• Food & Recipe
    ငါးဖယ်အစာသွပ်လုပ်နည်း
Thiha Htun
[Unicode Version]

ချဉ်ချဉ်စပ်စပ် ငါးဖယ်အစာသွပ်လေးတွေက ရုံးဆင်းချိန်မှာ ခံတွင်းလိုက်စေမဲ့ သွားရည်စာလေးတွေပါ။ ငါးဖယ်အစားသွပ်လေး စားလိုက်၊ ရေနွေးကြမ်းပူပူလေးကို ရှူးခနဲ မှုတ်သောက်လိုက် လုပ်လိုက်ရရင်ဖြင့် အာဂပါးစပ် လူဖြစ်ကျိုးနပ်မှာ အသေအချာပါပဲ။ ငါးဖယ်အစာသွပ်လေးတွေကို ကိုယ်တိုင်လုပ်ချင်တဲ့ မမတို့အတွက် ပြုလုပ်နည်းလေးကို အောက်မှာဖော်ပြပေးလိုက်ပါတယ်နော်။

ပါဝင်ပစ္စည်းများ

FB_IMG_1519565390642.jpg 

ငါးဖယ် (၂၅) ကျပ်သား၊ ဂေါ်ဖီထုုပ် လက်တဆုုပ်စာ၊ နံနံပင် (cilantro) – ၇ ပင်၊ ပူစီနံ (၁၀) ရွက်၊ ငရုတ်သီးစိမ်း (၂) တောင့်၊ သံပုုရာသီး တစ်စိတ်၊ ဆား အနည်းငယ်၊ ကြော်ရန်ဆီတို့ကို လိုအပ်ပါတယ်။

ပြုလုုပ်နည်း

FB_IMG_1519565361247.jpg 

အရင်ဆုံး ငါးဖယ်ကိုု အလုံးရှည်ရှည်လေးတွေဖြစ်အောင် ပုံဖော်လိုက်ပါ။ ပြီးရင် ဒယ်အိုးတစ်လုံးထဲကို ဆီထည့်ပြီး ဆီပူပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ငါးဖယ်လုံးလေးတွေကို ထည့်ကြော်လိုက်ပါ။ ရွှေဝါရောင် သမ်းလာပြီဆိုရင် အိုုးထဲကဆယ်ပြီး ဆီစစ်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် အအေးခံထားပေးလိုက်ပါ။

ဂေါ်ဖီထုပ်၊ နံနံပင်၊ ပူစီနံ၊ ငရုုတ်သီးစိမ်းတိုု့ကိုု ပါးပါးလှီးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ဇလုုံတစ်လုံးထဲကိုု ပါဝင်ပစ္စည်းတွေရယ် သံပုုရာရည် နည်းနည်းရယ်၊ ဆားနည်းနည်းရယ်ထည့်ပြီး နယ်ပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ဇလုံကို ဘေးခန ဖယ်ထားပေးလိုက်ပါ။

FB_IMG_1519565383235.jpg 

အအေးခံထားတဲ့ ငါးဖယ်တုံးလေးတွေကိုု ဓါးထက်ထက်နဲ့ အလည်ကနေ အသာလေးခွဲပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် အလည်က အဟလေးထဲကိုု ခုနက ဇလုံထဲက အစာပလာတွေကို အစာသွပ်ပါ။ ပြီးရင်တော့ လက်ဖက်ခြောက်မွှေးမွှေးလေး ခပ်ထားတဲ့ ရေနွေးကြမ်းလေးနဲ့အတူ အရသာရှိတဲ့ ငါးဖယ်အစာသွပ်လေးကို မြည်းစမ်းနိုင်ပါပြီနော်။

Source: 196flavor

[Zawgyi Version]

ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ ငါးဖယ္အစာသြပ္ေလးေတြက ႐ံုးဆင္းခ်ိန္မွာ ခံတြင္းလိုက္ေစမဲ့ သြားရည္စာေလးေတြပါ။ ငါးဖယ္အစားသြပ္ေလး စားလိုက္၊ ေရေႏြးၾကမ္းပူပူေလးကို ႐ွဴးခနဲ မႈတ္ေသာက္လိုက္ လုပ္လိုက္ရရင္ျဖင့္ အာဂပါးစပ္ လူျဖစ္က်ိဳးနပ္မွာ အေသအခ်ာပါပဲ။ ငါးဖယ္အစာသြပ္ေလးေတြကို ကုိယ္တိုင္လုပ္ခ်င္တဲ့ မမတို႔အတြက္ ျပဳလုပ္နည္းေလးကို ေအာက္မွာေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ေနာ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

 

ငါးဖယ္ (၂၅) က်ပ္သား၊ ေဂၚဖီထုုပ္ လက္တဆုုပ္စာ၊ နံနံပင္ (cilantro) – ၇ ပင္၊ ပူစီနံ (၁၀) ရြက္၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း (၂) ေတာင့္၊ သံပုုရာသီး တစ္စိတ္၊ ဆား အနည္းငယ္၊ ေၾကာ္ရန္ဆီတို႔ကို လိုအပ္ပါတယ္။

ျပဳလုုပ္နည္း

 

အရင္ဆံုး ငါးဖယ္ကိုု အလုံးရွည္ရွည္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ပံုေဖာ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲကို ဆီထည့္ၿပီး ဆီပူေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ငါးဖယ္လံုးေလးေတြကို ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ။ ေ႐ႊဝါေရာင္ သမ္းလာၿပီဆိုရင္ အိုုးထဲကဆယ္ၿပီး ဆီစစ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အေအးခံထားေပးလိုက္ပါ။

ေဂၚဖီထုပ္၊ နံနံပင္၊ ပူစီနံ၊ ငရုုတ္သီးစိမ္းတိုု႔ကိုု ပါးပါးလွီးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဇလုုံတစ္လံုးထဲကိုု ပါဝင္ပစၥည္းေတြရယ္ သံပုုရာရည္ နည္းနည္းရယ္၊ ဆားနည္းနည္းရယ္ထည့္ၿပီး နယ္ေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ဇလံုကို ေဘးခန ဖယ္ထားေပးလိုက္ပါ။

 

အေအးခံထားတဲ့ ငါးဖယ္တံုးေလးေတြကိုု ဓါးထက္ထက္နဲ႔ အလည္ကေန အသာေလးခြဲေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အလည္က အဟေလးထဲကိုု ခုနက ဇလံုထဲက အစာပလာေတြကို အစာသြပ္ပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ လက္ဖက္ေျခာက္ေမႊးေမႊးေလး ခပ္ထားတဲ့ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႔အတူ အရသာ႐ွိတဲ့ ငါးဖယ္အစာသြပ္ေလးကို ျမည္းစမ္းႏိုင္ပါၿပီေနာ္။

Source: 196flavor



ဆက်စပ်သတင်းများ


Newsletter
Don't Miss The Best Of Duwun

See stories of the future in your inbox each morning.

News
Entertainment
Sports
Women
Lifestyle
Tech

Copyright © 2018 Duwun.

Privacy Policy | About Us | Jobs