• Food & Recipe
    နွေအပူဒဏ်ကို ထိုင်းလက်ဖက်ရည်အေးနဲ့ အံတုကြမယ်
Thiha Htun
[Unicode Version]

နွေရာသီရောက်တော့မယ်ဆိုတော့ အပူဒဏ်ကို တွန်းလှန်နိုင်ဖို့ ဖျော်ရည်စပ်နည်းလေးတွေကို လိုအပ်နေပါပြီ။ နွေရဲ့နေပူဒဏ်ကို အံတုဖို့အတွက် ထိုင်းလက်ဖက်ရည်အေးလေးတွေထက် ပိုကောင်းတာ ဘာရှိပါဦးမလဲ။

Thai-Iced-Tea-2.jpg 

အခုဆိုရင် ရန်ကုန်မှာလည်း ထိုင်းစတိုင်လ် လက်ဖက်ရည်အေး ရောင်းချတဲ့ဆိုင်လေးတွေလည်း အများကြီးရှိနေပါပြီ။ လက်ဖက်ရည်သောက်ခြင်းဖြင့် အစာခြေစနစ်ကို ကောင်းမွန်စေတဲ့အပြင် ကဖင်းဓာတ်ရဲ့ ကျန်းမာရေးအကျိုးကျေးဇူးတွေကိုလည်း ရရှိစေနိုင်ဦးမှာပါ။ ထိုင်းလက်ဖက်ရည်အေးကို ကိုယ်တိုင်ဖျော်တတ်ချင်ရင်တော့...

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

Thai-Iced-Tea-Step-by-Step-3-768x512.jpg 

ထိုင်းလက်ဖက်ရည်အေး ဖျော်ဖို့အတွက် ရေ (၃) ခွက်၊ ဖာလာစေ့ (၂) စေ့၊ သစ်ကြံပိုးခေါက် (၁) လက်မ၊ လက်ဖက်ခြောက် (၄) ဇွန်း၊ သကြား (၁/၄) ခွက်၊ နို့ဆီ (၁/၄) ခွက်တို့ကို လိုအပ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်နည်း

Thai-Iced-Tea-Step-by-Step-2-768x512.jpg 

အရင်ဆုံး အိုးတစ်လုံးထဲမှာ ရေနွေးထည့်ပြီး ဖာလာစေ့နဲ့ သစ်ကြံပိုးခေါက်တို့ကိုပါ ထည့်ပြုတ်လိုက်ပါ။ ရေနွေးပွက်ပြီဆိုရင် မီးပိတ်လိုက်ပါ။ ပြီးရင် လက်ဖက်ခြောက်နဲ့ သကြားတို့ကိုထည့်ပြီး (၂) မိနစ်၊ (၃) မိနစ်ခန့် နှပ်ထားပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင်တော့ လက်ဖက်ရည်ကို အအေးခံပြီး စစ်ပေးလိုက်ပါ။

Thai-Iced-Tea-Step-by-Step-5-768x512.jpg 

ဖန်ခွက်တစ်လုံးထဲမှာ ရေခဲ (၄) (၅) တုံးကိုထည့်ပြီး ကြိုတင်ပြင်ဆင်ထားလိုက်ပါ။ ပြီးရင် အအေးခံထားတဲ့ လက်ဖက်ရည်ကို ဖန်ခွက်ထဲကို လောင်းထည့်ပေးလိုက်ပါ။ ဖန်ခွက် (၄) ပုံ (၃) ပုံ ပမာဏ ပြည့်သွားသည်အထိ လက်ဖက်ရည်ကို လောင်းထည့်လိုက်ပါ။

ပြီးရင် လက်ဖက်ရည်ခွက်ထဲကို နို့ဆီနည်းနည်းထည့်ပြီး ကောင်းကောင်းမွှေပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင်တော့ ထိုင်းလက်ဖက်ရည်အေးလေးကို အမောပြေ သုံးဆောင်နိုင်ပါပြီ။

Source: Whiskaffair

[Zawgyi Version]

ေႏြရာသီေရာက္ေတာ့မယ္ဆိုေတာ့ အပူဒဏ္ကို တြန္းလွန္ႏိုင္ဖို႔ ေဖ်ာ္ရည္စပ္နည္းေလးေတြကို လိုအပ္ေနပါၿပီ။ ေႏြရဲ႕ေနပူဒဏ္ကို အံတုဖို႔အတြက္ ထိုင္းလက္ဖက္ရည္ေအးေလးေတြထက္ ပိုေကာင္းတာ ဘာ႐ွိပါဦးမလဲ။

အခုဆိုရင္ ရန္ကုန္မွာလည္း ထိုင္းစတိုင္လ္ လက္ဖက္ရည္ေအး ေရာင္းခ်တဲ့ဆိုင္ေလးေတြလည္း အမ်ားႀကီး႐ွိေနပါၿပီ။ လက္ဖက္ရည္ေသာက္ျခင္းျဖင့္ အစာေျခစနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစတဲ့အျပင္ ကဖင္းဓာတ္ရဲ႕ က်န္းမာေရးအက်ိဳးေက်းဇူးေတြကိုလည္း ရ႐ွိေစႏိုင္ဦးမွာပါ။ ထုိင္းလက္ဖက္ရည္ေအးကို ကိုယ္တိုင္ေဖ်ာ္တတ္ခ်င္ရင္ေတာ့...

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

Thai-Iced-Tea-Step-by-Step-3-768x512.jpg 

ထိုင္းလက္ဖက္ရည္ေအး ေဖ်ာ္ဖို႔အတြက္ ေရ (၃) ခြက္၊ ဖာလာေစ့ (၂) ေစ့၊ သစ္ၾကံပိုးေခါက္ (၁) လက္မ၊ လက္ဖက္ေျခာက္ (၄) ဇြန္း၊ သၾကား (၁/၄) ခြက္၊ ႏို႔ဆီ (၁/၄) ခြက္တို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

Thai-Iced-Tea-Step-by-Step-2-768x512.jpg 

အရင္ဆံုး အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရေႏြးထည့္ၿပီး ဖာလာေစ့နဲ႔ သစ္ၾကံပိုးေခါက္တို႔ကိုပါ ထည့္ျပဳတ္လိုက္ပါ။ ေရေႏြးပြက္ၿပီဆိုရင္ မီးပိတ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ လက္ဖက္ေျခာက္နဲ႔ သၾကားတို႔ကိုထည့္ၿပီး (၂) မိနစ္၊ (၃) မိနစ္ခန္႔ ႏွပ္ထားေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ လက္ဖက္ရည္ကို အေအးခံၿပီး စစ္ေပးလိုက္ပါ။

ဖန္ခြက္တစ္လံုးထဲမွာ ေရခဲ (၄) (၅) တံုးကိုထည့္ၿပီး ႀကိဳတင္ျပင္ဆင္ထားလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အေအးခံထားတဲ့ လက္ဖက္ရည္ကို ဖန္ခြက္ထဲကို ေလာင္းထည့္ေပးလိုက္ပါ။ ဖန္ခြက္ (၄) ပံု (၃) ပံု ပမာဏ ျပည့္သြားသည္အထိ လက္ဖက္ရည္ကို ေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ လက္ဖက္ရည္ခြက္ထဲကို ႏို႔ဆီနည္းနည္းထည့္ၿပီး ေကာင္းေကာင္းေမႊေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ ထိုင္းလက္ဖက္ရည္ေအးေလးကို အေမာေျပ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Source: Whiskaffair


ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us