jpg 

စေတာ္ဘယ္ရီသီး လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ (၃၀၀) ဂရမ္၊ သၾကား (၁/၄) ခြက္+ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂) ဇြန္း၊ ခရင္မ္ခ်ိစ္ (၈) ေအာင္စ၊ Whipping Cream (၁/၄) ခြက္၊ ဘီစကစ္ပလိန္း (၁၀) ခ်ပ္ခန္႔တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

No-Bake-Strawberry-Cheesecake-Jars-4-600x900.jpg 

အရင္ဆံုး စေတာ္ဘယ္ရီသီးေတြကို ေရေဆးသန္႔စင္ၿပီး ထိပ္ဖူးက အညွာေလးေတြကို လီွးျဖတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ စေတာ္ဘယ္ရီသီးေတြကို ေလးျခမ္းခြဲေပးလိုက္ပါ။ ေမႊစက္ (Food Processor) ထဲမွာ စေတာ္ဘယ္ရီသီး ျခမ္းကြဲေလးေတြနဲ႔ သၾကား (၂) ဇြန္းကိုထည့္ၿပီး စေတာ္ဘယ္ရီသီးအႏွစ္ ျပဳလုပ္ေပးလိုက္ပါ။ ေနာက္မွ ဖန္ခြက္ေပၚမွာ Topping တင္ဖို႔ စေတာ္ဘယ္ရီသီး (၂) လံုး၊ (၃) လံုးကိုေတာ့ ခ်န္ထားလိုက္ပါဦး။

ဘီစကစ္ပလိန္းေတြကိုေတာ့ ပလတ္စတစ္အိတ္ တစ္လံုးထဲထည့္ၿပီး ဒလိမ့္တံုးနဲ႔ လွိမ့္ေပးလိုက္ပါ။ ဒါဆိုရင္ ဘီစကစ္အစအနေလးေတြ ရလာပါလိမ့္မယ္။ သူ႔ကိုလည္း ေဘးခနဖယ္ထားလိုက္ပါ။

ပန္းကန္လံုးအႀကီး တစ္လံုးထဲမွာ ခရင္မ္ခ်ိစ္နဲ႔ သၾကားမႈန္႔ကို ေရာထည့္ၿပီး ပ်စ္ပ်စ္ႏွစ္ႏွစ္ အရည္တစ္မ်ိဳးကို ရသည္အထိ ေရာေမႊေပးလိုက္ပါ။ Whipping Cream ကိုလည္း ေရာထည့္ေပးၿပီး (၂) မိနစ္ (၃) မိနစ္ခန္႔ ခေလာက္ေပးလိုက္ပါ။ ေကာင္းေကာင္းသမသြားၿပီဆိုေတာ့မွ စေတာ္ဘယ္ရီသီး အႏွစ္ကိုပါ ေရာထည့္လိုက္ၿပီး ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို သစ္သားဇြန္းတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးၿပီဆိုရင္ေတာ့ ရလာတဲ့ ခရင္မ္အႏွစ္ကို Piping Bag တစ္လံုးထဲကို ေျပာင္းထည့္ေပးလိုက္ပါ။

မုန္႔ဖုတ္စရာမလိုတဲ့ စေတာ္ဘယ္ရီခ်ိစ္ကိတ္ကို စတင္ျပဳလုပ္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ ဘီစကစ္အစအန (၂) ဇြန္းခန္႔ကို ဖန္ခြက္တစ္ခြက္ထဲကို အရင္ထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ခုနက Piping Bag ထဲက ခရင္မ္အႏွစ္ကို ဖန္ခြက္ (၄) ပံု (၃) ပံု ျပည့္သည္အထိ ျဖည့္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ေရခဲေသတၱာ အေအးခန္းထဲမွာ တစ္ညသိပ္ေပးလိုက္ပါ။ ေနာက္တစ္ေန႔မနက္က်ရင္ အေပၚကေန ဘီစကစ္ အစအနေလးေတြနဲ႔ စေတာ္ဘယ္ရီသီးကို ထက္ျခမ္းျခမ္းၿပီး တင္ေပးလိုက္ပါ။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ အရသာ႐ွိၿပီး စားလို႔ေကာင္းတဲ့ စေတာ္ဘယ္ရီခ်ိစ္ကိတ္ေလးကို စိတ္တိုင္းက် သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Source: Myfoodstory


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs