• Food & Recipe

    လန်းဆန်းအမောပြေ နာနတ်သီးလစ်မနစ်ဖျော်ရည်

Thiha Htun
[Unicode Version]

နွေရာသီလည်း ရောက်တော့မယ်ဆိုတော့ နေ့လည်ဘက်ဆို တော်တော်ပူနေပါပြီ။ နေရှိန်ပြင်းပြင်းနဲ့ လေပူတွေကြားမှာ ညည်းစီစီဖြစ်နေရင် စိတ်ကိုကြည်လင် လန်းဆန်းစေမဲ့ အရာတစ်ခုခုကိုတော့ လိုအပ်လာပါပြီ။ အမောလည်းပြေ၊ စိတ်လည်းကြည်၊ အမူးအမော်လည်း ပြေစေမဲ့ ဖျော်ရည်လေးတစ်ခုနဲ့ မိတ်ဆက်ပေးမယ်ဆိုရင်ကော ဘယ်လိုသဘောရလဲ။

နာနတ်သီး လစ်မနစ်ဖျော်ရည်လေးဟာ ဗိုက်တာမင်စီ အထူးကြွယ်ဝပြီး အချဉ်ဓာတ်အားကောင်းတဲ့အတွက် အမူးအမော်ပြေစေပြီး စိတ်နဲ့ခန္ဓာကို ကြည်လင်လန်းဆန်းစေမှာကတော့ အမှန်ပါပဲ။

Pineapple-Lemonade-.jpg 

နာနတ်သီးကို ဖျော်ရည်ဖျော်တော့မယ်ဆိုရင် Blender ထဲမှာ အရင်ထည့်မွှေရမှာပေါ့။ နာနတ်သီးဟာ အမျှင်ဓာတ်ကြွယ်ဝတဲ့ အသီးတစ်မျိုးဖြစ်တဲ့အတွက် သူ့ချည်းပဲဖျော်ရင် အရမ်းပျစ်နေမှာပါ။ ဒါကြောင့် လစ်မနစ် (Lemonade) သံပရိုရည်လေး ရောထည့်ရတာ ဖြစ်ပါတယ်။ နာနတ်သီးထဲမှာ ဗိုက်တာမင်စီအပြင် မန်းဂနိစ်၊ ဗိုက်တာမင် ဘီစစ်၊ ဘီဝမ်း၊ အမျှင်ဓာတ်၊ ဖိုလိတ်နဲ့ ကော့ပါးတို့လည်း ကြွယ်ဝစွာ ပါဝင်ပါသေးတယ်။

ဖြစ်နိုင်မယ်ဆိုရင် နာနတ်သီးလစ်မနစ် ဖျော်ရည်ထဲမှာ သကြားမထည့်သင့်ပါဘူး။ နာနတ်သီးထဲမှာ သဘာဝအချိုဓာတ် ပါဝင်ပြီးသားဖြစ်ပြီး သံပရိုသီးရဲ့ အချဉ်ဓာတ်က နာနတ်သီးရဲ့ အချိုဓာတ်ကို ပြန်ထိန်းပြီး သဘာဝအတိုင်း ချိုချိုချဉ်ချဉ် အရသာလေးကို ပေးစွမ်းနိုင်မှာပါ။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

pineapple-lemonade-recipe-ingredients.jpg 

ပါဝင်ပစ္စည်းတွေကတော့ အတုံးလေးတွေ တုံးတစ်ထားတဲ့ နာနတ်သီးမှည့် (၁) လုံး၊ သံပရိုသီး (၂) လုံး၊ ဘလူးဘယ်ရီသီး အနည်းငယ်၊ ရေခဲ လက်တစ်ဆုပ်စာတို့ ဖြစ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်နည်း

pineapple-lemonade-recipe-horizontal.jpg 

အရင်ဆုံး နာနတ်သီးကို အခွံခွာ၊ မျက်စိထုတ်ပြီး အတုံးသေးသေးလေးတွေရအောင် တုံးတစ်ပေးလိုက်ပါ။ နာနတ်သီးရိုးတိုင်ကိုလည်း လှီးထုတ်ပေးလိုက်ပါ။ သံပရိုသီး (၂) လုံးကိုတော့ အရည်ညှစ်ပြီး ရလာတဲ့ သံပရိုရည်ကို ခနအအေးခံထားပေးလိုက်ပါ။

pineapple-lemonade-recipe-final-horizontal.jpg 

Blender (မွှေစက်) ထဲမှှာ နာနတ်သီးတုံးလေးတွေနဲ့ သံပရိုရည်ကိုရောပြီး မွှေပေးလိုက်ပါ။ ခနကြာရင် Blender ကို ပိတ်ပြီး ရေခဲတုံးလေးတွေကိုပါ ထည့်မွှေပေးလိုက်ပါ။ ချိုတဲ့အရသာလေး ထပ်ဆောင်းချင်ရင်တော့ ပျားရည်နည်းနည်းပါ ထည့်ပေးလို့ရပါတယ်။ ပြီးရင် ဖန်ခွက်တစ်ခွက်ထဲကို ပြောင်းထည့်ပြီး သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။ ဘလူးဘယ်ရီသီးလေးတွေနဲ့ နာနတ်သီးစိတ်လေးတွေကိုတော့ Topping တင်ပေးလိုက်ပေါ့။

 Pineapple-Lemonade-Ice-Pops-.jpg

တကယ်လို့ ဖျော်ထားတာများသွားလို့ မကုန်ဘူးဆိုရင်လည်း စိတ်မပူပါနဲ့ဦး။ ဖော်ပြပါပုံထဲကအတိုင်း ရေခဲချောင်းခွက်ထဲထည့်ပြီး ရေခဲချောင်းအဖြစ် အသွင်ပြောင်း စားသုံးပေးလို့ ရပါသေးတယ်နော်။

Source: Knowyourproduce

[Zawgyi Version]

ေႏြရာသီလည္း ေရာက္ေတာ့မယ္ဆိုေတာ့ ေန႔လည္ဘက္ဆို ေတာ္ေတာ္ပူေနပါၿပီ။ ေန႐ွိန္ျပင္းျပင္းနဲ႔ ေလပူေတြၾကားမွာ ညည္းစီစီျဖစ္ေနရင္ စိတ္ကိုၾကည္လင္ လန္းဆန္းေစမဲ့ အရာတစ္ခုခုကိုေတာ့ လိုအပ္လာပါၿပီ။ အေမာလည္းေျပ၊ စိတ္လည္းၾကည္၊ အမူးအေမာ္လည္း ေျပေစမဲ့ ေဖ်ာ္ရည္ေလးတစ္ခုနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးမယ္ဆိုရင္ေကာ ဘယ္လိုသေဘာရလဲ။

နာနတ္သီး လစ္မနစ္ေဖ်ာ္ရည္ေလးဟာ ဗိုက္တာမင္စီ အထူးၾကြယ္ဝၿပီး အခ်ဥ္ဓာတ္အားေကာင္းတဲ့အတြက္ အမူးအေမာ္ေျပေစၿပီး စိတ္နဲ႔ခႏၶာကို ၾကည္လင္လန္းဆန္းေစမွာကေတာ့ အမွန္ပါပဲ။

 

နာနတ္သီးကို ေဖ်ာ္ရည္ေဖ်ာ္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ Blender ထဲမွာ အရင္ထည့္ေမႊရမွာေပါ့။ နာနတ္သီးဟာ အမွ်င္ဓာတ္ၾကြယ္ဝတဲ့ အသီးတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့အတြက္ သူ႔ခ်ည္းပဲေဖ်ာ္ရင္ အရမ္းပ်စ္ေနမွာပါ။ ဒါေၾကာင့္ လစ္မနစ္ (Lemonade) သံပ႐ိုရည္ေလး ေရာထည့္ရတာ ျဖစ္ပါတယ္။ နာနတ္သီးထဲမွာ ဗိုက္တာမင္စီအျပင္ မန္းဂနိစ္၊ ဗိုက္တာမင္ ဘီစစ္၊ ဘီဝမ္း၊ အမွ်င္ဓာတ္၊ ဖိုလိတ္နဲ႔ ေကာ့ပါးတို႔လည္း ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ပါေသးတယ္။

ျဖစ္ႏုိင္မယ္ဆိုရင္ နာနတ္သီးလစ္မနစ္ ေဖ်ာ္ရည္ထဲမွာ သၾကားမထည့္သင့္ပါဘူး။ နာနတ္သီးထဲမွာ သဘာဝအခ်ိဳဓာတ္ ပါဝင္ၿပီးသားျဖစ္ၿပီး သံပ႐ိုသီးရဲ႕ အခ်ဥ္ဓာတ္က နာနတ္သီးရဲ႕ အခ်ိဳဓာတ္ကို ျပန္ထိန္းၿပီး သဘာဝအတိုင္း ခ်ိဳခ်ိဳခ်ဥ္ခ်ဥ္ အရသာေလးကို ေပးစြမ္းႏိုင္မွာပါ။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

 

ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ့ အတံုးေလးေတြ တံုးတစ္ထားတဲ့ နာနတ္သီးမွည့္ (၁) လံုး၊ သံပ႐ိုသီး (၂) လံုး၊ ဘလူးဘယ္ရီသီး အနည္းငယ္၊ ေရခဲ လက္တစ္ဆုပ္စာတို႔ ျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

အရင္ဆံုး နာနတ္သီးကို အခြံခြာ၊ မ်က္စိထုတ္ၿပီး အတံုးေသးေသးေလးေတြရေအာင္ တံုးတစ္ေပးလိုက္ပါ။ နာနတ္သီး႐ိုးတိုင္ကိုလည္း လွီးထုတ္ေပးလိုက္ပါ။ သံပ႐ိုသီး (၂) လံုးကိုေတာ့ အရည္ညွစ္ၿပီး ရလာတဲ့ သံပ႐ိုရည္ကို ခနအေအးခံထားေပးလိုက္ပါ။

 

Blender (ေမႊစက္) ထဲမွွာ နာနတ္သီးတံုးေလးေတြနဲ႔ သံပ႐ိုရည္ကိုေရာၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ခနၾကာရင္ Blender ကို ပိတ္ၿပီး ေရခဲတံုးေလးေတြကိုပါ ထည့္ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ခ်ိဳတဲ့အရသာေလး ထပ္ေဆာင္းခ်င္ရင္ေတာ့ ပ်ားရည္နည္းနည္းပါ ထည့္ေပးလို႔ရပါတယ္။ ၿပီးရင္ ဖန္ခြက္တစ္ခြက္ထဲကို ေျပာင္းထည့္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ ဘလူးဘယ္ရီသီးေလးေတြနဲ႔ နာနတ္သီးစိတ္ေလးေတြကိုေတာ့ Topping တင္ေပးလိုက္ေပါ့။

 

တကယ္လို႔ ေဖ်ာ္ထားတာမ်ားသြားလို႔ မကုန္ဘူးဆိုရင္လည္း စိတ္မပူပါနဲ႔ဦး။ ေဖာ္ျပပါပံုထဲကအတိုင္း ေရခဲေခ်ာင္းခြက္ထဲထည့္ၿပီး ေရခဲေခ်ာင္းအျဖစ္ အသြင္ေျပာင္း စားသံုးေပးလို႔ ရပါေသးတယ္ေနာ္။

Source: Knowyourproduce



ဆက်စပ်သတင်းများ

"Duwun ဒီဂျစ်တယ် နေ့စဉ်သတင်းစာ"

သင့် အီးလ်မေး ကနေ နောက်ဆုံးရသတင်းတွေကို နေ့စဉ် အခမဲ့ဖတ်ရှုနိုင်ဖို့ ဒီနေရာမှာ စာရင်းသွင်းလိုက်ပါ။


News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs