• Food & Recipe

    ချိုချိုစိမ့်စိမ့်အရသာရှိတဲ့ ဥရောပစတိုင်လ် ကြက်ဥမွှေကြော်

Thiha Htun
[Unicode Version]

ဈေးဝယ်ထွက်ရမှာလည်း ပျင်းတယ်။ ဗိုက်ကလည်းဆာနေတယ်။ အိမ်မှာရှိတာလေးနဲ့ပဲ ဝမ်းရေးကို ဖြေရှင်းမယ်ဆိုသူတွေ ရှိပါသလား။ အဲဒီလိုလူတွေအတွက် အလွယ်ကူဆုံးနဲ့ အလျင်မြန်ဆုံး ချက်ပြုတ်လို့ရမဲ့ ဟင်းလျာလေးတစ်မယ်ကို မိတ်ဆက်ပေးမှာပါ။ ပါဝင်ပစ္စည်းတွေကလည်း ထွေထွေထူးထူးမလိုဘဲ ရေခဲသေတ္တာထဲမှာ ရှိတဲ့အရာလေးတွေနဲ့ပဲ ဖြေရှင်းလို့ရပါတယ်။ အဲဒါကတော့ ကြက်ဥမွှေကြော်ပါပဲ။

97191_16x9.jpg 

အမယ်... ကြက်ဥမွှေကြော်လေးများဆိုပြီး မျက်မှောင်ကုတ်မသွားပါနဲ့ဦး။ ယခုဖော်ပြမယ့်ဟင်းလျာလေးကတော့ မြန်မာ့နည်း၊ မြန်မာ့ဟန်အတိုင်း ကြက်သွန်နီတွေ၊ ခရမ်းချဉ်သီးတွေ၊ ငရုပ်သီးစိမ်းတွေ ညှပ်ထည့်ပြီး ကြော်ထားတဲ့ ကြက်ဥမွှေကြော်မျိုး မဟုတ်ပါဘူး။ နို့တို့၊ ထောပတ်တို့နဲ့ ကြော်ထားတဲ့ ဥရောပစတိုင်လ် ကြက်ဥမွှေကြော်မျိုးပဲဖြစ်ပါတယ်။ ခရင်မ်များများနဲ့ စားလို့လည်းကောင်းတဲ့ဒီဟင်းလျာလေးကို မနက်ခင်းစာအဖြစ် စားသုံးလို့ရသလို ပေါင်မုန့်မီးကင် (၄) ချပ်ရယ်၊ ကော်ဖီတစ်ခွက်လောက်ရယ်နဲ့ တွဲဖက်လိုက်ရင်လည်း လွယ်ကူမြန်ဆန်တဲ့ ဆန်းဒေးနေ့လည်စာတစ်နပ် ဖြစ်သွားတာပေါ့။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

81u+fGc3dXL._SL1500_.jpg 

ပါဝင်ပစ္စည်းတွေကတော့ ကြက်ဥ (၄) လုံး၊ နွားနို့ လတ်လတ်ဆတ်ဆတ် (၁/၄) ခွက်၊ ဆားနဲ့ငရုပ်ကောင်းမှုန့်၊ ထောပတ် လက်ဖက်ရည်ဇွန်းနဲ့ (၂) ဇွန်းခွဲခန့် တို့ပဲဖြစ်ပါတယ်။

ပြုလုပ်နည်း

whisking-eggs.jpg 

ပြုလုပ်ချိန် စုစုုပေါင်းက (၁၅) မိနစ် ခန့် ကြာမြင့်ပါမယ်။ အရင်ဆုံး ပန်းကန်တစ်လုံးထဲမှာ ကြက်ဥလေးလုံးကို ဖောက်ထည့်လိုက်ပြီး ဇွန်းတစ်ချောင်းနဲ့ ခလောက်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် နွားနို့ရယ်၊ ဆားရယ်၊ ငရုပ်ကောင်းမှုန့်ရယ်ကိုပါ ထပ်ထည့်ပြီး ရောသမ မွှေပေးလိုက်ပါဦး။ ဒုတိယအဆင့်အနေနဲ့ မီးဖိုပေါ်မှာ ဒယ်အိုးပြားတစ်ချပ်ကိုတင်ပြီး ထောပတ် (၂) ဇွန်းခွဲခန့်ထည့်ပြီး အပူပေးလိုက်ပါ။

20160323-french-omelet-vicky-wasik--29-1500x1125.jpg 

ထောပတ်တွေအရည်ပျော်ပြီး ပူလောက်ပြီဆိုရင် စောစောက မွှေထားတဲ့ ကြက်ဥပန်းကန်ကို ဒယ်အိုးပြားထဲ လောင်းထည့်လိုက်ပါ။ မိနစ်အနည်းငယ်ကြာရင် ဇွန်းကြီးတစ်ချောင်းနဲ့ အလိပ်လေးတွေဖြစ်အောင် မွှေပေးလိုက်ပါဦး။ အဲဒီလိုပဲ မွှေလိုက်၊ လှန်လိုက်၊ ခေါက်လိုက် လုပ်ပြီး ထူပျစ်လာသည်အထိ ချက်ပြုတ်ပေးနေလိုက်ပါ။ နောက်ဆုံးကြက်ဥအရည်လုံးဝမမြင်ရတော့အထိ မွှေပေးရပါမယ်။ ဒါဆိုရင်တော့ နောက်ဆုံးမှာ ဥရောပစတိုင်လ် ကြက်ဥမွှေကြော်လေးရရှိပါပြီ။ ပေါင်မုန့်မီးကင်တို့၊ အာလူးပြုတ်တို့၊ (ကြက်အူချောင်း နှစ်ချောင်းလောက်ပြုတ်ပြီး ထည့်ချင်လည်းထည့်နိုင်ပါတယ်။) ပါထည့်လိုက်ရင်တော့ စူပါဆန်းဒေးမှာ စူပါဥရောပနေ့လည်စာလေးကို ရရှိသွားပြီပေါ့။

Source: food.ndtv

[Zawgyi Version]

ေစ်းဝယ္ထြက္ရမွာလည္း ပ်င္းတယ္။ ဗိုက္ကလည္းဆာေနတယ္။ အိမ္မွာ႐ွိတာေလးနဲ႔ပဲ ဝမ္းေရးကို ေျဖ႐ွင္းမယ္ဆိုသူေတြ ႐ွိပါသလား။ အဲဒီလိုလူေတြအတြက္ အလြယ္ကူဆံုးနဲ႔ အလ်င္ျမန္ဆံုး ခ်က္ျပဳတ္လို႔ရမဲ့ ဟင္းလ်ာေလးတစ္မယ္ကို မိတ္ဆက္ေပးမွာပါ။ ပါဝင္ပစၥည္းေတြကလည္း ေထြေထြထူးထူးမလိုဘဲ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ရွိတဲ႔အရာေလးေတြနဲ႔ပဲ ေျဖရွင္းလို႔ရပါတယ္။ အဲဒါကေတာ့ ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္ပါပဲ။

 

အမယ္... ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္ေလးမ်ားဆိုၿပီး မ်က္ေမွာင္ကုတ္မသြားပါနဲ႔ဦး။ ယခုေဖာ္ျပမယ္႔ဟင္းလ်ာေလးကေတာ႔ ျမန္မာ့နည္း၊ ျမန္မာ့ဟန္အတိုင္း ၾကက္္သြန္နီေတြ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ၊ ငရုပ္သီးစိမ္းေတြ ညွပ္ထည္႔ၿပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္မ်ိဳး မဟုတ္ပါဘူး။ ႏို႔တို႔၊ ေထာပတ္တို႔နဲ႔ ေၾကာ္ထားတဲ႔ ဥေရာပစတိုင္လ္ ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္မ်ိဳးပဲျဖစ္ပါတယ္။ ခရင္မ္မ်ားမ်ားနဲ႔ စားလို႔လည္းေကာင္းတဲ႔ဒီဟင္းလ်ာေလးကို မနက္ခင္းစာအျဖစ္ စားသံုးလို႔ရသလို ေပါင္မုန္႕မီးကင္ (၄) ခ်ပ္ရယ္၊ ေကာ္ဖီတစ္ခြက္ေလာက္ရယ္နဲ႔ တြဲဖက္လိုက္ရင္လည္း လြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ႔ ဆန္းေဒးေန႕လည္စာတစ္နပ္ ျဖစ္သြားတာေပါ႔။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

 

ပါဝင္ပစၥည္းေတြကေတာ႔ ၾကက္ဥ (၄) လံုး၊ ႏြားႏို႔ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ (၁/၄) ခြက္၊ ဆားနဲ႔ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔၊ ေထာပတ္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းနဲ႔ (၂) ဇြန္းခြဲခန္႔ တို႔ပဲျဖစ္ပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

 

ျပဳလုပ္ခ်ိန္ စုစုုေပါင္းက (၁၅) မိနစ္ ခန္႔ ၾကာျမင့္ပါမယ္။ အရင္ဆံုး ပန္းကန္တစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္ဥေလးလုံးကုိ ေဖာက္ထည္႔လိုက္ၿပီး ဇြန္းတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ ခေလာက္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ႏြားႏို႔ရယ္၊ ဆားရယ္၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ရယ္ကိုပါ ထပ္ထည္႔ၿပီး ေရာသမ ေမႊေပးလိုက္ပါဦး။ ဒုတိယအဆင္႔အေနနဲ႔ မီးဖိုေပၚမွာ ဒယ္အိုးျပားတစ္ခ်ပ္ကိုတင္ၿပီး ေထာပတ္ (၂) ဇြန္းခြဲခန္႕ထည္႔ၿပီး အပူေပးလိုက္ပါ။

 

ေထာပတ္ေတြအရည္္ေပ်ာ္ၿပီး ပူေလာက္ၿပီဆိုရင္ ေစာေစာက ေမႊထားတဲ႔ ၾကက္ဥပန္းကန္ကို ဒယ္အိုးျပားထဲ ေလာင္းထည္႔လိုက္ပါ။ မိနစ္အနည္းငယ္ၾကာရင္ ဇြန္းႀကီးတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ အလိပ္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ေမႊေပးလိုက္ပါဦး။ အဲဒီလိုပဲ ေမႊလိုက္၊ လွန္လိုက္၊ ေခါက္လိုက္ လုပ္ၿပီး ထူပ်စ္လာသည္အထိ ခ်က္ျပဳတ္ေပးေနလိုက္ပါ။ ေနာက္ဆံုးၾကက္ဥအရည္လံုးဝမျမင္ရေတာ႔အထိ ေမႊေပးရပါမယ္။ ဒါဆိုရင္ေတာ႔ ေနာက္ဆံုးမွာ ဥေရာပစတိုင္လ္ ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္ေလးရရွိပါၿပီ။ ေပါင္မုန္႔မီးကင္တို႔၊ အာလူးျပဳတ္တို႕၊ (ၾကက္အူေခ်ာင္း ႏွစ္ေခ်ာင္းေလာက္ျပဳတ္ၿပီး ထည္႔ခ်င္လည္းထည္႔ႏိုင္ပါတယ္။) ပါထည္႔လိုက္ရင္ေတာ႔ စူပါဆန္းေဒးမွာ စူပါဥေရာပေန႕လည္စာေလးကို ရရွိသြားၿပီေပါ႔။

Source: food.ndtv



ဆက်စပ်သတင်းများ

"Duwun ဒီဂျစ်တယ် နေ့စဉ်သတင်းစာ"

သင့် အီးလ်မေး ကနေ နောက်ဆုံးရသတင်းတွေကို နေ့စဉ် အခမဲ့ဖတ်ရှုနိုင်ဖို့ ဒီနေရာမှာ စာရင်းသွင်းလိုက်ပါ။


News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs