• Food & Recipe
    ကိုရီးယား ရေဘဝဲဟင်း ပူပူစပ်စပ်လေး
Thiha Htun
[Unicode Version]

ကိုရီးယား အစားအစာ ပူပူစပ်စပ်ကိုမှ ခံတွင်းတွေ့ပါတယ် ဆိုသူတွေအတွက် ဒီနေ့မှာတော့ ရေဘဝဲဟင်း ပူပူစပ်စပ် ချက်နည်းလေးကို ဖော်ပြပေးလိုက်ပါတယ်နော်။ ပြုလုပ်ရလွယ်ကူသလို ပြုလုပ်ချိန်ကလည်း နာရီဝက် မကျော်ပါဘူး။ ထမင်းပူပူလေးနဲ့ တွဲဖက်စားသုံးနိုင်သလို ဘီယာအေးအေးလေးနဲ့ တွဲဖက်ပြီး မြည်းမယ်ဆိုရင်လည်း လိုက်ဖက်တင့်တယ်ပါတယ်နော်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

cut-octopus-590x385.jpg 

ရေဘဝဲလက်ချောင်း (၄) အောင်စ၊ ဟင်းသီးဟင်းရွက်ဆီ (၁) ဇွန်း၊ ကြက်သွန်ဖြူ (၁) တက်၊ ရေ (၁/၄) ခွက်၊ ပဲငံပြာရည် (၁) ဇွန်း၊ ငရုပ်သီးမှုန့် (၁) ဇွန်း၊ ပြောင်းဖူးသကာရည် (၁) ဇွန်း တို့ကို လိုအပ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်နည်း

muneo-jorim-braised-octopus-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx-slice-590x389.jpg 

ဒယ်အိုးတစ်လုံးထဲကို ဟင်းချက်ဆီထည့်ပြီး Medium Heat အပူချိန်နဲ့ အပူပေးလိုက်ပါ။ ကြက်သွန်ဖြူ (၁) တက်ကို ဓားပြားရိုက်ပြီး စက္ကန့် (၃၀) ခန့် ဆီသတ်ပေးလိုက်ပါ။ ကြက်သွန်ဖြူ ဆီသတ်ပြီးရင် ရေ (၁/၄) ခွက်၊  ပဲငံပြာရည် (၁) ဇွန်း၊ ငရုပ်သီးမှုန့် (၁) ဇွန်းတို့ကို ရောထည့်ပြီး မွှေပေးလိုက်ပါ။

muneo-jorim-braised-octopus-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx-plate-590x389.jpg 

ပြောင်းဖူးသကာရည်ကိုလည်း ရောထ့ည့်ပေးပြီး မိနစ်အနည်းငယ်ကြာအောင် မွှေပေးလိုက်ပါ။ ဟင်းအနှစ် နည်းနည်းပျစ်လာပြီဆိုရင် မွှေတာကို ရပ်တန့်ပေးနိုင်ပါပြီ။ ရေဘဝဲလက်ချောင်းတွေကို သေချာစွာ ဆေးကြောသန့်စင်ပြီး တစ်ကိုက်စာအတုံးလေးတွေဖြစ်အောင် တုံးတစ်ထားလိုက်ပါ။

lunchbox-insta-590x590.jpg 

ရေဘဝဲတုံးလေးတွေကို ဟင်းအနှစ်ထဲမှာ ရောထည့်ပြီး အပူပျော့ပျော့မှာ (၇) မိနစ်၊ (၈) မိနစ်ခန့် မွှေချက်ချက်ပေးလိုက်ပါ။ ဟင်းအနှစ်ခမ်းသွားသည်အထိ သစ်သားယောက်မနဲ့ မွှေပေးနေလိုက်ပါ။ ဒါဆိုရင်တော့ ရေဘဝဲဟင်း ပူပူစပ်စပ်လေး အသင့်ဖြစ်ပါပြီ။ ပန်းကန်ပြားတစ်ချပ်ထဲကို လှယ်ထည့်ပြီး စိတ်တိုင်းကျသုံးဆောင်နိုင်ပါပြီနော်။

ှSource: Maangchi

[Zawgyi Version]

ကိုရီးယား အစားအစာ ပူပူစပ္စပ္ကိုမွ ခံတြင္းေတြ႕ပါတယ္ ဆိုသူေတြအတြက္ ဒီေန႔မွာေတာ့ ေရဘဝဲဟင္း ပူပူစပ္စပ္ ခ်က္နည္းေလးကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။ ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူသလို ျပဳလုပ္ခ်ိန္ကလည္း နာရီဝက္ မေက်ာ္ပါဘူး။ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးႏိုင္သလို ဘီယာေအးေအးေလးနဲ႔ တြဲဖက္ၿပီး ျမည္းမယ္ဆိုရင္လည္း လိုက္ဖက္တင့္တယ္ပါတယ္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

cut-octopus-590x385.jpg 

ေရဘဝဲလက္ေခ်ာင္း (၄) ေအာင္စ၊ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ဆီ (၁) ဇြန္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၁) တက္၊ ေရ (၁/၄) ခြက္၊ ပဲငံျပာရည္ (၁) ဇြန္း၊ င႐ုပ္သီးမႈန္႔ (၁) ဇြန္း၊ ေျပာင္းဖူးသကာရည္ (၁) ဇြန္း တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

muneo-jorim-braised-octopus-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx-slice-590x389.jpg 

ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲကို ဟင္းခ်က္ဆီထည့္ၿပီး Medium Heat အပူခ်ိန္နဲ႔ အပူေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ (၁) တက္ကို ဓားျပား႐ိုက္ၿပီး စကၠန္႔ (၃၀) ခန္႔ ဆီသတ္ေပးလိုက္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသတ္ၿပီးရင္ ေရ (၁/၄) ခြက္၊  ပဲငံျပာရည္ (၁) ဇြန္း၊ င႐ုပ္သီးမႈန္႔ (၁) ဇြန္းတို႔ကို ေရာထည့္ၿပီး ေမႊေပးလိုက္ပါ။

ေျပာင္းဖူးသကာရည္ကုိလည္း ေရာထ့ည့္ေပးၿပီး မိနစ္အနည္းငယ္ၾကာေအာင္ ေမႊေပးလိုက္ပါ။ ဟင္းအႏွစ္ နည္းနည္းပ်စ္လာၿပီဆိုရင္ ေမႊတာကို ရပ္တန္႔ေပးႏိုင္ပါၿပီ။ ေရဘဝဲလက္ေခ်ာင္းေတြကို ေသခ်ာစြာ ေဆးေၾကာသန္႔စင္ၿပီး တစ္ကိုက္စာအတံုးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ တံုးတစ္ထားလိုက္ပါ။

ေရဘဝဲတံုးေလးေတြကို ဟင္းအႏွစ္ထဲမွာ ေရာထည့္ၿပီး အပူေပ်ာ့ေပ်ာ့မွာ (၇) မိနစ္၊ (၈) မိနစ္ခန္႔ ေမႊခ်က္ခ်က္ေပးလိုက္ပါ။ ဟင္းအႏွစ္ခမ္းသြားသည္အထိ သစ္သားေယာက္မနဲ႔ ေမႊေပးေနလိုက္ပါ။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ ေရဘဝဲဟင္း ပူပူစပ္စပ္ေလး အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။ ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲကို လွယ္ထည့္ၿပီး စိတ္တိုင္းက်သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

ွSource: Maangchi


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs